Afrika: Présidén 2019 Pemilihan di Sénégal: Macky Sall geus narrowed oposisi

[Social_share_button]

Présidén miharep pikeun pamilihan deui dina babak kahiji, saatos ngilangkeun lawan utama-Na.

Aranjeunna linggih di lounge felted sami, tweaking strategi maranéhanana di suites anu sarua anu diputer di sagara. Hotél anu bintang lima di ibukota Sénégal, Terrou-Bi parantos muncul salaku episentrum kampanye présidén. Ti Présidén-di Kantor Macky Sall ka urut Présidén Abdoulaye Wade sareng nangtang anti-sistem Ousmane Sonko, calon presiden dikelompokeun konferensi pers salaku pasini wijaksana. Bagian tina hasil pamariksaan 24 dina bulan Pebruari dimaénkeun di dinya, dina ocher tina curtains, beige méwah anu reureuh.

Pikeun nagara ieu 16 juta padumuk Afrika Kulon, anu dibungkangkeun ku babak kahiji ieu dina Pemilu Présidén nyaéta ulang pamilihan - atanapi henteu - in Macky Sall, présidén ayeuna, calon suksesi na. . Anu anjeunna kapilih on Minggu bakal janten plebiscite tina catetan diangkat jadi Presiden pembina, pangakuan istilah kahijina, percanten paling optimistis. Paling ngitung, aranjeunna nganggap yén tanpa meunangna 24 Pébruari ieu, kapersidenan tiasa na nyalira. Henteu aya garansi yén Terrou-Bi sanés ogé tempat tandingan kadua buleud sanggup milih calon lian ti sanes kaluar, sanajan aya jalma anu kersa janten lawan-parah anu paling serius anu ngaleungitkeun ti kontes Panwaslu.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Pemilu Présidén di Sénégal: Naha ékonomi bakal nguntungkeun Macky Sall

Dina taun 57, Macky Sall kakarék ngadentarkeun catetan sorangan, ngalapet ka unjukaan 37 kampanye dimana manehna jangji deui aspal sareng beton, dina kontinuitas ti Sénégal Plan Emeré. Anjeunna hoyong ngabéréskeun dina istilah kadua program na pisan tina infrastruktur pangwangunan, anu boga tujuan pikeun masang Sénégal di nagara-nagara muncul di 2035. Jang ngalampahkeunna, ayeuna waktosna kedah nganyahokeun kana penduduk desa ngaganjel yén jurang kateusaruaan beuki jarak hiji kelas tengah nu nascent di kota; sarta pikeun nyadiakeun proyék pikeun para pamuda nandatanganan pangangguran masal. Antara 2012 sareng 2018, éta ngamungkinkeun ékonomi Sénégalese mangtaun tilu titik tumuwuhna lajeng tetep caket kana 7%. Tapi éta teu cukup deui.

Upami tujuh taun kahijina nyaéta yén tulangan énergi jeung karya utama, masih tetep nyerepkeun jaringan jalan pikeun muka padesaan, ngabéréskeun aksés ka jaringan listrik, cai nginum jeung kaséhatan. Petikan dipaksa sangkan Sénégal mangrupa modél pangembangan buana sareng jangkar diplomasi Afrika Afrika Kulon berkat infrastruktur kelas dunya.

The iconoclast Sonko

Diantara opat calon presiden séjén, lawan nyatana nyaéta duo Ousmane Sonko sareng Idrissa Seck, dihareupeun urut menteri Madické Niang sareng akademik Issa Sall. Aimta dimaksudkeun kanggo babak kadua. Anu kahiji nyaéta lalaki umurna 44 kalayan profil nangtang berbakat. Teu dikenal ka masarakat umum tilu taun ka pengker, némbongan salaku jelema teu mendula.

Dina 2016, pamiarsa pajak ieu parantos ngabantalkeun perkara korupsi sareng panipuan pajeg. Taun anu sarua, manéhna diterbitkeun Minyak jeung gas di Sénégal. Babad tina spoliation a (Edisi Fauves), di mana manéhna nyerang Presiden sareng lanceukna, Alioune Sall, teras kapala salah sahiji perusahaan minyak, nuduhkeun ka aranjeunna "Korupsi", nu "Palanggaran Konstitusi sareng kode minyak"denouncing kontrak leonine pikeun kapentingan kapentingan asing. Hal ieu diserat dina taun anu sarua ku Kaputusan Présidén kanggo "Palanggaran kana tugas cagar".

Baca ogé Pemilihan Présidén di Sénégal: "Jaringan sosial ngarobahna internét jadi penjaga démokrasi"

Konférénsi ikoklastik na ngajadikeun anjeunna favorit tina sarjana ngora anu berjuang pikeun mendakan damel di pasar kerja nalangsara. Appeta ogé banding ka diaspora sareng pangusaha kuciwa ku pamaréntah anu nawiskeun seueur pasar umum pikeun pausahaan asing.

