Panghina (tikoro nyeri): harti, gejala jeung perlakuan alam

Sore tikoro? Muriang? Ieu sugan a tikoro nyeri. pertanyaan anu naha éta téh viral atawa baktéri, lantaran nurutkeun hal, perlakuan mah béda sanajan gejala nu rada sarupa.

panjelasan

Panghina mangrupa radang tonsils na pharynx. Bisa mangaruhan individu wae, ti umur 2 taun (tonsils ngamekarkeun salila sataun kadua jeung maénkeun peran dina gelut ngalawan inféksi).

Ngabalukarkeun: panghina viral atawa baktéri

  • Viral nyeri tikoro disababkeun ku virus. Eta nyebar pisan gampang ku hawa (lamun hiji jalma kainféksi batuk, sneezes atanapi spits) atanapi ku kontak sanggeus noel hiji obyék dimanipulasi ku jalma gering contona. Ieu téh mangrupa panghina paling sering, utamana dina dewasa.
  • panghina baktéri disababkeun ku baktéri ti kulawarga streptococci. Éta leuwih umum di barudak ti di déwasa.

"Boh rupa tonsillitis anu tepa, sarta ukuran kasehatan klasik anu diperlukeun pikeun nyegah népana virus atawa bakteri, recalls Dr. Richard Handschuh, GP. Viral tonsillitis tetep paling umum ".

Gejala: beureum atanapi tikoro bodas

Dina duanana kasus, panghina ngabalukarkeun nyeri genggerong, kasusah Heureuy na muriang. éta tonsils némbongan beureum atawa semu bodas, kawas na ngabareuhan. Sakapeung, aya nyeri beuteung komo diare di barudak.

  • pharyngitis viral ampir salawasna dibarengan ku toux dryer na hoarseness.
  • panghina baktéri dicirikeun ku bareuh tempat ngumpulna limfa beuheung. ; teu merta batuk. "Dina duanana kasus, waktu nu diperlukeun kira sapuluh poé dugi penyembuhan lengkep" nyebutkeun ahli urang.

Nalika konsultasi?

"Nyanghareupan gejala panghina, éta pangalusna konsultasi dokter pikeun nangtukeun kalawan kapastian, ti test, nu tipe panghina éta sarta meunang perlakuan katuhu," advises Dr. Handschuh.

Leuwih ti éta, lamun nyeri tikoro anu dipirig ku muriang leuwih 38,5 ° C pikeun leuwih jam 24, atawa lamun euweuh muriang tapi nyeri persists pikeun leuwih ti 48 jam tanpa pamutahiran nganjang ka dokter perlu.

Diagnosis: tes dedicated ka tonsillitis

Pikeun jelas nangtukeun jenis panghina, aya anu test gancang kiwari, dokter ngalakukeun sampel mukosa dina tonsils, ku swab katun panjang. Anjeunna lajeng ditambahkeun sababaraha tetes réagen, sahingga sababaraha menit keur ngabedakeun asal tikoro téh viral atawa baktéri. Sanajan kitu, dina test - dirancang pikeun ngadeteksi streptococcus - moal bakal lagu sadaya tonsillitis baktéri. Ngan hiji ujian klinis ku dokter di tambahan bakal nyieun diagnosis katuhu.

anggapanana

Dina kasus hiji panghina viral, éta ngan bakal sabar, kayaning mangsa tiis a. Analgesics Tapi bakal nulungan nu nyeri, utamana dirasakeun dina Heureuy.

Antibiotik, anti radang

Lamun mangrupakeun panghina baktéri, perlakuan ku antibiotik perlu dudung gancang. Ieu hiji-hijina pasualan numana antibiotik anu dituduhkeun: aranjeunna teu epektip dina kasus pharyngitis viral. Rada, nyalahgunakeun ngan bakal nguatkeun daya tahan baktéri jeung antibiotik! Ogé, ulah ngagali kana apoték na kotak antibiotik prescribed dina sababaraha bulan ka tukang. Antibiotik kedah pernah dicokot tanpa resép! Nya kitu diri nginum obat anu pernah kalindih: identifikasi sahiji jenis panghina anu Cangkuang, sakumaha warns Dr. Handschuh: "Dina taun anyar, ubar anti radang niatna discouraged nyanghareup hiji méja tepa teu jelas pasti. Dina kasus hiji panghina baktéri, ubar ieu tiasa bahaya sarta ngabalukarkeun abscesses dina tikoro. Sanajan kitu, lamun geus tangtu nu tikoro téh viral, bisa dibikeun obat anti radang (tipe cortisone). "

remedies Pengetahuan alam

Anjeun tiasa milih nu madu, antibakteri sarta sipat antiviral, éta cocog pikeun duanana jenis panghina. Propolis (ogé sanggeus hive nu) boga keur sipat ubar keur ngabius anti radang jeung pohara kapaké na. teas Thyme herbal oge pohara efektif jeung nulungan sora peuyeu; dihias ku jeruk nipis, disinféktan alam, maranéhna gancang bakal ngumpulkeun tikoro anjeun.

Sumber: https://sante.journaldesfemmes.fr/maladies/2436906-angine-definition-symptome-et-traitement/#angine-quand-consulter