Kaséhatan: Kahiji nganjang ka dokter nu ahli ngeunaan kandungan teh: kumaha carana nengtremkeun ati putri abdi?

[Social_share_button]

"Dupi éta menyakiti?", "Kami mah wajib ngolesan?", "Kudu I ngabejaan indung kuring?" The katresna ngora mindeng sieun neng munggaran maranéhna pikeun dokter nu ahli ngeunaan kandungan teh. Kumaha carana ngajawab patarosan maranéhanana? Kumaha carana nyiapkeun?

Premi & egrave; ulang nganjang ka GYN & eacute; & nbsp;: kumaha ko nengtremkeun ati putri abdi & nbsp;?
© Olena Kachmar - 123RF

Simkuring geus kabeh geus aya: dinawaktu rumaja teu tanpa babagi miboga annoyances patali beger, Mamang, anxieties, modesty nya jeung isin. Utamana lamun datang ka ngawangkong ngeunaan masalah intim sarta seksualitas mun muhrim. Urang ogé nyaho yén rundingan gynecological munggaran geus pasti moal cakewalk a, tapi nyaeta kudu meunang hiji diawaskeun, diadaptasi kontrasépsi sarta interlocutor bencong di tiap tahapan womanhood. Nalika ngalamar putri nya ningali dokter nu ahli ngeunaan kandungan hiji? Kumaha upami keur prihatin? Jawaban.

Nalika konsultasi?

kelamin munggaran, Nyeri dada, rahim atawa heunceut, rugi, aturan atawa perdarahan abnormal, perlu kontrasépsi atawa informasi ... Aya loba alesan ka buka konsultasi dokter nu ahli ngeunaan kandungan hiji. Di sagigireun, ti momen putri Anjeun karasaeun perlu, nawiskeun rék ningali profésional, manéhna 13, 16 atanapi 19 taun ... Balik ningali hiji lalaki atawa awéwé anu? Tambahkeun rumaja anjeun pikeun milih naon maranéhna resep. Sababaraha katresna nu beuki teu nyaman ku awéwé séjén kalayan manusa. Mun manehna ngungun, hayu aranjeunna nyaho tina pangalaman anjeun: contona, dokter nu ahli ngeunaan kandungan anjeun lalaki hiji, tapi anjeunna pisan amis sarta pohara attentive ... Dina sabalikna, anjeun geus kaayaan ukur awéwé ... Catetan sakapeung, hiji dokter nu ahli ngeunaan kandungan langkung dialam kituna umur nu tangtu leuwih reassured nu Ladies, sanajan ahli ngora kénéh boga loba taun studi di tukangeun manéhna.

Dimana abdi tiasa ningali?

Kabéh puseur tata jeung atikan kulawarga (FTPC, Planning kulawarga) Consultations tawarkeun. putri Anjeun tiasa milarian dina puseur atawa jadwal pangcaketna on www.choisirsacontraception.fr. Tapi meureun bakal delighted pikeun manggihan saran ti anjeun. Diajar babarengan jeung boga alamat alus ka dokter anjeun, tukang ubar, awéwé di kulawarga anjeun atanapi babaturan anjeun. Gumantung kana dipilih profésional, rundingan nu butuh tempat dina kantor médis, rumah sakit, klinik, dina puseur tata dina imah rumaja ... Kita Hayu nyalira atanapi dipirig? Ieu putri anjeun pikeun milih. Ku kituna euweuh alesan janten kesel lamun manehna hayang balik nyalira kalayan adina kasebut babaturan! Ogé bisa jadi nu eta miwarang anjeun marengan manehna, tapi sésana assured eta: aya bakal salawasna janten waktos nalika eta bakal rupa pikeun nyanghareupan jeung dokter nu ahli ngeunaan kandungan jeung dimana manehna bisa mercayakeun di anjeunna discreetly. Atoh, tangtukeun dirina yén Aisyah teu kedah idin parental mun balik nganjang, sanajan éta minor.

Kumaha nengtremkeun ati putri abdi?

