Rusia Ekonomi: "laundry Rusia" mesin duit-laundering luar biasa

[Social_share_button]

Numutkeun hiji panalungtikan jurnalistik anu gedé, éta ngawenangkeun langkung ti 19 miliar euro ti duit kotor anu luar tina Rusia hatur nuhun ka paripolah hakim Moldova.

Balik ngaran kode rada biadab - "The Rusia tempat kukumbah otomatis", "Rusia laundry" - hides salah sahiji schemes laundering duit panggedéna di sajarah. Antara 2011 na 2014, Sistim ieu geus diaktipkeun puluhan pajabat Rusia mun meunang kaluar tina Rusia leuwih 19 miliar duit kotor jeung nempatkeun eta jauh di Éropa, kabeh ku complicity katempo pajabat FSB, anu jasa kaamanan Rusia.

Ayana kéngingan dipikanyaho: kaadilan Moldova, nu salah sahiji salah sahiji pasi penting di skéma ieu, parantos marios tunduk saprak 2014, dina kolaborasi teoritis sareng tara Rusia. "Launderette" ogé parantos dikajalkeun sababaraha publikasi ku nu Kajahatan dikelompokeun na Ngalaporkeun Korupsi Project (OCCRP), grup wartawan investigative Europeanropa Wétan dirojong ku Dinas Propinsi AS.

The OCCRP sareng koran Rusia Novaya Gazeta kagungan aksés sababaraha bulan kapengker kanggo dokumén anu diumumkeun di deukeut transaksi bank 70 000 ngalibetkeun rekening bank 120 sareng struktur lepas pantai. Aranjeunna parantos ngabebaskeun sareng wartawan ti sababaraha 30 nagara pikeun ngabéréskeun sacara operasi operasi mesin pemutihan ieu.

Fiksi hutang na creditor nominees

Skéma anu digunakeun nyaéta kawilang basajan. Sacara umum, hiji pausahaan cangkang masihan pinjaman anu samaran, anu nyarios na teu tiasa ngabantosan sateuacan bangkrut. Hatur nuhun kana hak-hakna hakim di Moldova, pangadilan méré hak pikeun ngabayaran ku pausahaan Rusia hutang notional ieu ka creditors teu dijamin. Naha Moldova? Rada saukur, ngajawab na Novaya Gazeta, "Kusabab hakim Rusia janten mahal teuing".

Uang teras neraskeun "Transformasi Miraculous", nurutkeun éksprési ti poean Inggris nu Guardian, Dikirim ka bank Lativia, saur oge dina Uni Europeanropa, lajengkeun sagala rupa hukum. Tungtungna, uangna parantos réngsé dina bank anu kerang di Inggris, Walanda, Swiss, Estoniastonia jeung Amérika Serikat ... Societe Generale sareng BNP Paribas Fortis (bank Belgian grup) BNP Paribas) ogé dikutip ku wali,pikeun operasi leutik. Sakabéh disangka, di sahenteuna, geus teu nyaho ngeunaan asal dana anu dialirkeun ka imahna.

Saatos publikasi mimiti tina OCCRP dina 2014, otoritas Moldovan, Lativia sareng Rusia dibuka panalungtikan, tapi Chisinau rutin nuduhkeun Moskwa pikeun ngahalangan panalungtikan. Dina minggu pamungkas, puluhan aparat Moldova parantos ngajanggu dina waktos manten di Rusia, kaasup kana sababaraha kali pamariksaan. Kajadian anu pajabat Moldova dicutat Maret 15 ku lembaga Reutersécés atribut kana pangwangunan dina "Laundromat Rusia".

Ngejat aya di pausahaan lepas pantai

Kedah halam anu nyayikeun panipuan anu panipuan ageung milik elit bisnis bisnis Moscow - ngeunaan jalma 500, disumputkeun di tukang struktur opak, tapi yén wartawan parantos junun ngaidentipikasi sawaréh. Lolobana aranjeunna nyiptakeun hartaana ngaliwatan hubungan maranéhanana jeung aparat sareng kontrak sareng kaayaan Rusia dina widang-rupa pamekaran, rékayasa, perbankan, téknologi tinggi ... anggota FSB muncul ogé, khususna di bank Rusia 19 anu diayakeun skéma hasil laundering duit. Salah sahijina, RZB nu dipingpin ku pamajikan urut walikota di Moskwa, diantarana di dewan direksi dina misan ti Vladimir Putin, Igor Putin.

Seueur milyaran ngabodaskeun parantos ngejat ngagentos dunya opak pausahaan. Wartawan, pakait sareng survey, sanggup ngabasmi sababaraha transaksi, khususna mésér barang barang-méwah: bulu, inten, arloji, bea sakola di Europeropa, libur

Bagian sigana parantos nganggo langkung politik. Pangmayaran lumangsung dina hiji organisasi pro-Rusia Polandia anu dipingpin ku Mateusz Piskorski, saurang pulitikus ditéwak di bulan Méi 2016 alatan spionase kanggo Moscow.