Biografi Karl Lagerfeld

[Social_share_button]
  • Kalahiran: 10 / 09 / 1933 di Hamburg
  • Maot: 19 / 02 / 2019 di Paris

The desainer, diréktur seni kawentar Jerman ChanelTapi oge labél Italia Fendi jeung merk sorangan tina siap-to-maké, geus robah mode salila leuwih 60 taun. Pernah boga desainer fashion katelah pindah jeung kali, adapting ka generasi muda na harnessing rékayasa kalayan téknologi anyar tapi ogé gambar sorangan, ngawanohkeun pikeun kahiji kalina dina sajarah status "tukang ngaput-béntang" . Duanana desainer, fotografer, redaktur, diréktur jeung bisnis lalaki hususna Sarbini, panyipta ieu 360 ° geus junun maksakeun paw sarta ngaranna dina loba widang artistik. Ogé dipikawanoh pikeun budaya na gede pisan sastra tur umum, humor scathing na, nya "punchlines" provokatif sarta hébat timer deprecating, Karl Lagerfeld, anu nicknamed nu Kaiser -for "kaisar" dina German- ieu dipuja atanapi hated tapi ditinggalkeun salah euweuh acuh.

Karir tina hiji prodigy jahit

Putra hiji pangusaha Swedia sarta indung Prusia, nya Ngaran nyata Karl Otto Lagerfeldt lahir dina Séptémber 10 1933, dina Hamburg, Jérman. Ti hiji mimiti umur, Karl Lagerfeld némbongkeun minat dina fashion. Dina 1952, manéhna pindah ka Paris jeung indungna. Ieu naék Lycée Montaigne lajeng jadi Illustrator fashion jeung biasa di 1954, hadiah kahiji ti kontes renowned "Wol Sekretariat International" Woolmark, kalawan sababaraha Yves Saint Laurent kalayan saha anjeunna tetep raket numbu. anggota juri, Piér Balmain nu nyarios. Anjeunna hired salaku asisten na dugi 1962.

Sakaligus, ti 1959, anjeunna téh jawab arah artistik tina Jean Patou. Cap stylist bebas ngameunangkeun kana damel jeung couturiers greatest di Perancis sarta luar nagari. Ti 1963, manéhna ngayakeun posisi diréktur artistik imah ChloeDimana anjeunna imagines kumpulan siap-to-maké jeung asesoris pikeun ampir 15 taun. Hatur nuhun ka anjeunna, merek ieu gaining popularitas. Sataun saterusna, manéhna mimitian a kolaborasi jeung merk ItaliaFendi -whose tanda logo- jeung breathes kalawan Silvia Fendi sareng ujung modern dina brand bulu kawentar. Dina 1991, mangka recalled Chloe méré moméntum anyar ka imah fashion Perancis, teras di turunna.

Chanel ku Karl Taun

Dina 1983, karir Karl Lagerfeld nyokot péngkolan radikal nalika anjeunna diangkat diréktur artistik tina salah sahiji imah pangbadagna fashion tinggi Perancis: Chanel. A posisi nu anjeunna nandatanganan kontrak hirupna. Nuturkeun leungit tina desainer Coco Chanel, brand ganda C aya dina krisis jeung perlu hiji napas nu anyar. Hiji tantangan eta pencipta nu satuju papanggih. Kalawan rasa getol tina tren, éta innovates bari perpetuating gaya pangadeg kalayan nada hideung bodas, tapi oge denim jeung rok pondok. The Kaiser ngahontal Konci shoving sarta restores laun labél acclaim Perancis ku cara nempatkeun eta dina hareupeun panggung dunya.

Ti couture ka garis siap-to-maké liwat pesiar sareng nu karajinan showcasing, Karl Lagerfeld ngancik imah di speed breakneck presenting henteu kurang ti genep nempokeun per taun. Kana datangna, manéhna geus terus ngingetkeun panongton kalawan parade kantos langkung breathtaking of scenography di handapeun nave of Grand Palais, anjeunna invested saprak 2005. Pikeun panyipta anu, nanaon éta mungkin. Dihapunten Leuweung, Parisian brasserie, supermarket méwah és buta atawa singa megah ... The Chanel acara Karl Lagerfeld ieu acara utama ngelehkeun unggal fashion minggu, parade kungsi ditempo sarta dimana manehna kapaksa ditempo.

Karl Lagerfeld, hiji merk fashion

Di sagigireun keur desainer hébat, Karl Lagerfeld éta hiji genius pamasaran jeung branding pribadi. Taun sanggeus sataun, manéhna geus ditumpukeun status diangkat jadi béntang fashion, pernah pondok kecap alus, sarta robah jadi pangusaha berbakat. Ku skilfully exploiting gambar sorangan, Karl na silhouette kawentar na janten duanana brand siap-to-maké, pahlawan buku komik, statuettes na flocked logo dina multitude produk.

panyipta munggaran kolaborasi sareng merek gancang-fashion, buta Swedia H & M, niat pikeun ngahontal hiji udagan anu leuwih lega sarta populér, nu teu ka liking tina sababaraha di méwah ka. Boh. Tapi release taun 2004, koleksi nu H & M x Karl Lagerfeld mangrupakeun kasuksésan hébat. Ieu nandaan awal hiji kolaborasi daptar umum pangbadagna salami silih keur couturier kalawan, antara séjén Coca-Cola, Le Notre, DOM Perignon, kampanye kaamanan jalan jeung kutang konéng sarta malah Barbie.

Tapi desainer nu teu eureun aya na ngadorong latihan keur ekstrim ku muka panto tina Kinérja ucing na Choupette. dimungkinkeun ogé boga avatar na komik, statuette dirina tapi ogé Twitter na Instagram rekening, hiji garis kosmetik di ngaran dirina imagined ku brand ModelCo goshawks sarta buku ngeunaan gaya hirup jeung diet-Na. Naon tumuwuh kakaisaran na sorangan salaku hiji merk di katuhu sorangan sarta sosok budaya pop.

Kahirupan pribadi tina Karl Lagerfeld, saeutik kakeunaan

Chaste sarta misterius, pencipta jempé wincik hirup pribadi-Na. Tanggal lahir Karl Lagerfeld, Anak sosial sarta myriad rinci séjén hésé pariksa tetep ka dianggap enteng. hirup sunda nya ieu ditandaan ku kisah cinta na di 1970 na 1980 taun, jeung saendeng Jacques de Bascher dandy notorious sarta ogé nutup Yves Saint Laurent. Karl Lagerfeld na Jacques de Bascher dibagikeun a cinta platonic tina dalapan belas taun nu réngsé abruptly lamun dimungkinkeun dina maot, dibawa kaluar ku AIDS di 1989. Hiji tés hésé pikeun desainer nu dirojong keur tungtungna ku cara masang hiji ranjang di kamar rumah sakit. Saprak harita, Karl Lagerfeld masihan ningali hiji ayana sehat dilakukeun ampir éksklusif gawé.