Sél Flu killer pikeun vaksin universal: Kaséhatan

[Social_share_button]

"The virus flu mutate sakaligus kabur pengahanan pertamaunaan urang sareng aranjeunna seueur pisan. Tapi kiwari kami parantos ngaidentipikasi daérah anu umum pikeun sadaya galur anu tiasa ngainféksi manusa "nyebutkeun Marios Koutsakos, panalungtikUniversitas Melbourne (Australia). Jeung kitu ti dinya timnya ngapdet sél tina urang sistim imun bisa nyadiakeun hiji kaayaan kebal ngalawan sagala virus tina grippe.

Karya saméméhna geus nembongkeun yen sél ieu, katelah Limfosit T. Pembuno, éta aktip di tanggap kana sababaraha virus influenza. Numutkeun ka panalungtik Australia, aranjeunna bakal tiasa ngalawan sadaya virus influenza anu mangaruhan manusa (A, B sareng C). Naon anu ngabayangkeun hiji paksin universal anu teu kedah dévisi unggal taun.

Sél killer T mangrupakeun konci kanggo merangan flu? © qimono, Pixabay, CC0 Creative Commons

Tés ajak heula

Ngelingan éta limfosit T nyaéta sél getih bodas nu ngiderkeun dina awak urang dina neangan inféksi tarung. Killer T sél, kahareupna sasaran sareng maéhan sél kainféksi. Naturallyta sipatna aya sacara alami di leuwih ti satengah populasi di dunya.

Pikeun némbongkeun kapasitas pelindung sél killer T, tim parantos dilaksanakeun tés vaksinasi. "Aranjeunna wangsit tingkat estu ngurangan tina virus influenza naradang saluran pernapasan », ngumumkeun Marios Koutsakos. Tapi loba kénéh anu kedah dilakukeun vaksin véna anu terhasilan.

diajar

Moal lami deui vaksin universal ngalawan influenza?

Raloba laboratorium milarian vaksin flu universal, anu bakal ngaganti produk ayeuna tina papan galur virus anu tiasa mutasi ti sataun ka taun salajengna, turunna efektivitas vaksinna. paksinasi. Para panalungtik sigana optimis, sanajan jalur anu panjang. Dina Oktober 2016, hiji tim internasional (Spanyol sareng Britania Raya) ngumumkeun lagu anu ngajangjikeun. Taun saméméhna, dua batur oge mimiti ngajajah dua jalur nu béda.

Artikel anu diterbitkeun dina 26 / 8 / 2015 sarta diropéa keur Marie-Céline Ray nu 15 / 01 / 2017

Ayeuna, vaksin tina flu usumna dirancang ku antisipasi, sataun sateuacanna, ku antisipasi galur anu sakuduna ngiderkeun usum handap. Tapi paksin bisa jadi teu epektip lamun galur mutate, anu sering kajadian ku virus influenza (virus influenza). Ieu anu lumangsung dina usum kamari tadi: vaksin anu dipasarkan danten pisan kurang mujarab batan harepan.

jawaban nu antibodi au virus influenza sering museurkeun kana kapala glycoproteinhadir dina beungeut cai virions : Thehemagglutinin (HA). ieu protéin fungsi pikeun ngalereskeun virus influenza dina sél manusa. Tapi sirah ieu tiasa ngaganti, anu kedah marios vaksin flu usumna unggal taun.

Dua tim panalungtik digawé sacara mandiri tur junun ngembangkeun vaksin dumasar kana bagian ieu virus nu mutates kurang sering: "bobot" tinahemagglutinin. Hal ieu dipikawanoh ku antibodi sanggup meungkeut sababaraha subtip haemagglutinins. Ian Wilson, dosen biologi struktural Scripps Institute Panalungtikan (Amérika Serikat) anu milu dina hiji tina dua studi ieu, "Upami awak tiasa ngahasilkeun réspon imun ngalawan bobot HA, maka virus hésé pikeun nyésakeun".

Virus influenza nyepeng beungeut neuraminidase (héjo) sareng hémagglutinin (bulao). © Sanofi Pasteur, Flickr, CC ku-nc-nd 2.0

Vaksin ngabéla mouse ngalawan sababaraha virus H1 tapi ogé ngalawan H5N1

Ulikan munggaran diterbitkeun dina alam Kedokteran ieu dilakukeun kuAS Nasional Institute of Alergi sarta Panyakit Inféksi di Bethesda (Maryland, Amérika Serikat). Dina artikel ieu, panalungtik ngawangun vaksinna di penyekatan Bibit hémagglutinin sareng datar nanoparticles dijieunna tina ferritin, anu mawaoksigen dina awak urang. Partikel ieu merangsang sistim imun ngadamel antibodi ngalawan virus flu.

Para panalungtik némbongkeun yén nanopartikel nu patali sareng bobot hémagglutinin ngawujudkeun panyalindungan tina sababaraha golongan virus influenza. Ku nguji paksinasion beurit na ferrets, aranjeunna kapanggih yén Aisyah tos rengse ditangtayungan beurit, tapi sawaréh éta ferrets, ngalawan Virus H5N1 (Virus tina flu manuk). Kacamatan palina nyaéta model sato anu narik éta dipikaresep pikeun diajar influenza manusa ku sabab manusa dibagunkeun protéin anu sarua ku virus nalika éta ngainféksi sél-sél.

Ulikan kadua, pikeun muncul dina elmu pangaweruh, Ieu dilumangsungkeun ku Crucell Vaksin Institute Leiden, Walanda, sareng Scripps Institute Panalungtikan ti La Jolla, California. Dina ulikan kadua ieu, vaksin diuji di rodénsia jeung primata. Lmuwan henteu manggihan yén sato ngahasilkeun antibodi anu bisa ngabeungkeut haemagglutinins tina sababaraha subtipip.