Élmu: Depressions numbu ka pamakéan cannabis rumaja

[Social_share_button]

Sababaraha diagnoses depresi sarta kabiasaan suicidal di sawawa anu pakait sareng gaduh smoked cannabis rumaja.

Bari pamakéan rekreasi ti cannabis téh légal pikeun opat bulan di Kanada panalungtikan dina subjek teu ngaleuleuskeun. The psikiater Gabriella Gobbi, hiji panalungtik di Research Institute di Center Kaséhatan McGill Universitas di Montréal, geus anyar dikeureuyeuh hubungan antara pamakéan cannabis di rumaja sarta résiko depresi, kabiasaan suicidal jeung kahariwang sawawa ngora. Kacindekan: lamun aya nanaon kahariwang signifikan kumisan,, aya kitu hiji pakaitna antara depresi di dewasa ngora jeung pamakéan cannabis saméméhna biasa (sahenteuna saminggu sakali) salila rumaja. subjék ieu némbongkeun euweuh masalah sateuacan dimimitian haseup. Kituna diantara North Amerika 18 yuswa ka 30 taun kalawan karusuhan depressive utama, 7% tina diagnoses nu pakait sareng sanggeus smoked rumaja. Sajaba ti éta, hiji pakaitna ieu ogé ditempo dina kabiasaan suicidal hadir, utamana bunuh diri, dina dewasa resiko.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Rumaja nyanghareupan manual cannabis

Gabriella Gobbi ngahontal conclusions ieu ti meta-analysis of sabelas studi (Kanada, AS, Britania Raya, Australia jeung Selandia Baru), langkung ti 23 300 individu. Karya, diterbitkeun dina 13 Pébruari jama Psychiatry, Muji dilakukeun barengan peneliti Amérika sarta Britania. "Keur naon urang terang aya anu cannabis mangrupakeun schizophrenia pemicu dina subjek predisposed, Laporan Professor Gobbi. Atawa, eta boga implikasi pikeun dropout sakola, alkohol atawa narkoba, jeung hiji dampak kana fungsi kognitif. Tapi aya saeutik literatur ngeunaan cannabis pakait sareng kahariwang, depresi sarta kabiasaan suicidal. "

Bahaya nu patali jeung jumlah

Amina Benyamina, psikiater sarta kapala departemén ubar kecanduan di Rumah Sakit Paul Brousse di Villejuif (Val-de-Marne), summarizes: " Cannabis nyaéta bahaya lamun salah meakeun loba nu ngabogaan sajarah kulawarga gangguan jiwa nu manifest tanda isolasi. Ieu hususna bakal beda tina segi dangerousness mangrupakeun kuantitas jeung dosis dihakan. " Nurutkeun manéhna, meta-analysis of usaha nu dipigawé ku Gabriella Gobbi sareng kolega Anjeun dirina nyaeta "Pasti metot". Il Est "A sinyal kuat anu urang teu kudu mopohokeun"Tapi kudu saimbang jeung nelepon "Ka nyieun studi longitudinal anyar."