[Langsung] Présidén di Sénégal panongton badag di TPS - RFI

[Social_share_button]

Dina Sénégal, TPS dibuka isuk ieu di 8h (waktu lokal) pikeun ampir 6,7 juta pamilih ka jajal ka milih Presiden maranéhanana. Lima calon ngajalankeun, sakabéh nu geus disebut pikeun mobilisasi kuat. Hiji dinten polling turutan live on rfi.fr. TPS nutup di 18h waktu lokal.

Artikel diropéa rutin kalawan correspondents correspondents husus kami dina taneuh. Pikeun refresh, klik ici

Kabéh kali aya di Universal Time (UT)

12h00 : Dina Ziguinchor, di wewengkon kidul vast Casamance, voting lumangsung di tenang jeung serenity sareng partisipasi nonoman kuat. Ngadangukeun carita nu susuratan urang husus dina situs :

Ieu jalma ngora aub. Éta démokrasi. Hanjakal nagara Afrika lianna teu boga kasempetan éta.

Présidén di Sénégal nonoman kuat di Ziguinchor

24-02-2019
- Ku
RFI

Di stasiun polling angka tilu sakola François Ntab Ziguinchor, Bernard Boissy anjog mimiti. Anjeunna teh voter munggaran. " Présidén urang milih, urang rék ka dianggo pikeun kami, keur alus bangsa urang, Manéhna nyebutkeun. A Presiden alus, lain Presiden anu janji na teu nanaon ".

Paling pamilih geus dijieun pilihan maranéhanana sarta mindeng cukup lila tapi aya kénéh sababaraha undecidedSalaku Oumy waras, hiji awéwé ngora 24 taun nu bakal milih pikeun kali 1ere. " Kuring geus henteu acan dijieun pilihan kuring, Manéhna ngécéskeun. Kuring, aya hiji nu banding ka kuring. Kanyataanna, ieu téh lalaki tina integritas, adil, wani, sarta leuwih. Tapi aya nu sejen nu kuring resep teuing, sabab anjeunna téh lalaki anu geus nyieun robah teh. Tapi mah can écés lamun éta bakal neruskeun atanapi henteu. Ku kituna kuring teu hayang milih lajeng kuciwa. Tapi di jero, abdi gé mutuskeun. Ieu oke ".

Loba jalma di schoolyards jeung fenomena rada anyar, loba pamilih ngora. Aziz jeung Ram geus noticed teuing. " kuring 71 ansCeuk salah sahijina. Kuring pohara reuwas. Ieu kahiji waktos kuring ningali nonoman kuat ieu. Éta alus. takdir nyéta dina stake ". " Ieu jalma ngora nu aubNyebutkeun sejen. Aranjeunna pamingpin ngora anu kedah milih. Hanjakal, nagara Afrika lianna henteu jadi untung ".

11h30: Mariama Diouf queued matak sora di sakola ieu Pikine, wétaneun Dakar. Manehna sumping mimiti isuk ieu. " tuang minuhan tugas civic kuring sarta quietly balik ka await hasil, Manéhna ngécéskeun nu susuratan urang dinya. Ieu mana ogé. Kuring miharep éta sora téh lumangsung di tenang anu dulur ngajawab pikeun calon maranéhanana sarta pangalusna lalaki win ".

putera ramo ieu ditandaan kalayan tinta indelible : A tanda yen teu nipu. Youssouf Niane ngan milih. " Aku bener senang, Manéhna nyebutkeun. Anjeun kudu maén kalakuan kawarganagaraan, atoh. Naon kasusah hirup atawa naon anu kajadian, lamun ditinggalkeun atawa lamun éta katuhu, Anjeun kudu ngajawab atoh ".

Dina pusat, 7 000 enrolled diharepkeun sapopoe. kadang-kadang nu arming pedagogy. « Iraha aya jelema anu nyieun kasalahan, tapi kuring rectifiesNyebutkeun Raki Gueye, Kantor Kepala. Contona, aya hiji nona anu geus aya, anu ditinggalkeun amplop kana stan voting. Ku kituna kuring nanya ka manéhna nyokot nya nepi teras nahan eta dina kotak kartu keur mere sora ".

Keur dirina, tangtangan utama dinten ieu " mun boga imah jumlah maksimum pamilih ". Sanggeus cacah sora jadi dikelompokeun, tangtangan anyar sabab bakal compile hasil tina puseur dina sajam.