"Perancis nyimpen Amérika Afrika zona CFA dina logika infantilization", Ousmane Sonko, nangtang ti Macky Sall

Ousmane Sonko ngartos eta. Upami anjeunna kapilih, anjeunna janji nyauran Sénégal kaluar tina zona franc CFA, anu saha anu nuduh tukeur anu aya di euro "Pikeun nyegah Sénégal henteu kalaingan dina ekspor". Nurutkeun manéhna, "Perancis nempatkeun Amérika Afrika zona CFA dina logika infantilization anu parantos nyarios yén aranjeunna henteu mampuh ngatur alat tukeur". Nempatkeun masalah ieu di dasar perdebatan, Ousmane Sonko ngadorong saingan na pikeun nangtung. Malah Macky Sall, anu salawasna nampilkeun hak-hak kolonisasi kieu, cenah moal bakal ngagentos kaluar tina kaluar ti CFA mun dipirig ku kreasi mata uang régional di Komunitas Economickonomi Amérika. Afrika Kulon (ECOWAS).

Baca ogé Présidén di Sénégal: Ousmane Sonko, calon anti sistem moal jadi doraka anu eta

Kalayan profil anu pohara béda, Idrissa Seck ogé bisa nyiptakeun reuwas dina usaha katilu anu meunang nya meunang kantor luhur. The Liberal, urut batur sapagawean Macky Sall, ngumpulkeun démplan ti lawan utama ka présidén presiden, sapertos urut walikota sosialis Dakar, Khalifa Sall.

Henteu aya deui proyék Partéy Sosialis

Pas anjeunna nangkep kakuatan dina 2012, Macky Sall mimiti ngagolokan oposisi. "Lamun anjeun ngagaduhan mayoritas, anjeun kedah parantos ngabantoskeun ku jalan kémah nentang (...) ngurangan kana babasan pangbasajanna ", Kagungan anjeunna lajeng téori. Leuwih taun, dmana pulitik kuat na, sakapeung dirojong ku sebaran sinecures na posisi diwenangkeun anjeunna ka ngabareuhan jajaran koalisi na, tennō Bokk Yakaar (BBY) ( "ngahiji ku harepan" dina Wolof) ka titik nu ayeuna boga leuwih ti personalities 350 jeung parpol.

Sajarahna kenca saprak kamerdikaan 1960, Sénégal parantos lebet kana liberalisme ekonomi Abdoulaye Wade di 2000. Kiwari, Partai Sosialis, diadegkeun ku Léopold Sédar Senghor, "bapa bangsa", ngalangkungan ku koalisi Macky Sall. Dina 2019, éta kalahka di sajarah na anu henteu nampilkeun calon kanggo pemilu présidén.

Baca ogé "Di Sénégal, kénca anu parantos dibéla patukaan na"

Dijomposisi, kénén Sénégalese henteu deui nampilkeun proyék anu sanés, sareng calon leungit. Dina PS, dissidents tina satru liberal kaasup ti partéy, sakumaha Khalifa Sall. Kalayan seueur nu ngarojong, walikota Dakar ngirangan kostum lawan pulitik kahiji, picilakaeun pikeun Pemilu Présidén, tapi 7 March 2017, anjeunna ditéwak ku lima kolaborator kanggo "Public scam money".

Sanggeus sidang panjang, anjeunna dihukum genggas, 3 Januari, nepi ka lima taun panjara sareng 5 juta francs CFA (7 567 euro). Dina sabulan tina Pemilu Présidén, anjeunna ngiles tina papan. Ieu henteu kalah deui dibaca salaku wasiat pikeun ngabubarkeun lawan bahaya pikeun re-pamilihan Macky Sall. Union of Magistrates Sénégalese kaget "Sababaraha speed dina kasus", sarta Amnésti Internasional denounces "Sifat sasaran gugatan", Akreditasi tesis tina sidang pulitik.

Karim Wade mecat

Sareng Khalifa Sall sanés hiji-hijina lawan politik pikeun nanggungjawaban biaya kaadilan. Putra sareng menteri urut présidén, Karim Wade ogé ningal jepangna pikeun présidén dipilidikan ku Déwan Konstitusi, 20 Januari. Dihukum di 2015 ka genep taun panjara sareng 210 juta euro rupa pikeun "Pangayaan terlarang"anjeunna ningal pendaptaran na di gulungan Panwaslu ditolak. Sanggeus gagal mayar hampana ka nagara Sénégalese, anjeunna henteu tiasa balik ka imah tampa kudu ngagemik panjara. Partéy Démokratik Sénégalé, Formasi Abdoulaye Wade, anu janten partéy oposisi munggaran dina Macky Sall, mendakan dirina tanpa calon.

Baca ogé Di Sénégal, pamaréntah ngemutan anu mustahilna "ping pamilihan"

Dina wengi pamilu, "Kami pohara tenang kusabab ucapan kami jelas salaku catetan, ngarojong panasehat pikeun présidén sateuacan nambihan, urang teu naon urang kedah ngalakukeun meunang. " Kapercayaan anu ngingetkeun kana Macky Sall anu ditembongkeun dina 2012. Ngan sanggeus pamilihan, anjeunna sumping ka ngarevitalisasi nyalira dina suite Terrou-Bi pikeun nyiapkeun biantara investiture-Na. Dina waktos ayeuna, manéhna baris aya di imah, manéhna jangji nalika ngarejuh: "Dina dinten pamaréntahan, saurna milih, abdi bakal nyandak sare waktu beurang dugi 19 jam, tuluy kuring bakal ngahurungkeun TV sareng radio kanggo ngahulag ka eleh lawan. "