Kaséhatan: heubeul spérma bisa ngakibatkeun hiji turunan healthier

[Social_share_button]

Endog zebrafish dibuahan ku spérma individu heubeul anu nyieun hirup panjang sarta anu sunda hadé. A kapanggihna éta bisa tangtangan prosedur inseminasi jieunan ayeuna di manusa.

Dina zebrafish, satengah tina spérma ngeureunkeun ngojay 25 detik sanggeus éjakulasi tina jalu. Tapi sabagian, kuat, Tahan up menit a. Sanajan kitu, maranéhanana méré hiji turunan fitter, mangka hiji ulikan diterbitkeun dina évolusi Hurup, nu 14 Pébruari.

Lauk leutik nu hirup panjang sarta ngahasilkeun spérma hadé

Para panalungtik kabagi spérma zebrafish kana dua grup. Dina kahiji, anu ovules anu ditambahkeun langsung, bari di séjén maranéhanana dicampurkeun jeung detik 25 cai, nu hartina ukur spérma waktu hirup "lila" kungsi kasempetan pikeun ngabuahan. Aranjeunna lajeng diteruskeun lauk leutik dilahirkeun ka ieu fertilizations salila dua taun. hasilna éta heran: " Teu ukur lauk ti spérma hirup heubeul panjang tapi maranéhna sorangan ngahasilkeun spérma hadé sapanjang kahirupan maranéhanana "Recalls Simone Immler, a biologist di University of East Anglia di Inggris sarta poko ko-panulis nalungtik.

Kedah urang pilih spérma pangkolotna pikeun IVF? © freshidea Fotolia

Marios metodeu of IVF?

kapanggihna ieu bisa tangtangan pangaweruh urang baranahan. " Dugi kiwari eta ieu panginten yén spérma tahap Pilihan miboga saeutik pangaruh kana turunan "Manéhna nyebutkeun. Mun papanggihan ieu ngabuktikeun valid manusa, eta bisa mibanda implikasi pikeun prosedur di fértilisasi vitro, Manéhna nyebutkeun. Ayeuna, klinis ngaropéa spérma jarang leuwih ti sababaraha jam jeung nyokot spérma neneng. tapi dina tabung fallopian awéwé, aranjeunna tiasa "tahan" nepi ka lima poé.