10h30 : The parade voter geus komitmen dina sepi, fluidly, dina biskuit sakola lingkungan, dina Dakar, dirobah jadi stasion polling. Supir Bathie Faye kaluar tina jumlah hiji kantor, wareg. " Kami kabeh nadya jeung sadulur, Manéhna nyebutkeun. Éta démokrasi. Kami sadayana sami. Kita Hayu jeung ngajawab massively. Meureun nu win pangalusna ".

Pikeun ngadalikeun panongton badag, anu referrals pulisi pamilih. ramo inked Samba Ndong milih pikeun continuity. " Ieu Macky, Anjeunna negeskeun. Kabéh pantes Senegalese tina nami kedah ngajawab keur koalisi tennō Bokk Yakaar pikeun katengtreman tur ngembangkeun Sénégal kami dear ".

A voter Senegalese nembongkeun ramo na inked on Pébruari 24 2019 dina biskuit sakola lingkungan, dina Dakar, dirobah jadi stasion polling pikeun kapersidenan nu.
© RFI / Guillaume Thibault

A 69 taun Mohamadou Diawara ieu pensiunan. Kuciwa ku Presiden kaluar, manehna hayang ngarobah. « A Presiden alus nyaeta batur anu butuh waktu kana akun aspirasi nagara jeung teu aspirasi kulawarga jeung babaturananaPercaya anjeunna nyatakeun. Dinya. Kedah aya parobahan nyata dina pangalaman urang ".

Sirah angka kantor salah, El haji Malik Bass nyaeta wareg. Teu kawas 2017 législatif, Kabehanana mana ogé. " Sarta 18h, éta tetep "Anjeunna cik.

Éta démokrasi. Kami sadayana sami. Kita Hayu jeung ngajawab massively. Meureun nu win pangalusna.

Présidén di Sénégal: harepan pamilih ka kueh garing, Dakar

24-02-2019
- Ku
RFI

10h20: Dina Pikine, di wétaneun Dakar, sakumaha di ibukota Senegalese sorangan, pamilih némbongkeun ramo maranéhanana inked sanggeus voting.

09h20 : Le Presiden kaluar, Macky Sall, calon reelection, Filed kartu keur mere sora na dina kotak jeung nembongkeun dirina inked ramo di hiji stasiun polling di Fatick, kampung halaman na di nagara barat.

Présidén kaluar Macky Sall, calon reelection, Filed ballots di Fatick, kampung halaman-Na, dina Pébruari 24 2019, dina Sénégal barat.
© Reuters / Zohra Bensemra

► (ulang) ngadangukeun perdebatan Afrika -> Sénégal: naon hasilna keur Macky Sall?

09h00: kota Ziguinchor di Sénégal beulah kidul, Casamance, compte salapan TPS. isuk ieu, sanajan saratus pamilih waited sabar dina palataran isuk ieu sateuacan bubuka kantor, sababaraha ruang kelas éta siap ngabagéakeun maranéhna.

Kota Ziguinchor, Sénégal.
© Wikimedia Commons

Ziguinchor aya dina wewengkon asal calon Ousmane Sonko. Nyanghareupan anjeunna, présidén kaluar Macky Sall ditangtukeun meunang aréa penting jeung simbolis ieu. Aya kungsi keok di babak kahiji tina 2012 présidén. Macky Sall geus saprak loba dipigawé pikeun wewengkon ieu sarta kiwari defends catetan na.

Présidén di Sénégal: Ousmane Sonko, béntang rising

Ousmane Sonko, anak ti nagara, nu ogé bakal ngajawab dina Ziguinchor isuk ieu, nyaéta kawas nomer hiji nangtang. Anjeunna embodies calon, anti sistem anyar, nu outspoken. biantara nya mangrupakeun kasuksésan hébat, utamana di kalangan ngora, sarta Ousmane Sonko teh sombong tina hiji sakabéh wewengkon. Tetep bisa ditempo kumaha ieu bakal narjamahkeun di jajal.

