Kamerun - Day Pemuda: Murid ti kaler sarta Kulon Rét ka Figuil (Sumatera)

The parade tina festival nonoman nasional dikelompokeun di kacamatan Figuil anu ngarasakeun diversity of lembaga sarta barudak bakat dina ieu bagian nagara.

"Pikeun usaha munggaran, ieu master stroke! Gening ka sadaya panitia pangatur tina parade di Borough Figuil! ". Henri Nicolas Mbarga Owono geus dikedalkeun kapuasan dina tungtung parade tina hajatan nonoman Senén Figuil. Jeung Dursasana murid cemerlang, puseur pelatihan learner tur nonoman, hadirin di Figuil fairground uncovered nu splendor tina peta sakola di Kec. Animasi jeung cinta nagara, barudak diarak méméh otoritas jeung sémah ti celebrating.

Pikeun usaha munggaran nyaéta master stroke! ritual geus dimangfaatkeun ku hal ka solemnity sarta fitur katalungtik. Panongton loba outings neighborhoods béda geus ngaapresiasi kualitas sarta popularitas ngagulung. outfits bener, lagu patriotik, gadget, seratan poignant téh sadayana elemen charms ngalaman ku masarakat.

"Diomongkeun tina inovasi urang tadi sakabeh gerakan. Lila pisan yen sakabeh gerakan ieu leungit parade. Simkuring boga tantangan keur reintroduce eta dina parade édisi déwasa 53 ieu geus ngarasakeun, "ngajelaskeun Kacamatan utusan pikeun Pemuda sarta Civic Atikan Figuil.

Hal anyar dina konteks sosial stretched Kamerun, Borough ngora Figuil geus ditangtukeun ti umbul ti leungeun nu boga wewenang. Ogé, mahasiswa ti kaler jeung Kulon dipilih pikeun kolaborasi maranéhna benefited ti Kepala tanah rojongan jeung kapala fasilitas Figuil di wewengkon kalér.

Henri Nicolas Mbarga Owono, sub-préfek kacamatan, kota nu pikir nagara sagala bisa ngaku ngembangkeun salaku atikan barudak teu assured, "nu urang geus dirojong kuring keur rehabilitate kamar kelas Figuil jeung sub-préféktur jeung tempatna sub-préfek. Kami wareg lantaran jalma Figuil dipikaharti kumaha penguasa nyangka ngeunaan desentralisasi, "kapala taneuh pikeun pencét.

Ku tindakan kasebut, otoritas administratif brings touch ka kampanye pendidikan. Hiji peta nu reminds rahayat Kab Figuil kudu milu aktip dina kagiatan ngembangkeun dina sakabéh bentuk na. Ogé ngambah ku sikep kieu cara pikeun desentralisasi nu nyimpen nyimpen hiji tekenan kana partisipasi publik dina manajemen urusan maranéhanana.

tara Felix Swaboka Garoua | Actucameroun.com

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/02/12/cameroun-fete-de-la-jeunesse-des-eleves-originaires-du-nord-ouest-et-du-sud-ouest-defilent-a-figuil-nord/