News Kaséhatan: Cilaka pikeun jantung, sirop Pneumorel ieu ditarik ti pasar

[Social_share_button]

Direksi pikeun ngagentos batuk, Pneumorel © sirop dipiceun tina pasar dina Pebruari 8 2019. Dina pamariksaan éta, idéntifikasi résiko anu patali sareng zat aktifna, fenspiride, dina karusuhan kana wirahma jantung.

Overta réngsé. Dokter anjeun moal resep resep Pneumorel © pikeun anjeun ngagentos batuk tur mempermudah sputum dina kondisi bronchopulmonary. Ieu, dumasar kana kaputusan anu disetuh ku otoritas kaséhatan sareng laboratorium Servier anu ngalubungkeun ubar ieu (didayangkeun dina bentuk sirop sareng tablet). "Putusan ieu nuturkeun idéntifikasi pangaruh poténsial tina bahan aktip, fenspirida, dina kajadian gangguan wirahma cardiac " , nyebutkeun Badan Nasional pikeun Narkoba (ANSM) dina parnyataan diterbitkeun dina Pébruari 8 2019. Poé ti mana kénging kénging dina apoték anu nginget. "Kanggo pasien anu geus nyéta ieu obat, moal aya deui euweuh résiko nalika perlakuan dieureunkeunnaha sabar kedah ngagaduhan gejala cardiac nalika ngarawat Pneumorel © " nengtremkeun ati nu ANSM.

Upami anjeun ngagaduhan Pneumorel © betah:

  • anjeun teu kudu maké éta deui.
  • éta kedah dileueut ka apoték.
  • Farmasi atanapi dokter kedah kéngingan upami éta diperyogikeun saprak obat kasuk séjén gaduh sareng atanapi henteu nganggo resép.

Kasus gangguan wirahma jantung fenspiride mingpin ANSM sareng Badan Mediclmu Kedokteran (ropa (EMA) nyuhunkeun tukeur studi eksperimen tambahan. Hasil studi ieu dikonfirmasi yén babandingan benefit / risiko perlakuan kiwari geus jadi nguntungkeun. Gantung otorisasina kanggo Pneumorel © mediċina mutuskeun pikeun Perancis tiasa dianggo kana sadaya nagara Europeanropa.

sumber