Sénégal: nu minat masarakat ngora keur kampanye pamilihan

08h50 Lima calon masing-masing bakal balik ngajawab di stronghold maranéhanana. Taya calon sora dina Dakar kiwari. Idrissa Seck, digabungkeun jeung Khalifa Sall, urut walikota Dakar, dina Thies téh, dina stronghold Panwaslu Na. Ousmane Sonko, anjeunna aya dina Casamance, Ziguinchor. Madicke Niang aya dina Touba, kota suci.

pamilih Senegalese di biskuit sakola lokal tina Dakar, February 24 2019 pikeun Presiden.
© RFI / Guillaume Thibault

Tujuanana maranéhanana bakal meunang ngalawan présidén incumbent, Macky Sall, anu geus salawasna cenah bakal kapilih di babak kahiji jeung anu kiwari Fatick kampung halaman naDi kulon nagara.

Sénégal: konfigurasi anyar keur Pemilu Présidén

08h40 : RFI milih hirup salaku poé voting Pikine, lantaran kota téh strategis pikeun sakabéh calon. Eta geus ampir 1,2 juta, atawa 20 000 leuwih ti di ibukota Dakar. Kacida urbanized, éta ogé nyanghareup tina loba tantangan kayaning pangangguran, underemployment nonoman sarta kerawanan. Rahayat kudu ekspektasi kacida luhurna, leuwih ti nguap.

kahadiran kuat di sakola nu Pikine, nu ngawengku TPS 12 dina sub urban ti Dakar dina Pébruari 24 2019.
© RFI / William Lesseux

Ngembangkeun Pikine ieu saeutik dibiruyungan kaayaan sarta kaayaan kamiskinan hébat netep. Dina tilu puluh taun, populasi geus ngaronjat fivefold dugi jadi Pikine Kota pangpadetna di wewengkon. Jarang hiji kolam renang Panwaslu geus beuki nangtang pikeun calon.

Présidén di Sénégal: kampanye Ousmane Sonko di Pikine

08h15 : sora geus ngan dimimitian jeung antrian nu geus lila di palataran sahiji sakola lokal biskuit Dakar, laporan nu susuratan urang dina situs. atmosfir pisan damai, handapeun tangkal, di scents of sandwiches endog jeung kopi Touba, flavored Guinéa lada atanapi cabe hideung. Dalapan belas kantor éta siap pas 7h30, calon lima buletin kelir contenders presiden Blok kalawan desks sakola.

pamilih Senegalese on Pébruari 24 2019 di lingkungan kueh garing di Dakar keur Pemilu Présidén.
© RFI / Guillaume Thibault

« Kuring resep ngajawab mimiti. Sanggeus kuring balik sarta antosan quietly "Nyebutkeun Lamine Gaye heubeul, kawas kalolobaan isuk ieu. Diethe supir Faye, anjeunna sumping di dieu pikeun " 6h kirang "Terus mun ranté dinten nya. " sora kuring téh rusiah, Anjeunna ngécéskeun. Naon atuh nyangka tina Presiden hiji yén anjeunna téh ayah alus ". Diethe nyaéta panggero pikeun sora masif. " Éta tugas a, Anjeunna percaya. Beuki ka pamilih, beuki rUTCOME jadi kredibel ".

► (ulang) ngadangukeun carita hébat kami -> Présidén Sénégal, waktos putusan

Ieu biskuit sakola lingkungan, robah puseur voting presiden ieu diamankeun ku penegak hukum nu ayeuna utamana ngabantu pamilih uninga kantor nu maranéhna kudu ngalaporkeun.

A antrian di hareupeun a biskuit sakola lokal, dina Dakar, ngancik kana stasiun polling pikeun présidén Pébruari 24 2019.
© RFI / Guillaume Thibault

08h: TPS resmi dibuka di nagara éta, kawas di dieu di Pikine, kota pangpadetna kadua, ayana wetaneun Dakar.

Dina Pikine, anu kotana pangpadetna kadua, wétaneun Dakar, riungan éta geus kuat isuk ieu 10 menit sateuacan bubuka TPS.

Kampanye pamilihan réngsé Jumaah wengi, 22 Pébruari. Jadi pamilih kedah 24 jam tenang mun batok éta program tina lima calon na ngabahas aranjeunna.

Lima calon ngajalankeun: Macky Sall, Issa Sall, Ousmane Sonko, Madicke Niang et Idrissa Seck.

Sénégal: konfigurasi anyar keur Pemilu Présidén

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://www.rfi.fr/afrique/20190224-direct-presidentielle-senegal-bureaux-vote-ouvert