Pantun: Pantun desainer Karl Lagerfeld, diréktur kreatif ngeunaan Chanel, maot

[Social_share_button]

Gambar dunya desainer fashion kawentar maot Salasa. Nu manggihan disproportionate nempokeun-nempokeun oge draftsman, fotografer sareng nu sanésna.

waktu

Karl Lagerfeld, dina 2008.
Karl Lagerfeld, dina 2008. Patrick Swirc / MODDS

Kalawan Karl Lagerfeld, maot Salasa 19 Pébruari disappears duka kali public figure: nu "Kaiser" mode elitist na "Karl" ikon pop jeung global. Karl Lagerfeld, lalaki dirina geus ngiles lila pisan, pikeun digawé hébat-Na, teu kumpulan fashion na tapi (atawa aranjeunna) karakter (s) anjeunna ngawangun (s) leuwih waktos. Formulir panyalindungan atawa kahadean? Propensity mun nulis balik sajarah dina kecap na? Dina sagala hal, rasa penemuan, nu poverty reinvention anjeunna geus ensured karir pangpanjangna dina sajarah fashion.

Kahirupan Karl Lagerfeld mangrupakeun Maret ka hareup nu teu ngarojong nostalgia. The misteri sabudeureun na sataun kalahiran (1933, 1935?) Dupi, kawas kitu, minangka tanda kasombongan anu panolakan pikeun ngahurungkeun leuwih. aphorisms rasa na (disebut oge "karlismes") teh dodges layar haseup pamungkas nu ngahibur atawa shock, éta malah hadé. Lamun urang mikir manehna, urang pikir objék: a rentang di hiji wanci, kacamata poek, buntut kuda hiji, mittens, dasi jeung intan on cingcin pérak ... atribut tina karakter hiji anu geus dimaénkeun pisan janten pygmalion sorangan.

Dina blok wangunan ieu, budak leutik nembongan dina fragmen dina wawancara jeung anecdote anecdote kami tungtungna bisa sketsa hiji potret tina anak Lagerfeld. kolotna nu kawas karakter dina novel. Dina asal Swedia, bapana mangrupa pengusaha, ngalalana, anu gairah pikeun bisnis bakal triumph leuwih sagala vicissitudes tina sajarah: ruined tilu kali, nya antukna bakal meuli aréa tatanén vast deukeut Hamburg sarta nyieun pakaya ku importing di Éropa Gloria condensed susu. indungna nyaéta jenis heroin elegan jeung tiris nu urang bakal ningali deui pasang aksi pikeun potret ku John Singer Sargent yén cajole musisi anak, couture gélo, manéhna scoured nu salons Parisian of arloji, Doucet na Vionnet.

sababaraha epik Ieu kagungan Karl dina engké (anjeunna 54 taun nya forties) jeung putra maranéhanana "unik" (eta boga dua satengah sadulur heubeul anu sajarah geus poho) bakal pangeran saeutik tina kulawarga awal jeung lapar keur budaya. « Kuring narima hiji atikan anu diwenangkeun kuring pikeun maca, nyerat tur nyarita Jerman, Perancis sarta Inggris pikeun 6 taun " kawas aya malikan. Manja tapi ngalamun (indungna méré anjeunna, anjeunna ngaku opat menit sapoé), manéhna diaku nyandak ngungsi di loteng sahiji sipat kulawarga pikeun devour buku, manggihan majalah fashion jeung ilustrasi Aubrey Bearsley. Na, tangtosna, tarik. Hiji kagiatan artistik anu annoys loba kolot na: manehna bakal coba kapiran nempatkeun piano. Sanajan dina versi sejen tina carita, indungna bakal gaduh rada dissuaded anak pikeun neuleuman piano, nyebutkeun: "Draw, eta ngajadikeun kirang noise. "

Dina gelembung a

nak teh boga sagalana pahlawan Tim Burton plunged kana prosa tina Hermann Hesse. Manéhna hirup dina gelembung nalika perang dunya kadua; sanggeus konflik éta, sanajan kulawarga imah perwira Inggris dina sipat-Na. « Hiji poé Marsekal Montgomery némbongkeun up pikeun pihak taman, ku jaket duffle luhung " Karl Lagerfeld ngawartoskeun dunya di 2001. A lagerfeldienne anecdote has mana absurd salawasna crosses bebeneran.

