Élmu: Dua spésiés bat anyar kapanggih di Afrika Kalér jeung Éropa

[Social_share_button]

The kalong geus kacatet dina guha di Maroko jeung Aljazair jeung di wewengkon wooded ti Italia, Perancis, Swiss jeung Spanyol.

Hiji tim internasional peneliti geus kapanggih hiji spésiés anyar kalong di wewengkon wooded Éropa sarta séjén "Pohara langka"Di guha Afrika Kalér, ngumumkeun Salasa 19 Pébruari, awak panalungtikan publik utama dina Spanyol.

A sarébu spésiés bat nyicingan dunya. Sanggup ngalirkeun jeung narima ultrasound, ieu mamalia leutik bisa ngapung teras napigasi dina total gelap.

Spésiés newest kalong kapanggih di Éropa, nu disebut Myotis crypticus, hirup di wewengkon wooded di Itali, Perancis, Swiss jeung Spanyol sarta aya tunduk kana "Ngaronjatna tekanan manusa ', Eulis dina pernyataan Déwan Tinggi pikeun ilmiah Panalungtikan (CSIC) Spanyol anu dipingpin pangajian.

"Adé langka tur rawan"

manéhna "Unnoticed dugi kiwari" margi "Kalong nu digambarkeun ku 53 spésiés di Éropa tapi loba pisan sarupa", Dipedar dina panalungtik Javier Juste, Stasion biologis Donana, di kidul ekstrim tina Spanyol, ceuk dina pernyataan éta. "Jadi kami kudu Resort ka babandinganana genetik pikeun pariksa identitas maranéhanana", Anjeunna ditambahkeun.

Ulikan sarua digambarkeun di Afrika Kalér spésiés anyar keur elmu, Myotis zenatius, "Adé langka tur rawan" : Urang teu nyaho kalong ieu "Dina sababaraha guha nu imah di pagunungan Afrika Kalér di Maroko jeung Aljazair", Disorot teh CSIC.

"Ieu mungkin yén Aisyah pantes jadi geus kaasup dina daptar spésiés dina bahaya punah", Emphasized peneliti.

Kalong dina guha Czech dina Maret 2015.
Kalong dina guha Czech dina Maret 2015. RADEK mika / AFP