Afrika: Sunat tungtungna dilarang di Nigeria

[Social_share_button]

Hiji bulan katukang, pamaréntah Nigerian ngaluluskeun hiji hukum anu ngalarang mutilasi séks bikang. Saatos taun 10 perjuangan, nagara nuju ngalawan prakték anu kontroversial ieu.

Hambalan signifikan maju kanggo hak awéwé Nigerian. The 5 Méi panungtungan, Sénat ngaluluskeun hiji hukum pikeun matuhexcision di Nigeria. An prakték ancestral diwangun dina total atanapi parsial ngaleupaskeun aurat awewe éksternal.
Nalika péngkolan na réngsé, Présidén Goodluck Jonathan nyiptakeun titik ngahargaan ngarobih kaayaan nagara di daerah ieu ngaliwatan panerapan anyar ieu. Putusan dipinén ku kabéh lawan tina mutilasi séks bikang, tapi sanés tungtungna.
Numutkeun kana WHO (WHO), Afrika ngadaptarkeun "92 Million Girls 10 dimutilasi séksual". Pekuncén khusus khusus anu ngajadikeun nagara meta, dina 2003, Stella Obasanjo, nona munggaran Nigeria di waktos waktos, tos ngadegkeun poé perjuangan ngalawan excision. Populasi di dunya mendakan pangbadagna ieu, tapi dina sapuluh taun pamungkas henteu parobihan nyata. UNICEF ngantisipasi 30 juta korban tambihan dina taun 10 salajengna.
Ngaleupaskeun tiung clitoral atanapi kelenepan sakumna itil sareng biwir awewe sering lumangsung dina kondisi kasehatan deplorable anu nempatkeun kaséhatan awéwé ieu di bahaya. Canta tiasa nyababkeun inféksi, kemahan, infertility, rugi sensasi, tanpa ngéléhkeun sekuen psikologis anu serius dipanggihan. "Ieu nyorong ningali Nigeria ngajawab hukum ieu. Tapi pangalaman némbongkeun urang yén éta ukur ku ngarobah sikep jeung lain ngan hukum anu ditungtungan ku mutilasi séks bikang " Tanya Barron, kapala organisasi Rencana-Inggris.
Waktu ngadagoan kasadaran umum di Nigeria, pamaréntah parantos ngajantenkeun langkung langkung sénunan génder. Hukum sanésna anu diwanohkeun dina waktos anu sareng, pikeun ngahukum ka lalaki anu bakal nyerat awewe sareng barudak tanpa aya bantuan keuangan.