The pirouette verbal mangrupa seni yén Karl ngora sigana geus diajar ti indungna. Dina 2017 Désémber anjeunna dibawa kalawan delight tur bangga pasamoan antara eta jeung salah sahiji guru nya: "Kuring kungsi bulu panjang sarta anjeunna tetep nu kuring motong pisan pondok. Anjeunna ditilik indung kuring di jalan keur manéhna nyarios. Hasilna: manehna threw dasi pikeun tokoh ku retorting: "Naha? Anjeun masih Nazi? ' " Séjén TK signifikan nyarios: "Hamburg teh gateway ka dunya, panto kaluar. " qu'empruntera Ieu gancang putrana dina kasulitan utama, Karl nyokot arah Paris, ibu fashion geus regained splendor na.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Karl Lagerfeld, hiji budak leutik Jerman

Dina 1954, manéhna meunangkeun kompetisi dikelompokeun ku Sekretariat wol Cibeureum, dina kategori jaket; nu meunangna kategori mangrupakeun pakéan Yves Saint Laurent. Panto sahiji imah hébat kabuka lajeng ngora Jerman, utamana anu ngeunaan Balmain (1955-1958) jeung Patou, dimana anjeunna diangkat diréktur artistik. Moal lami deui anjeunna bakal milih jadi leupas, bisa dipake pikeun imah béda, pemurnian na "couture budaya".

Di subuh karir hébat, anu Lagerfeld ngora lacks nanaon: kulawargana lalajo eta. "Kuring kungsi hiji akun dina imah pangalusna pikeun kostum kuring jeung sapatu abdiAnjeunna ngawartoskeun Dunya. A 21 taun, kuring kungsi Bentley saeutik mah, jadi bodo saperti Teu sangka ieu alam. » Ahéng ogé terpadu di Perancis perang logis saeutik-Jerman, desainer gaganti dicokot tina peran tina worker teuas yén putra prodigal. Sarta eta bayaran: di 1964, anjeunna janten direktur kreatif dina Chloe, sarta sataun handap ngagabung Fendi, teras bisnis kulawarga Romawi.

Couturier jet set

Antara Paris na Roma, Karl Lagerfeld téh aktip aub dina kalahiran salah sahiji révolusi greatest fashion: nu siap-to-maké. Kalawan Fendi, éta ogé dimimitian carita anu geus lumangsung leuwih ti satengah abad, a hirup unik dina fashion jeung éta, dina parobahan Pace kiwari désainer dinten teu gampang jadi keok. Dina eta taun 1960 na 1970 bébas tur permisif, karakter nu nembongkeun beungeut beuki manusa ti kantos Epicurean tapi ogé paradoxical: Lagerfeld téh lajeng a desainer jet set pikeun restraint sagala Calvinist.

Anjeunna spends sixties summers di St. Tropez ku band luhur revelers dina warna, nu ti Illustrator Lopez Amérika anjeunna admires garis jeung kabagjaan hirup. Bari babaturanana anu ruksak dina peuting liar ti Riviera, saré deui. Dinten anjeunna engages dina ritual pikeun anjeunna: anjeunna parunggu, nginum Coca-Cola na praktekna weightlifting. Di pantai, anjeun meuntas taun swimsuit 1920 anachronistic tapi befitting physique athletic Na. Ti mangsa ieu tetep gambar tina libur héran nu boro ngakuan karakter steepest of 2000 taun. The excesses tina era, desainer nu ensures ningali aranjeunna "Tukangeun sagelas".

