Simpen: Saatos Samsung, Huawei unveils smartphone foldable futuristik

[Social_share_button]

Leuwih pikaresepeun malah ti nu ti saingan na, éta unfolds kawas buku pikeun nembongkeun hiji layar pantes tablet leutik.

Opat dinten pondok dipisahkeun pengumuman dua raksasa ieu tina smartphone. Rebo Pébruari 20, 1 jumlah global tina volume mobile, Samsung dibuka smartphone foldable kahijina, Galaxy melu, ti San Fransisco. Respon ti Huawei, Jumlah dua Dunya, Anjog Minggu Pébruari 24. Produsén Cina ngumumkeun mobile foldable sorangan, beuki futuristik ti saingan na, anu dikawinkeun X, ti Barcelona, ​​dina wengi bubuka tina Mobile Dunya Kongrés (MWC).

Sakali unfolded, anu Huawei mate X nawarkeun hiji layar 8 inci hébat.
Sakali unfolded, anu Huawei mate X nawarkeun hiji layar 8 inci hébat. Sergio Perez / Reuters

Harga dua smartphone ieu mangrupa disarengan princely: 2 300 euro pikeun Huawei, dollar 2 000 sateuacan pajak keur Samsung. Kauntungan aranjeunna nempatkeun maju ka meunang karacunan téh sarua: ieu bentang mobile kawas buku pikeun nembongkeun hiji layar pantes tablet leutik. Duanana dilengkepan hiji hinge mékanis ultra-canggih anu ngamungkinkeun layar toél fléksibel maranéhanana sarta tetep ketang. mékanisme mate X bakal diperlukeun tilu taun R & D, numutkeun Huawei.

Tapi aya béda fundamental antara dua smartphone ieu maneh bakal pikir kaluar tina hiji pilem fiksi. Galaxy melu boga dua layar: a tampilan biasa leutik di sisi luar na, sarta layar fléksibel badag, housed jero. Huawei mate X embarks layar badag tunggal ayana di luar mobile teh. Nalika narilep, salah nilik leuwih ti satengah: nu sejen geus narilep deui.

Mate X successively unfolded, keur narilep, teras narilep.
Mate X successively unfolded, keur narilep, teras narilep. Sergio Perez / Reuters

Pilihan leuwih pikaresepeun ti Samsung

bédana design Ieu meureun ngécéskeun kakuatan pinapsueun gede tina Huawei. Narilep up, layar mate na X nyaeta loba nu leuwih gede: 6,6 4,6 inci inci ngalawan Samsung, sarta nyertakeun ampir sakabéh panel hareup, bari Samsung anu dikurilingan ku margins anu kacida gedéna. hal anu sarua lamun eta unfolds: Huawei nyadiakeun uninterrupted 8 inci tina spasi tampilan, dibandingkeun kirang harmonis 7,2 inci Samsung.

Malah narilep Layar Huawei mate X nyaeta spektakuler. Bakal boga anteneu 5G sarta memori 512 GB.
Malah narilep Layar Huawei mate X nyaeta spektakuler. Bakal boga anteneu 5G sarta 512 GB memori. Sergio Perez / Reuters

Sajaba ti éta, mate X loba thinner batan milimeter Samsung 11 17 ngalawan Samsung kitu, upami inohong disadiakeun ku Huawei téh akurat kusabab teu wartawan bisa iklas leungeun kana dua smartphone ieu. Pikeun ayeuna mah, ku kituna Huawei ngéléhkeun perangna of seduction, tapi perang téh tebih ti leuwih, sabab pilihan produsén design Cina questioning.

pilihan langkung Dongeng

Teken mate X miwarang hiji sual munggaran kakuatan na. mintonkeun fleksibel gampang bakal kirang tahan ka goresan batan layar ditangtayungan ku lapisan kandel kaca nu cocog smartphone Palasik urang. Salaku dikonfirmasi Hadziioannou Georges, hiji panalungtik gawe leuwih dékade on mintonkeun fleksibel, éta aman mun boga imah mintonkeun ieu dina hiji smartphone foldable, tinimbang ninggalkeun eta ka luar. Huawei ogé geus dicokot kasulitan pikeun nampilkeun cangkang pelindung pikeun dikawinkeun X nu nembongan nyata ngahesekeun pamakéan na.

Sajaba ti éta, kalawan layar 6,6 inci badag na di posisi narilep, Huawei bakal dipikaresep jadi loba kurang gampang pikeun nanganan dgn hiji leungeun ti Samsung. Sarta sanajan unfolded, 8 inci badag na ngadopsi hiji ukuran utamana mahiwal, tebih ti standar tablet 16 / 9e Android, atawa 4 / 3 baku iPad. Deukeut format pasagi nu bisa ogé méré désainer aplikasi lieur, lamun ku kasempetan maranéhna rék adaptasi kreasi maranéhanana ka layar mate X. Saterusna, éta diragukeun yen ukuran layar téh utamana cocog pikeun nempo video sareng poto, kawas Samsung Galayx melu, rada ngajangjikeun dina hal ieu.

The smartphone foldable ti Samsung sarta Huawei téh euyeub loba janji, tapi sakumaha sagala alat tina jenis anyar, aranjeunna tebih ti dibuktikeun. Manehna teh batré maranéhna sahingga enduring? hinge maranéhna manehna bakal nolak shock sarta rébuan closures, bukaan? software maranéhanana baris anjeunna ngamangpaatkeun ukuran badag layar maranéhanana?

Urang bisa meunangkeun pendapat kahiji dina isu ieu nyanghareupan ahir taun, ti Samsung melu X bakal sadia di Perancis méméh usum panas, sarta yén Huawei ngaharepkeun rék dipegatkeun mate na X Éropa dina Juni.