Présidén di Sénégal: # SunuDébat bakal lumangsung dina Pébruari 21 - JeuneAfrique.com

Kampanye # SunuDébat, diwangun dina awal Januari ku sababaraha warga Senegalese on jaringan sosial, geus tungtungna datang ka fruition: a perdebatan televised antara calon presiden dina Kemis Pébruari 21. Ngan Macky Sall masih nampik pikeun ilubiung.

Pikeun kahiji kalina dina sajarah Sénégal, hiji perdebatan televised bakal ngalawan calon Presiden. Ranté 2STV télévisi swasta, radio jeung Iradio situs Seneweb geus sapuk pikeun hawa acara # SunuDébat dilaksanakeun dina Kemis Pébruari 21 jam malem 72 saméméh babak kahiji Pilkada presiden dina bulan Pebruari 24.

Opat calon oposisi - El Hadji Issa Sall Madicke Niang Ousmane Sonko na Idrissa Seck - geus dikonfirmasi ayana di perdebatan ieu, saperti Presiden kaluar, Macky Sall.


>>> maca - [Tribun] di Sénégal Présidén naha # SunuDébat?


Istilah perdebatan televised unprecedented ieu masih keur nyampurnakeun. The séntral antara calon kudu diayakeun di Wolof, nu sipatna dipikaharti ku saloba Senegalese. Dua wartawan jeung moderator anu bakal di dewan pikeun mingpin diskusi.

Téma tina polemik nu keur dibereskeun, utamana kalayan bantuan Forum Sipil, hiji pakaitna komitmen kana masalah kawarganagaraan jeung good governance. The panitia ogé maksudna pikeun alamat isu konci diangkat dina minggu nu anyar ku pamaké Internet ngaliwatan hashtag # SunuDébat.

Twitter dina TV

hasthag Ieu dibuka awal Januari on Twitter ku Awa Mbengue, hiji murid taun katilu di Élmu Po Paris, geus gancang dipelak dina jaringan sosial Senegalese.

Pamanggih? Ngatur, sakumaha geus rengse di loba nagara sejen, hiji perdebatan televised antara calon presiden nu aranjeunna adu program maranéhna pikeun pamilih.

Issa Sall Madicke Niang Ousmane Sonko na Idrissa Seck sempet gancang ditémbongkeun minat maranéhanana di perdebatan ieu, kawas Macky Sall. Di Twitter, Menteri pembimbing di muatan komunikasi, El Hadj Kasse Hamidou, dianggap yén kaayaan keur perdebatan kitu teu patepung, saprak "banjir tina nyiksa verbal" jeung "rada kurang ajar ngeunaan" lawan .

"Ieu tiis geus kajadian aya! Ayeuna urang miharep éta perdebatan ieu bener bakal nangtung, "responds Awa Mbengue. "Ieu geus meunangna leutik ningali yén sagalana keur nempatkeun dina tempat. # SunuDébat ieu dipaké ku para nonoman Senegalese ieu dina jaringan sosial. kituna ieu nunjukeun yen lamun déngékeun nonoman sarta dibikeun anjeunna sarana, éta sanggup ngalakonan hal hébat. "

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique