News Kaséhatan: Kumaha lamun urang ieu quitting reungit ku méré éta hiji suppressant napsu?

[Social_share_button]

Élmuwan anu diideuan ku obat anti obesitas keur manusa mun baranahan rarasaan tina fullness dina reungit jeung neukteuk off atraksi nya getih. Sarta gawéna! pertanyaan anu kumaha ngayakinkeun bikang keur binge zat ieu.

ngalawan reungit, Ampir sagalana geus dianggap: inséktisida, electrocuting lampu, sarap reproducing bau awak komo ngantep buka tina reungit steril genetik dirobah. peneliti Rockefeller Universitas di New York, geus devised lagu anyar: motong napsu dirina.

bikangna Aedes aegypti, Éta stings pikeun kadaharan dina getih, sabagian pangaruh voracious. éta powerfully katarik ku manusa, anu getih ngandung protéin mana eta perkara migunakeun ngahasilkeun endog. Acan sakali kaparaban, atraksi nu nurun gancang jeung reungit bikang "wareg" baris tetep sepi pikeun sababaraha poé. " Ieu kawas dinner a Sukur "illustrates Laura Duvall, anu posdoctorante anu dipingpin ulikan diterbitkeun dina jurnal sel : Thebeuteung pinuh, urang anu kirang katarik ku kadaharan.

Baranahan pangaruh hiji karacunan anti obesitas

Dina manusa, rasa fullness geus diatur ku neuropeptide Y (NPY). Ieu powerfully ngarangsang asupan kadaharan, pengeluaran énergi ngurangan tur nambahan sékrésitiinsulin. sababaraha obat anti obesitas reséptor geus sasaran nu NPY.

Para panalungtik miboga pamanggih pikeun pariksa naha ieu suppressants napsu ogé bisa dianggo dina reungit teh. Tim kahiji ditéang mariksa naon reséptor NPY dina reungit nu patepung sanyawa sarua jeung dicirikeun salah, anu NPYLR7. Tapi écés nyebarkeun massively di alam ubar manusa presents bahaya a. Naon ieu diperlukeun éta hiji molekul ngaktipkeun NPYLR7 dina reungit tapi teu di manusa. Di antara sanyawa 265.000, genep anu tungtungna dipilih, bisa ngaleupaskeun atraksi reungit mun getih pikeun dua nepi ka tilu poé.

Kaparaban kalayan sanyawa diturunkeun tina hiji ubar anti obesitas, reungit nu leungiteun atraksi na kana getih pikeun dua nepi ka tilu poé. © com Salud, Flickr

Kirang napsu, kirang umuran

The absorbent reungit unggal zat ieu leyur dina kalakuanana saline saolah-olah maranéhna kapaksa nyandak tepung getih, studi ngalaporkeun. Ambeu handap mangrupa nilon dipaké dina mangsa 10 kana jam 16 téoritis irresistible kana reungit, daun tuntas cuek, sarta mouse sare, acan sumber getih seger.

« Kauntungannana kontrol behavioral téh nya éta bisa ngurangan samentara jumlah reungit bikang bungbu manusaNyebutkeun Leslie Vosshall, a neurobiologist di Universitas Rockefeller sarta kalungguhan panulis pangajaran, dina jurnal Le Monde. Pikeun extent nu pendekatan ieu teu maéhan nu bikang, aya kirang resiko nu populasi reungit ngamekarkeun resistors sakumaha dina kasus kalawan inséktisida. »

Sarta geura-giru ticks?

pertanyaan anu kumaha ngayakinkeun reungit nuturkeun maranéhanana "resép." molekul bisa jadi dikaluarkeun ku cara makéeupan imitating bau awak manusa atanapi ngaleupaskeun CO2. Leslie Vosshall ngabayangkeun ogé ngahasilkeun reungit jalu genetik dirobah ambéh mani maranéhanana ngandung zat kawentar. Métode dianggap nyusahkeun tur mahal ku sawatara ahli.

« A dénsitas low reungit téh cukup pikeun ngajaga népana tangtu virus "Said Louis Lambrechts Contona, CNRS panalungtik di Pasteur Institute questioned ku Pariset Le Monde. peneliti AS Tapi mudahan éta pamustunganana pendekatan ieu bakal nyumbang kana gelut ngalawan malaria atawa kasakit Lyme, Keletik The ngabogaan oge reséptor NPY.