Ieu mah hal anu anjeunna patepung di 1973: Jacques de Bascher, anu bakal tetep keur posterity hébat (unik?) Cinta Na. walirang, asal gangguan mulya Dandy racy nightlife na dibudidayakan, eta fascinates, seduces sadayana Paris of 1970 taun. Ti Bascher ogé nimukeun karakter misterius na sigana kirang gending ti sababaraha geus ditétélakeun. Tapi selingkuhan na kalawan Yves Saint Laurent bakal ngakibatkeun ngarojong pegatna sahiji marga "Saint Laurent" jeung "Lagerfeld" jeung murka vengeful of Piér Bergé. Hubungan ieu dalapan belas (eta ditungtungan make pupusna Jacques of AIDS di 1989) tetep mangrupa misteri hébat ti saga Lagerfeld, anu speaks saeutik.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Karl Lagerfeld, wakil na kahadean

Ieu narima sagala anu sarua keur nyarita dina subjék pikeun wartawan Marie Ottavi anu ditandatanganan biografi 2017 Jacques Bascher. desainer bakal mastikeun anjeunna pernah ngalaman Hubungan fisik jeung pasangan nya jeung ngajadikeun pedaran yén daun nyangka pajeulitna hubungan maranéhanana: "Jacques de Bascher ngora, ieu Iblis ku kapala Garbo (...). Anjeunna diasah salaku jalma saméméh saha wae. Ieu baé yén amused kuring paling. Anjeunna sabalikna abdi. Eta oge teu mungkin, obnoxious. Ieu sampurna. Anjeunna diideuan jealousies luar biasa. "

Kalawan Karl Lagerfeld, salah tiasa di franchise, tapi pernah di pathos, manéhna abhorred sentimentality, sarta salawasna jarak unbridgeable ieu antara dirina jeung dunya, sanajan datang ka cinta. Saatos Jacques de Bascher, hirup "tangkurak" desainer nu sigana ngeureunkeun maot, sarta éta final. iraha Paris mana miwarang di 2015, naha anjeunna pernah rebuilt hirupna sanggeus pupusna pendamping, manéhna dibuka lapidary a:
"Kusabab aya nganggur redo. "

Le photographe

Di Lagerfeld, pagawéan téh cara hirup, sarana babasan, jeung sugan tameng a. Saatos hari raya 1970 taun 1980 taun ditandaan titik balik dina karirna. Dina 1982, waktu nu diperlukeun kadali Chanel, imah fashion legendaris tapi berdebu saeutik éta bakal nanganan modernisasikeun. brand éta téh kiwari di haté karyana, nu dijieun move ka kategori nu séjén, dina Pantheon sahiji busana tapi ogé ka publik anu bakal nyieun kenalan-Na.

Dina 1984, éta ogé ngajalankeun ngaran merk, anu mimiti runtuyan proyék nu homonyms, ahéngna, pernah ngalaman kasuksésan usaha lianna na. dékade éta ogé mucunghul hiji sisi béda tina karakter dina: fotografer Karl Lagerfeld. Gambar sugema dijieun pikeun Chanel, anjeunna embarked on karir sajajar jeung ayeuna asup gambar rupa-rupa katalog na kampanye imah, méméh ngembangna bisnis -na pikeun merek atanapi majalah lianna.

The 1990 taun Karl Lagerfeld dasarna lulus tukangeun hiji kipas na gelas poék. Ayeuna a lalaki pudgy jeung repartee kantos nimble, anjeunna digawé mulangkeun ganda-C Chanel ngajalankeun Claudia Schiffer, sarta survives kalawan panache taun grunge. abad réngsé inauspicious. Dina 1999, skandal Inok pajeg sarta desainer fashion manggih dirina digambar kana entanglements pulitik Dominique Strauss-Kahn, Menteri Ekonomi.

Karl Lagerfeld ieu lajeng dituduh DSK ngagaduhan diskon on recovery anak, ku delivering ku pengacara pajeg na (pencipta dibagikeun kalawan Jean-Claude Mery, financial gaib RPR) ti kawentar "Mery kaset" compromising dokumen bagian tina katuhu dina skandal perumahan publik di kota Paris, anu ayana ieu wangsit ku Le Monde. Lagerfeld mayar hutang sarta neruskeun lalampahan na. Saliwatan, éta bakal lelang sababaraha kumpulan na lukisan jeung jati tina XVIII die abad. skandal nu mana, sarta XXIe abad nempo rebirth of Lagerfeld.

