ékonomi global: kotor Duit: Arab Saudi sarta Panama dina daptar hideung tina EU

[Social_share_button]

The pendaptaran, ngadegkeun ku KPK, nagara targeting sareng alat kontrol ngalawan laundering duit jeung pembiayaan téroris anu dianggap cukup.

Arab Saudi, Panama jeung Nigeria, antara séjén geus ditambahkeun ka blacklist nagara Komisi Éropa targeting anu kadali sejen ngalawan laundering duit jeung pembiayaan téroris anu dianggap cukup.

inisiatif ieu disatujuan dina Januari, sanajan reservations tina sababaraha Amérika Anggota, kaasup Inggris, anu sieun eta bakal mangaruhan hubungan dagang maranéhanana, hususna ku Riyadh.

The Wahhabi karajaan regretted putusan Brussel, nyebutkeun na "Komitmen tarung ngalawan laundering duit jeung pembiayaan téroris téh prioritas strategis". "Kami baris terus ngamekarkeun jeung ningkatkeun legislatif urang pikeun ngahontal éta tujuan ieu", Geus ditambahkeun dina siaran pers menteri keuangan Saudi.

Panama geus ensured, Samentara éta, éta bakal ngaleungit pas daftar hideung ieu kusabab ukuran diadopsi anyar.

kadali ditingkatkeun

Di sagigireun karuksakan dina watesan gambar, prasasti dina register ka kapaksa bank jeung awak tunduk kana aturan Uni Éropa (EU) pikeun lumangsungna kalawan kadali ditingkatkeun tina transaksi finansial nagara ngalibetkeun nu enrolled ieu complicating transaksi kalayan Dua puluh dalapan.

Daptar, nu disebutkeun jadi jauh nagara genep belas jeung badan hukum, ayeuna boga dua puluh tilu. Salian Arab Saudi, Panama jeung Nigeria, Libya, Botswana, Ghana, Samoa, Bahama na opat napel téritori AS (Samoa Amérika, AS Kapuloan Virgin, Puerto Rico jeung Guam) y anu ditambahkeun. Bosnia jeung Hérzégovina, Guyana, Laos, Uganda jeung Vanuatu geus kitu, geus dipiceun.

nagara sejen disebutkeun mangrupakeun Apganistan, Koréa Kalér, Ethiopia, Iran, Irak, Pakistan, Sri Lanka, Suriah, Trinidad jeung Tobago, Tunisia jeung Yaman.

havens Pajak

EU Amérika Anggota ayeuna gaduh bulan ka approve daftar, tapi éta wates waktu anu extendable ka dua bulan. Ieu bisa jadi ditampik ku mayoritas mumpuni. Jerman geus ngumumkeun yén nagara éta disatujuan dina Listing Arab Saudi.

Lima nagara didaptarkeun ogé kaasup kana daptar EU of havens pajeg. Di handap ieu mangrupakeun Samoa, Trinidad jeung Tobago jeung tilu wewengkon AS ngeunaan Samoa, Guam jeung Kapuloan Virgin. Henteuna sababaraha nagara aub dina skandal laundering duit geus provoked réaksi kuat.

"Sababaraha tina mesin cuci panggedena duit kotor kénéh leungit. Ieu kasus Rusia, London jeung téritori lepas pantai sarta Azerbaijan ", Lamented nu Jerman Héjo MP Sven Giegold, anggota panitia Parlemén Éropa husus dina kajahatan finansial.