  • Peneliti geus digambar dina obat anti obesitas ngamekarkeun suppressant napsu zat dina reungit teh.
  • Kiwari dimungkinkeun ngaluarkeun daya tarik reungit bikang keur getih pikeun dua nepi ka tilu poé.
  • Mun pendekatan ieu kurang kamungkinan lalawanan salaku inséktisida, éta loba harder pikeun diimplementasikeun.
diajar

Reungit gaduh dua odorats!

Artikel ku Claire Peltier diterbitkeun 01 / 09 / 2010

peneliti AS geus ditémbongkeun ayana jenis kadua bau di reungit. kapanggihna ieu bisa mantuan hadé ngartos naon metot atawa nanggap aranjeunna, pikeun ngembangkeun métode anyar ngalawan véktor tina berdarah jeung malaria.

Sababaraha urang anu terus udagan loba bites bari batur, Ditengah a ngagimbung reungit, anu luput. Sigana bau awak urang bisa leuwih atawa kurang pikaresepeun pikeun reungit, nu aub dina hal nu teu adil ieu. ieu seranggaContona, anu dipikawanoh pikeun daek maranéhanana serehNu bisa dipaké salaku panolak a. Leuwih jéntré ngeunaan operasi tinabau reungit teu aya gunana ngajar eta jauh jeung ka nyegah panyakit aranjeunna ngirimkeun.

Kapanggihna utama mimitina on nez reungit lumangsung 10 sababaraha taun ka pengker ngaliwatan kolaborasi peneliti ti universitas Vanderbilt sarta Yale, dina Sequencing génom reungit nu. reséptor Odorant geus ngaidentifikasi jeung ayeuna masih keur ditalungtik.

reséptor ieu téh ayana dina antennae sahiji serangga, di cavities disebut sensilla, Jeung disambungkeun ka saraf Indrawi nu diaktipkeun sawaktos molekul ngiket kana eta. éta sistim saraf pusat reungit kasebut lajeng informed sahiji sipat sanyawa, ngabalukarkeun atraksi atawa repulsion. Dina hadir, reséptor 75 béda geus ngaidentifikasi jeung eta geus ditémbongkeun yén sanyawa sarua geus dipikawanoh ku loba panarima. Ieu pangakuan ieu sababaraha anu ngamungkinkeun reungit pikeun husus nangtukeun sipat bau teh.

Peneliti Chao Liu jeung Jason Pitts Vanderbilt Universitas nu diajar paripolah reungit nyanghareupan odors béda. © John Russell

50 karek dicirikeun reséptor

Dina karya anyar diterbitkeun dina bergengsi majalah Plos BiologiPeneliti sakaligus hayang nangtukeun reséptor tina bau awak manusa. Keur kitu, jentik reungit (Anopheles gambiae) Muji ditempatkeun dina kotak nu ngandung hiji bau. Langkung reungit anu katarik, beuki aktif, sahingga loba gerakan nu bisa diitung. reungit liar dirobah genetik (kapunahan ku RNA gangguan des gén panyandian reséptor ieu) anu kaasup kana percobaan.

Para panalungtik dikonfirmasi yén panolak déét, berpotensi toksik Tapi loba dipaké, anu dipikawanoh ku sababaraha ieu reséptor odorant. Sanajan kitu, lamun sistem reungit saraf ieu memang diaktipkeun ku odors dipancarkeun ku kesang manusa atawa napas (amoniak, asam laktat, Aminobutane), euweuh reséptor ieu mucunghul bisa aub dina molekul pangakuan.

Para panalungtik némbongkeun yén saraf diaktipkeun disambungkeun ka tipe husus tina sensille, reséptor seungit swasta tapi ngandung hiji tipe béda ti reséptor disebut ionotropicGeus dicirikeun dina Drosophila. reséptor ionotropic ieu, jumlah tina 50 dina reungit teh, sarupa jeung nu kapanggih di synapses neural, peka neurotransmitter, le glutamat. Jinis sami pangalaman geus ditémbongkeun anu sipatna memang peka aminobutane, nyababkeun peneliti mun percanten yén sanyawa manusa séjén nu can tangtu dipikawanoh ku reséptor ieu.

Hasil ieu nunjukkeun cahaya sapotong anyar mékanisme pangakuan sarta atraksi reungit nu bisa ditalungtik pikeun ngembangkeun strategi anyar ngalawan ieu vektor serangga loba kasakit deadly (berdarah, Malaria ...).