babak éta ogé karakter qu'acerbe bakal ngaleungit nyieun jalan pikeun versi leuwih lengkep jeung thinner. Karl Lagerfeld janten babaturan kalawan Hedi Slimane, prodigy anu lajeng ditumpukeun dina Dior Homme a silhouette ramping nu kiwari beuratna beurat dina sajarah fashion lalaki. Karl lajeng mana anu ka diet ketat tur ngaklaim madhab anu lamun anjeunna leungit 43 kg, nepi ka bisa pakéan dina kreasi tina sobat-Na. transformasi fisik Ieu ogé bakal ngaleupaskeun buku Best of Rencana ko-dikarang ku Dr. Jean-Claude Houdret. Metodeu nu geus dilebur bakal disebut "Lagerfeld diet," salaku aya hiji "rezim Liz Taylor" ... Cara séjén sangkan sajarah.

ikon pop

The incarnations karakter paling recognizable of Lagerfeld nyokot bentuk: jas poek, kerah bodas, mittens sarta cingcin pérak, bulu teu salah buntut kuda. Gothic angon Medium, béntang batu satengah, fashion desainer Chanel mangrupakeun hyperluxe brand trendi duanana. Anjeunna nimukeun parades, pintonan nu transformasi Grand Palais di Paris dina supermarket buta, hiji yaksa seni atanapi tanjakan peluncuran roket. Anjeunna sutradara sarta béntang ti dunya fashion nu reinvents sorangan. "Karl" téh ayeuna mah a ikon pop anu wani sagala, kalawan humor na anu status gumantung teu ukur dina Chanel.

kempelan na keur ranté dina harga low H & M diwangun dina 2004, bakal ngajalankeun di dua puluh menit. Anjeunna difoto kampanye pikeun Diet coke, ayeuna inuman favorit na, atawa lingerie urut panggero gadis Zahia. Dina 2008, anjeunna penah pikeun kaamanan jalan di kutang konéng, teu hawa merenah, ayun: "Ieu awon, éta konéng, éta mana kalayan nanaon tapi tiasa nyimpen hirup anjeun. " Salah sahiji tips fashion pang gunana di dunya.

Saatos karir satengah abad, Karl Lagerfeld boga nanaon ngabuktikeun na di alus aristo-punk, éta nyalira can mampuh dianggo kanggo Chanel jeung kompetisi, nyaéta Fendi, nu ayeuna milik grup LVMH Bernard Arnault, anu pangusaha tinggi-Powered anu admire teras ngadangukeun "Kaiser Karl".

Ieu oge prototipe tina hiji tipe anyar tina panyipta modern: "sutradara artistik" anu aub dina sagala aspék nyieun na inventing identitas brand a, lolobana tanpa nyaho ngaput pakéan. Hatur nuhun kana visi pop na najan dibudidayakan, anjeunna ogé brings fashion kana widang publik, tebih ti gelembung ekslusif jeung inbred leutik na. Kalawan manehna jeung nempokeun ultra-photogenic Na, fashion geus jadi acara anu kapentingan sarerea, kaasup jalma anu teu bisa mampuh nu scrolls.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Chanel dina tunggara sanggeus pupusna Karl Lagerfeld

Kaluar tina panon publik ieu, Lagerfeld pisan saeutik, hirup tur karya utamana pensiunan kana agam na di jalan ti Universitas, dikurilingan ku buku anjeunna devours. kempelan na buku (pustaka, seni, digabungkeun design) mawa babarengan leuwih ti jilid 300 000 sumebar di sagala rupa residences Na. tinggal énsiklopédia - François Lesage, master embroiderer anu geus digarap ku anjeunna cenah bisa ngagambar sirah ratus taun sajarah fashion - terus toko pangaweruh. Anjeunna malah dijieun imah penerbitan sorangan 7L (7 pikeun rue de Lille).

nu satia

Sabudeureun anjeunna, anjeunna dikumpulkeun bunderan satia na Virginie Viard, studio na diréktur di Chanel saprak abad saparapat, Amanda Harlech, konsultan Inggris Srimanganti ngagalura Sébastien dirina pangawal jeung modél, Eric Pfrunder antek tilu puluh taun -five sarta diréktur gambar mun Chanel. Pikeun sésana, sanajan dulur nilik anjeunna rutin dina nempokeun TV, eta geus langka keur sabenerna kaanggo dina desainer nu cultivates katiisan na kawas Howard Hughes, tapi sampurna waras. "Éta jangkungna méwahAnjeunna ngaku mun di 2015 Paris mana. Katiisan weighs maneh lamun henteu cageur, lamun teu boga duit. Kuring bajoang janten nyalira. Kuring geus pernah cicing di handapeun hateup sarua jeung batur. Éta palanggaran kabebasan. »

