Kaséhatan: Bako: a vaksin genetik ngalawan nikotin kaluar roko?

[Social_share_button]

Éféktif dina mencit, manéhna baris dianggo di lalaki? A suntik tunggal hiji vaksin genetik ngamungkinkeun rodénsia ka ngahasilkeun antibodi ngalawan peta meungpeuk neurological nikotin tina molekul aub dina kecanduan bako. konsep anu ngajangjikeun tapi loba patarosan tetep.

  • Pikeun nempo rékaman kami on bako

Ieu bisa jadi warta hébat pikeun sakabéh perokok anu hoyong kaluar roko. peneliti ti Weill Cornell Médis College (New York) ngumumkeun yén maranéhna geus ngembangkeun hiji poténsial paksin sanggup blocking efek tina nikotinUsable pikeun maranéhanana addicted kana bako.

niat teu anyar. sababaraha téhnik paksinasi gaduh diusulkeun tapi aranjeunna sadayana dibuktikeun gagal. Kahiji, sakumaha pasip, diperlukeun suntik ka jero nadi tinaantibodi diarahkeun ngalawan nikotin. Ka disadvantage efisiensi kawates dina jangka waktu anu ditambahkeun biaya tinggi na masalah adjustment of dosages dumasar penderita sarta sajarah roko maranéhanana. éta paksinasi aktip, nu mun langsung merangsang sistim imun, Dupi leuwih hese pikeun nerapkeun, alatan teuing leutik nikotin. a ujian Tapi ayeuna dijalankeun dina produk ngagunakeun nanoparticles.

A vaksin genetik anu tumuwuh sintésis antibodi

waktu ieu, peneliti ngajukeun dina Élmu Translational Kedokteran paksin genetik. un virus adeno-pakait (adenovirus), Bearing urutanADN mun nyintésis hiji antibodi ngalawan nikotin, ieu diadministrasi sakali dina mencit. vektor viral ieu bahya pikeun sasatoan salaku manusa, inserts na génom dina sél ati tina rodénsia, transformant ati di pabrik produksi antibodi.

Mouse ka manusa: vaksin ngalawan nikotin teu ngahasilkeun efek nu sami lamun diuji dina manusa? Anjeunna kudu sabar apal kana jawaban nu bakal tumiba di sababaraha taun. © Pascal Dolémieux, Sanofi Pasteur, Flickr cc ku nc nd 2.0

Pikeun pariksa efektivitas téhnik, dosis tinggi nikotin (sarua jeung eusi dua rokok) Ieu nyuntik ka beurit. dina uteuk sasatoan divaksinasi, konsentrasi nikotin murag kana 85%. épék fisik de la molekul muji sukur. Mun nu rodénsiakelompok kontrol némbongkeun tanda rélaxasi, kalawan panurunan dina tekanan getih jeung fréquence parobahan jantung sarta sababaraha locomotor, taya sahiji gejala ieu dititénan dina mencit dirawat.

The antinicotiniques antibodi hasil sequester molekul aranjeunna sasaran, saprak 83% tina nikotin kapanggih dina getih ieu numbu ka na immunoglobulin G (nu protéin antibodi), tujuh kali leuwih ti sato kontrol. éta kompléx imun sahingga kabentuk nu lajeng métabolismena sarta dikaluarkeun dina cikiih.

Dalapan belas minggu sanggeus suntikan vaksin, tingkat antibodi éta kénéh teuing tinggi. Nu nulis speculate nu kieu bisa manjangkeun sapanjang hirup sato jeung miharep éta pangaruh misalna bisa dititénan dina manusa.

Immunize rumaja nikotin

Kusabab pamustunganana, jadi salah sahiji bisa nebak, ambisi maranéhanana henteu nyalametkeun beurit ti hiji overdose nikotin, tapi pikeun nyieun hiji vaksin pikeun mantuan maranéhanana wishing kaluar roko. Tim nu teu di usaha kahijina ti 2011 mimiti eta diterbitkeun dina Terapi molekular prosedur sarua pikeun vaksin ngalawan kokain.

Kalolobaan jalma mimiti roko saméméhna, gede risiko kecanduan jeung bako. Bakal anjeunna nyieun paksinasi rumaja ngalawan nikotin ngarah teu jadi addicted? © Nationaal Archief, Wikipédia, DP

Nikotin, salah sahiji zat 4.000 nu kapanggih dina roko anu, ieu singled kaluar dinamikaresep pisan bako, mere pelesir ka jalma anu ingests ngarobah aktivitas uteuk. Peneliti memperkirakan yén ku ngahulag molekul meta, sabar teu ngarasa pelesir pakait sareng rokoIeu bakal nulungan anjeunna meunang pasti.

prinsipna nyaeta basajan, tapi jalan anjeunna bener? Kahiji, éta mah can écés naha pangaruh sarua bakal kapanggih dina manusa. tina percobaan klinis bakal dikaluarkeun ukur nalika protokolgeus dilarapkeun ka beurit jeung primata nonhumans. Tungtungna, najan 15% tina nikotin tina roko hiji ieu kapanggih dina otak, bisa henteu acan ngaduga naha ieu bakal cukup keur ngeureunkeun roko.

Di sisi séjén, vaksin saperti teu meunang leupas tina craving nikotin, éta saukur ngajadikeun kurangna teh unbridgeable. deprivation Ieu bisa ngakibatkeun gangguan psikologi salaku rarasaan katekenSahenteuna samentara, sarta nunjukkeun yen therapiesTambahan kudu nempatkeun di tempat pikeun marengan sabar mun weaningfinal. Tungtungna, salah teu kudu nyangka miracles ti vaksin ieu sareng nyangka ka jadi solusi pamungkas eureun udud tanpa nalangsara.

titik sejen diangkat ku Ronald Kristal, anu panalungtik anu oversaw pagawéan, stirs kontrovérsi. Anjeunna daun tanda yén perlakuan preventif bisa nyuntik kana rumaja saméméh maranéhna malah keuna roko hiji. " Dina cara nu sarua yén kolotna mutuskeun nyieun paksinasi barudak maranéhanana ngalawan HPV, aranjeunna bisa mutuskeun ngajaga sakumaha nikotin "Anjeunna dituduhkeun dina siaran pers. Ulah kecanduan jeung sumberna, ieu leyuran pangalusna?