Kaséhatan: The perlakuan béda roko

[Social_share_button]

Dinten di Perancis, sababaraha sentra rundingan weaning Bako nawarkeun bantuan asuhan. Naon anu perlakuan béda roko?

The rokok a bahya kaséhatan. © Geralt, Shuttestock

loba consultations Control biasana nawiskeun terapi gaganti nikotin, anuakupungtur jeung dinamika grup. Sababaraha AIDS médis langka nawiskeun hipnotis (tingali engké di masalah ieu) jeung thalassotherapy.

Pikeun pengobatan roko, aya therapies narkoba. © zigazou76, Flickr CC ku 2.0

Kabéh make hiji perawatan individualized kalawan mangrupakeun kombinasi antara sababaraha téhnik pikeun nyocogkeun pangabutuh individu jeung polah dina komponén béda bako. Sababaraha téhnik ieu gaduh konsensus sabudeureun éta dina konferensi di gencatan patempuran roko. Batur teu acan disahkeun ilmiah. Inventory sahiji metodeu utama (NRT bakal dibahas dina kaca hareup).

Terapi kognitif-behavioral (CBT) jeung psikologi

Duanana faktor saperti kognitif jeung emosional tiasa nyumbang kana pamiaraeun konsumsi bako atawa kambuh, CBT Tujuan masang learning anyar kaasup konsumsi bako (24). Éta kalakuan di tingkat behavioral, kognitif jeung emosional tur kalikeun ku dua ongkos teu dahar di genep bulan (24). Éta téh ditujukan pikeun saha ditangtukeun pikeun ngeureunkeun rokoPikeun ngalengkepan perlakuan pharmacological preventif tina gejala roko gencatan patempuran ku TNS atanapi bupropion atanapi varenicline. Éta téh dituduhkeun di panggung kaputusan nyieun pikeun nguatkeun dina fase ditarikna ngajaga motivasi na pos-weaning pikeun nyegah kambuh.

Tehnik terapi behavioral tailored ka unggal bakal dipilih ku therapist sanggeus ceramah motivational anjeunna geus miboga kalawan sabar. CBT ieu ilmiah disahkeun jadi hiji bantuan pikeun gencatan patempuran roko (25), tapi sababaraha praktisi dilatih dina téhnik ieu. Catetan, diantara téhnik ieu teknik aversive dumasar kana kombinasi nyokot roko nu mibanda hiji rangsangan aversive. Yén anu diwangun dinainhalation Haseup gancang ka ngabalukarkeun overdosage nicotinic kedah dihindari lamun sabar boga naon Patologi organik. nasihat médis anu diperlukeun kukituna.

Ubar atawa nontherapeutic, dianjurkeun ku Badan Perancis pikeun Kasalametan pangan (21)