Kaséhatan: UV cabins: résiko kangker kulit ieu kapanggih

[Social_share_button]

Sajauh, pamaréntah saterusna éta eusi ka tighten peraturan vis-à-vis tanning ditandé. Leungit, professional kaséhatan, bukti ilmiah kana ngarojong, nelepon pikeun larangan maranéhna 2015.

UV Cabins & nbsp;: résiko kangker kulit téh av & eacute; r & eacute;
© shock - Fotolia.com

Naha anjeun terang? A sési dina tanning UV mangrupa paméran tina durasi sarua di sun lohor dina pantai Karibia tanpa sunscreen! Ogé, prakték ieu mungkin sigana bahya, aya resiko nyata pikeun kaséhatan, sakumaha recalled ku Badan Lingkungan kaséhatan (ANSES). aya "a résiko dibuktikeun tina kanker kulit". Manehna ngomong dina perhatikeun diterbitkeun dina Oktober 10 2018. Eta ngajak kana "nyandak ukuran naon eureun paparan populasina nepi UV jieunan". Ieu teu kahiji waktos nu ANSES nyaéta panggero pamaréntah ngeunaan eta: ti 2005, éta dianjurkeun ulah paparan UV jieunan. Salajengna, bukti ilmiah kana ngarojong eta diterbitkeun sababaraha ahli pikeun ngingetkeun aranjeunna bahaya. Dina 2012, istilah ANSES advocated, stopping sagala pamakéan komérsial sarta diobral alat delivering UV jieunan keur kaperluan estetika. Dinten, "urang teu bisa antosan," ceuk Parisian Olivier Merkel, kapala Unit assessment resiko keur agén fisik jeung Badan nu dituturkeun kaahlian. "The data ilmiah ngumpulkeun, aya mamang teu, data urang geus bukti padet, résiko kangker ieu kapanggih, éta ieu énkripsi dina resiko pikeun jalma ngora, pikeun sakabéh jalma, ayeuna eta disarankeun a peta pamaréntah. "

Naha tanning stan bahaya?

masalahna nyaeta yén radiasi dipancarkeun ku ditandé tanning anu kumulatif maranéhanana narima sacara alami tur ngabalukarkeun karuksakan DNA nu nambahan résiko kangker kulit. Anjeun kudu nyaho yén radiasi UV jieunan digolongkeun karsinogenik keur manusa sababaraha ku Kangker Panalungtikan Internasional (IARC) saprak 2009. Sajaba ti éta, sababaraha ahli ngabuktikeun jadi pinunjul dina resiko kanker, kaasup melanoma cutaneous, Patali jeung pamakéan kabin tanning. ANSES emphasized di 2014, resiko mangrupakeun fungsi umur: jalma anu dipaké sahanteuna sakali mun ranjang tanning saméméh umur 35 taun 59 kanaékan% dina résiko ngembang melanoma cutaneous. Sajaba ti éta, ieu diperkirakeun yén 43% tina kasus melanoma dina ngora bisa attributed ngagunakeun ranjang tanning saméméh umur 30 taun. Salila sababaraha taun, pangaweruh ilmiah geus documented efek kaséhatan radiasi UV. Bahya adzab ku Akademi Kedokteran sarta bertulang ku studi ilmiah. "Dua studi epidemiological panganyarna di Amérika Serikat tur Norwégia geus dikonfirmasi tingkat bukti résiko karsinogenik pakait sareng pamakean alat tanning," ceuk ANSES.

Éta teu kabeh. Paparan radiasi UV jieunan ogé ngabalukarkeun épék deleterious lianna, kayaning gancangan sepuh kulitDiperkirakeun opat kali leuwih gancang jeung lampu tanning kalawan panonpoé. Ngelingan deui yén paparan UV jieunan henteu nyiapkeun kulit pikeun paparan panonpoé jeung henteu ngajaga ngalawan kaduruk ku panon poe. Salaku pamakéan ditandé tanning teu nyata ngaronjatkeun ngamungkinkeun vitamin D.

peraturan Naon?

Dina 2015, sénator kungsi dikintunkeun hiji amandemen ka saukur larangan nu ditandé UV tanning. Tapi pamaréntah nyangkut antara alesan tina dermatologists tur pamadegan tan, kungsi pikaresep ka tighten aturan, tinimbang larangan aranjeunna. Pikeun ayeuna mah, tanning ditandé aya kituna tunduk kana pangaturan ketat (strengthened di 2013, 2014 na 2016) pikeun mastikeun minuhan tina bahan jeung ngawatesan resiko kaséhatan lamun ngagunakeun eta. Dina sababaraha hal, di cabins dilarang pikeun minors, peringatan kaséhatan kudu marengan iklan sagala alat tanning, kacamata pelindung kudu obligatorily disadiakeun. The DGCCRF rutin konduktor investigations pikeun mastikeun patuh angger ku professional industri.

Samentara éta, hiji larangan mungkin, anu precautions handap pikeun ngurangan resiko:

  • Baca warnings na precautions ditingal dina institusi maturan jasa ieu sareng turutan warnings.
  • ngagem sacara sistematis kacasoca disadiakeun.
  • Dipiceun kosmétik ogé sateuacanna tina paparan jeung teu nerapkeun produk sagala dina kulit saméméh sidang tanning.
  • Ulah aya paparan sawaktos nyandak obat anu bisa jadi poto-sensitizers (Mun di mamang, konsultasi dokter Anjeun).
  • Ulah ngaleuwihan panjangna tina paparan disadiakeun gumantung jenis kulit Anjeun.
  • nitenan dina 48 jam minimum antara dua sesi kahiji.
  • Ulah ngalaan diri mun cahya panonpoé jeung lampu pakakas dinten tanning sami.
  • Tempo dokter lamun bisul pengkuh, tatu atawa baruntus tumuwuh dina kulit, atawa bisi tina sajarah Patologi kulit. Baca leuwih: Tan institut, anu precautions dawam.