6 mobil buatan Afrika

[Social_share_button]

The pabaliwer sahiji pabrik mobil pikeun investasi di Afrika geus pernah geus palpable. Renault-Nissan, Peugeot, komo ditambahan merek Cina sarta Jerman teu hayang sono ngembangkeun nyanghareup Afrika di meuli mobil. Acan sababaraha pabrik lokal masih nolak tsunami ieu investasi na impor sarta neangan pikeun ngembangkeun kandaraan Dijieun di Afrika. Di dieu nyaeta tinjauan naon anu dipigawé pangalusna dina buana di konstruksi otomotif.

-----

Möbius - Kenya

mobil-dijieun-Afrika-Möbius-Kenya-jewanda

Kenya Vehicle Manufacturers (KVM) nyaeta parusahaan nu ngajadikeun mobil disebut Afrika cheapest ngaranna Möbius, hiji mobil Afrika 100% nu nawarkeun buana kandaraan hiji affordable tur pinuh diadaptasi kana géografi na.

The Möbius dikembangkeun hususna keur pasar Afrika. gadget dibébaskeun nu biasana digitus mobil Kulon, kayaning AC na steering power, éta boga kaunggulan keur sampurna cocog kana nyetir on rupa bumi kasar. suluh efisien, sareng spasi kargo vast sarta gampang pikeun mulasara, éta bisa mawa nepi ka dalapan panumpang, kaasup supir.

hargana ekspektasi 100 mobil Afrika% kahiji ieu téh ngeunaan 950 000 schillings, ngeunaan 5 juta francs CFA (saukur dina € 8000) atawa harga leuwih handap model asing anyar nu bisa ngarugikeun nepi ka 2 juta schillings (ngeunaan FCFA juta 11 - 16 000 € kurang).

Laraki Epitome - Maroko

Ieu Abdessalam Laraki, desainer Maroko, saha balik desain mobil aheng ieu. gelar kahiji dina rarancang otomotif di sakola Sbarro di Swiss, anjeunna lajeng robah kana desain alat-alat olahraga di Art Center Éropa. Saatos desain karir euyeub angkatan laut (yachts, parahu méwah, jsb), manéhna mimitian tangtangan dina 2000 ka rancang dina mobil Maroko munggaran: nu Laraki Fulgura. Hiji mobil dibere pikeun kahiji kalina dina Jenéwa Motor Tembongkeun dina 2004. The Fulgura jadi diwangun dina 99 wilanganana

The Turtle, The Afrika Car 100% Daur - Ghana

The Turtle, mobil buatan Ghana, dihasilkeun pengrajin anu dibuka tantangan pikeun ngawangun kandaraan hiji ti bagian besi tua. Ieu PPKN palajaran nyata jeung inventiveness dina wilayah beurat kapangaruhan ku runtah. The Turtle bisa jadi alternatif pinter pikeun rahayat wewengkon Afrika bakal ngamekarkeun kana APBD Angkutan. Saatos symbolically diresmikeun dina Oktober 2013 ku Otumfuo Nana Osei Tutu II, raja tina Ashanti 16ème, mobil ieu lajeng dibere di Pau, Perancis, dina mangsa festival budaya éléktronik.

The Innoson - 100% Dijieun Dina Nigeria

Mobil-fabricated-Afrika-innoson-Nigeria-jewanda

The Innoson teh mobil munggaran dibuka ku pangusaha Nigerian Innocent Chukwuma. Pausahaan Produksi Innoson Vehicle Manufaktur dihasilkeun modél kieu jeung 100% potongan Nigerian, ku kituna exclusivity na. Hiji mobil anu bakal pasti jadi dikaitkeun dina mangsa nu bakal datang.

Kantaka - Ghana

Mobil-fabricated-Afrika-Ghana-Katanka-jewanda

Kantaka nyaeta 4 4 × diwangun di Ghana sarta boga tujuan pikeun jadi saingan serius mun SUV Éropa sarta Amérika. Hiji mobil kalayan garis beresih jeung nu boga nganggur sirik ka SUV Amérika kawentar. kasuksésan ieu misalna yén Pulisi Ghana maréntahkeun brand mobil anyar ieu.

The Kiira EV SMACK - Uganda

Mobil-fabricated-Afrika-Kiira-Uganda-jewanda

mobil ieu asalna lempeng tina Uganda sarta hususna Kiira motor Corporation (KMC), dimekarkeun dina dasar ku siswa, bakal ngajadikeun anjeun pikir campuran antara Lancia jeung Mazda. Tapi balik katingal nya "Jepang" hides kandaraan hibrid ngonpigurasi pikeun nganteurkeun hasilna dumasar kana asupan énergi. Hiji karya téhnologis hébat pikeun tim pinuh ku ambisi.

Sumber: HTTPS: //afrikhepri.org/lafrique-construit-ses-propres-vehicules-voici-les-6-voitures-made-in-africa