Kaséhatan: Élmu bergeser: ngagem kilt pikeun hiji mani hadé

[Social_share_button]

Hal ieu sering nyarios yén ngagem baju jero anu goréng pikeun kasuburan. Di 2013 peneliti Walanda némbongkeun yén, sabalikna, ngagem kilt ku cara tradisional (tanpa aya sababaraha hal-hal di handap) bakal ngabantosan paningkatan kualitas mani.

Pasar saham aya di krisis. Sanés pertanyaan ti tempat kauangan anu, aranjeunna teuing, henteu sareng nu tetep maneuh, tapi saacan kasuburan jalu. Pikeun lima puluh taun, anu kualitas sareng kuantitas spérma ngurangan, sanajan urang teu bener nyaho naha. Meureun akumulasi faktor, sapertos polusi lingkungan sareng gaya hirup seénentén. Kana tiasa nambihkeun baju jero teuing.

Saprak taun 1980, spesialis kasuburan parantos nyuhunkeun briefs kedap. Nagara ieu aya di 1990 yén pangaruh ngabahayakeunana tiasa ditingalikeun. Kunaon? Sabab nambahan suhu di jero testicles 3,5 ° C, anu ngahasilkeun produksi spérma kalem handap sareng spérma kurang mobile.

Najan kitu, dipikanyaho spermatogenesis optimal dina 34 ° C, 3 ° C kirang tina sesa awakna. Ieu kunaon posisi téstikel henteu beda dina wujud gumantung kaayaan: dipikanyaho yén saurang lalaki anu asalna tina cai dina 22 ° C henteu jangkungna wawanen saéna ... Sabagian, dina kasus ieu inohong, anu gonads lalaki balik ka pilari panas awak sarta tetep dina suhu idéal. Nalika éta panas, maranéhanana turun sareng jauh deui, salalu waktos sami di produktivitas.

Suhu idéal pikeun hiji spérma mantap sareng kualitas

Nyaho hal ieu, para élmuwan Walanda Erwin Kompanje, tinaErasmus Universitas ti Rotterdam, kajawab masalahna. Hipotesa na: kilt anu ditetepkeun sacara tradisional sareng "regimental" sabab nyebutkeun di tengah (tanpa nanaon di handap ieu) tiasa ningkatkeun kualitas spérma. Sarta numutkeun papanggihanna, diterbitkeun dina Skotlandia Médis Journal (Tangtosna!), Rok anu sia lilin teh.

Studi di mana aranjeunna dumasar, contona, yén suhu kanjut nyaéta anu panghandapna nalika lalaki saurang anggang sareng gaduh lengkep undressed. Ku kituna, pikeun kilt kilt ngamungkinkeun pikeun niru kaayaan anu tétéla tungtungna paling alami. Thehawa ngiderkeun leuwih hadé tur ngamungkinkeun kaayaan nguntungkeun pikeun produksi spérma.

Erwin Kompanje malah mana waé anu nyarios yén turunna kasuburan Banjar nyatet 50 ieu taun-taun ka ayeuna tiasa dipedar ku kanyataan yén lalaki Highland ngagem rok Celtic tradisional dina kaayaan anu jarang.

Nu ngagem kilt pikeun ngalawan penghambatan

Di sisi anu sanésna, anjeunna nerangkeun yén maké kilt nyababkeun mangpaat psikologis. Wouldta bakal matak ka lalaki janten langkung perhatian kana awakna sorangan, tapi ogé ngarasa leuwih wawanen tur khususna ngahudangkeun kapentingan kelamin anu leuwih jelas. Argumen anu kedah dipéngkolan, kusabab aspék ieu tiasa janten budaya sakaligus universal. Aya sababaraha masyarakat manusa dimana lalaki nganggo rok salaku pakarang seduction masif ...

Dina kacindekan, panulis ngajak lalaki anu hayang janten founding pikeun nundutan calana sareng underpants, sarta ngagantikeun sagalana nganggo kilt. Ieu kasempetan anu henteu ngawatesan dinten rok hiji-hijina di awewe.