Jerawat, kumaha carana ngalereskeun eta?

[Social_share_button]
kenangan goréng rumaja urang,jarawat ogé rampant di dewasa. Pamutahiran on tombol ieu.

Jerawat, naon eta?

nujarawat tiasa nyandak loba bentuk: pimples beureum, komédo whiteheads komo cysts ngeusi nanah. kulit mindeng ngandung lisah na oily penampilan. Urang kadang aya bewara tombol scars heubeul nu masihan pangaruh embossed kana kulit. Jerawat disababkeun ku kelenjar sebaceous overactive anu ngahasilkeun teuing sebum. Sebum biasana dipaké pikeun ngajaga kulit ngalawan kagaringan. Tapi lamun aya hiji oversupply, sebum nu accumulates dina pori sarta bakiak. kulit janten oilier jeung baktéri bisa proliferate, dua faktor ngabalukarkeun jerawat.

Saha nu paling kapangaruhan ku jarawat?

Teens nu paling kapangaruhan ku jerawat. Ngeunaan 85% tina jalma ngora gaduh salah sahiji atawa jerawat breakouts mangsa rumaja. Memang teuing produksi sebum mindeng disababkeun ku fluctuations hormonal. Jeung mangsa rumaja, anu imbalances anu umum! Dina dewasa, jerawat biasana disappears. Tapi pikeun ngeunaan 10% populasi, jerawat bakal tetep hadir. Ogé, bisa ningali breakouts jerawat salila kareseban atawa kakandungan.

Faktor ngakeuheulkeun of jerawat

  • beberesih bener kulit. kasehatan ati sarta poéan anu diperlukeun.
  • Pamakéan kaleuleuwihan produk kosmetik. Teuing makeup atawa pilihan bangsat produk meureun beungbeurat kulit jeung ningkatkeun jerawat.
  • bulu nu deukeut jeung kulit. Upami Anjeun gaduh bulu oily, éta ogé tanda tina kelenjar sebaceous overactive. Ogé lamun bulu nu terus noél maranéhanana wewengkon beungeut jeung jerawat, maranéhna bisa jadi sarana angkutan baktéri sarta infeksi.
  • The groping tombol. lajeng nyebar inféksi jeung anjeun leungit kontrol sumebarna jerawat. Hadé teu noél aranjeunna.
  • Nyandak obat nu tangtu, utamana maranéhanana nu bisa nyieun imbalances hormonal.
  • Panonpoé. Hiji bisa mikir yén panonpoé mantuan kulit jerawat ku samentara drying kulit jeung sebaceous kelenjar, tapi masih jerawat mulih. Urang ogé kudu neruskeun ngajaga ogé kulit urang kalawan sunscreen, jerawat atawa henteu.

Katuhu ngalir nepi ka counter jerawat

Produk pikeun anjeun

Taya produk di husus, maranéhanana anu ngagunakeun sobat anjeun atanapi jelema nu ngarasa alus! Taya, nu produk katuhu pikeun jenis kulit urang. Urang taliti ngaluarkeun unggal poe. Ogé pilih produk dirancang pikeun kulit jerawat nu teu bakiak liang.

Ngumbah, tapi moal teuing

Eta ngalaksanakeun hiji isuk rutin jeung sore, tapi éta salah mun yakin yén sababaraha washings bakal sukses dina nyieun kulit kirang oily. Mun teuing ngarangsang kelenjar sebaceous, ku cuci contona, maranéhna baris dimimitian pikeun ngahasilkeun leuwih sebum ...!

Ulah aya wewengkon teuing Toel infested

Naha kalawan bulu, ngagem hat, headband, kacamata, jeung sajabana, kudu ati. Tapi pangpentingna nyaéta ulah teuing remen toél rupa urang jeung leungeun urang. Luhureun sadaya, pernah nyobaan pikeun pangeusina pimples; kami resiko nyieun irritations anyar. Beuki tombol touch urang, leuwih kuman nu cukup untung mun ngotorkeun a zone séhat.

Minum kavling cai

Ku kituna, hidrasi ditangtoskeun kulit urang geus ensured.

produk alus ngalawan jerawat

Nalika produk majalah pikeun kulit acneic urang, salah sahiji opts pikeun maranéhanana ngandung benzoyl péroxida atawa asam salicylic, dua sanyawaan nu exfoliate kulit sarta nyegah proliferasi baktéri.

Sumber: KAHIRUPAN