Henteu gampang pikeun manggihan kecap katuhu nalika di hareupeun anjeun, rumaja Anjeun sigana hariwang atanapi sagemblengna terrified dina pamanggih keur nalungtik ku dokter nu ahli ngeunaan kandungan hiji. Di dieu aya sababaraha tips betah takwa jeung mamang na.

  • "Naon kajadian salila rundingan heula?" The rundingan heula utamana dialog antara dokter nu ahli ngeunaan kandungan jeung putri Anjeun. Ngabejaan nya kituna manehna bisa menta sakabeh patarosan nu ngaliwat sirah na, langkung kongkrit paling ngaréndéng. Maranéhanana maranéhna teu wani nanya, contona. The profésional baris ménta manéhna giliran patarosan ngeunaan umur-Na, tanggal tina périoda panungtungan nya, jujutan kulawarga na mungkin ... Ieu oge hiji kasempetan ngobrol ngeunaan awakna (breasts, aturan, rugi, kelamin ...) éta "munggaran waktu" di masturbasi, libido, inféksi dikirimkeun séksual ... di pondok, ngabejaan nya manehna boga hak meunang sagala informasi manehna hayang ... na lamun, contona, eta hayang nanya anjeunna "kumaha (alus) nempatkeun cap hiji?"Biasana ieu henteu isin ngalakukeun hal eta!
  • "Sigana keur judged atawa keur dilakukeun fun kuring" Ngingetan manehna yen dokter nu ahli ngeunaan kandungan hiji mangrupakeun jalma profésional anu dipaké pikeun meunang katresna hariwang atawa embarrassed. Nanaon geus ridiculous, absurd atawa dipindahkeun. Salian keur attentive sarta ngalaman, eta geus kaiket ku rasiah profésional : Naon éta bakal ngomong ka manehna salila rundingan bakal salawasna tetep rahasia, sanajan eta oge kieu anggota kulawarga séjén. Naha pikeun ngirim anjeunna hiji analisis, bisa langsung ngahubungi on handphone-Na. Anu pamungkas, nandaan anjeunna yén dokter nu ahli ngeunaan kandungan teh teu aya sangkan anjeunna moral, tapi bisa ngadengekeun nya jeung pituduh pilihan na.
  • "Sigana nu ujian médis" Salila rundingan awal, teu wajib bisa nalungtik atanapi ngalaksanakeun ngolesan a. Iwal dipénta atawa manehna nyebutkeun masalah anu perlu auscultation (nyeri wae, perdarahan mahiwal ...). Dinten manehna hayang bisa nalungtik, dokter nu ahli ngeunaan kandungan teh dipenta pikeun ngalaan baju (anjeunna henteu kedah janten pinuh taranjang (kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun tetep nepi mangsaujian gynecological tur nyimpen handap salila ujian payudara). Bakal nalungtik aurat éksternal sarta internal na ku ngajalankeun éta heunceut (Ku kituna, éta nawarkeun hiji atawa dua jari kana heunceut ka nalungtik rahim, ovarium jeung perineum), ujian ti cervix kalawan speculum a jeung kamungkinan ngolesan. Tungtungna, cocog profésional anjeunna palpate nu breasts na kelek mariksa yen aya ngayakeun bola atawa ukuranana abnormal. Masihan anjeunna yén teu nyeri, utamana lamun dipigawé kalayan perawatan sarta dina hubungan ti kapercayaan. Upami diperlukeun, anjeunna bisa nulis resep hiji ultrasound, tes getih atanapi urinalysis.
  • "Kumaha mun ménta kontrasépsi?" The dokter nu ahli ngeunaan kandungan atawa geus jalma bisa ngadidik putri Anjeun ngeunaan béda contraceptives nu aya, mangpaat maranéhna lamun maranehna cocog pikeun dirina, tapi ogé efek samping.
Manehna teu resep dokter nu ahli ngeunaan kandungan nya? Sanggeus konsultasi awal, mungkin wae eta rumaja anjeun teu "hooked" kalawan dokter atanapi henteu teu ngarasa nyaman. Henteu masalah! Nengtremkeun ati nya ku sangkan dirina manehna bisa ngarobah dokter nu ahli ngeunaan kandungan sarta nguji sejen profésional, pikeun manggihan hiji déngékeun tur sabenerna nempatkeun maneh betah.