Salian aksara a, Lagerfeld dijieun sacara gembleng dunya ka extent kabebasan ieu cherished, ka dunya disiplin, asceticism mana desainer nu gawéna dina Pace ngamuk. Anjeunna draws isuk-isuk, salawasna di imah, atawa kumpulan sakabéhna hasil karikatur keur suplement bulanan Frankfurter Allgemeine Zeitung. Anjeunna invents alam masih, refuses intellectualize karyana, « ideu pangalusna datang ka kuring bari sare, bukti yén pingsan teu jadi bodo " anjeunna senang. "Ieu pamanggih kami kudu di" mangrupa salah sahiji ungkapan favorit diangkat jadi rectitude sajarah, sarta kalawan éta, lengkah kahiji teu kabetot; anjeunna prefers ngagambar dina cadangan budaya otak jeung invent.

Sakali sasari tina sirah-to-sirah ieu kalawan dirina, Karl Lagerfeld diperlukeun pikeun rhythms anu bakal gagal jalma satengah balik umur di dinten di Roma dina Fendi, sési digawé malem di kampanye iklan Chanel némbak peuting di imahna dina konférénsi New York poé saterusna, kampanye Dior Homme photograph dina saminggu ... bulimia sahingga bisa hirup kalawan insatiable Ieu bagian tina legenda Lagerfeld, manéhna mana sareng passeism distaste sarta rasa pikeun novelty nu drive kertas cinta ieu ogé ngumpulkeun séjén iPhone jeung iPad yen tihang nepi kana meja-na jeung na sketchbook na crayons home Shu Uemura (nu makeup brand Jepang) jeung mana anjeunna draws.

Baca ogé Karl Lagerfeld, anu Chanel pamer

Tungtungna, karakter pisan cinegenic ieu ditawarkeun a sidekick di 2012: Choupette, a Burma suci geulis. Modél Baptiste Giabiconi dipercayakeun ka bulu bola kana waktos babu Karl Lagerfeld ngeunaan kapindahan; pussy pernah ninggalkeun desainer nu, dirina parasaan reuwas anjeunna dikembangkeun pikeun kageulisan ieu kalawan panon biru. Choupette Lagerfeld kiwari mangrupa béntang dunya-kawentar anu geus ngawarah dina panutup tina vogue atawa Jerman keur commercials mobil. Manehna teh pampered poean ku "master" sarta Françoise nanjung nu ceuk master meuli imah a "Kanggo batur ngurus Herbie nalika Abdi Isro" Manéhna nyebutkeun laconically saméméh gancang ngaléngkah.

Sanajan projections tina karakter anu mikanyaah nanaon kirang ti nyieun kecap alus anu nyusahkeun dina televisi atanapi di pencét, aya kénéh nyaéta aspék ieu anu mangrupa siram kalayan modesty hébat, sakapeung kagok dina Lagerfeld. Anjeunna oge lalaki anu slips cek dina saku of a caket dieu pikeun mantuan babaturan silih merlukeun, nu saurang téh banquets zakat bolos tapi cultivates amal jempe. Lamun hiji kecap dina publik dina subjek escapes anjeunna, manéhna langsung ngadesek interlocutors pikeun Cicing. A remnant of upbringing Protestan, mamang teu?

Bisi wae, sedengkeun hiu fashion kurilingan miserably sabudeureun tahta-Na di Chanel, di "Kaiser" némbongkeun hiji kapuasan pribadi tangtu. "Kuring resep kuring kiwari, Abdi leuwih hadé ku sorangan lamun ieu mah ngora"anjeunna ngaku dina bulan Désémber 2017, dina kasempetan anu parade tina Chanel Karajinan dikelompokeun dina Hamburg, kampung halaman na. Bari sababaraha éta hayang ningali tungtung loop sarta yén karajaan a, desainer nu reaffirmed disinterest-Na pikeun jam. "Kuring pernah nempo jam nu, Kuring teu dibayar dina waktos. "