Iklim: Naha emisi CO2 of 18 nagara maju geus fallen dékade panungtungan

[Social_share_button]

Di Perancis atawa Amérika Serikat, ngurangan pamakéan énérgi sarta switch tina fosil jeung renewable diwenangkeun hiji decarbonisation ékonomi.

Ieu ray harepan dina gambar suram global warming. Dalapan belas nagara industrialized geus junun pikeun ngurangan emisi maranéhanana gas rumah kaca salila periode 2005-2015 of 2,4% per taun rata-rata, nurutkeun ka Ulikan diterbitkeun dina Alam Robah IklimSenén Pébruari 25. Nu nulis analisa drivers utama decarbonization ieu ékonomi: alih suluh fosil (batubara, minyak jeung gas) nuju renewable (hidro, angin, surya, jsb) sarta pamakéan énérgi handap. Usaha bisa dijaga, strengthened na generalized ka sadaya nagara, ngingetkeun élmuwan, bari émisi karbon nu rising global (+ 2,7% ku 2018).

Émisi tina suluh fosil nyaéta cukang lantaran utama anthropogenic global warming. Aranjeunna ngaronjat 2,2% per taun global antara 2005 na 2015, utamana disetir ku industrialisasi gancang Cina sarta India. Dina waktu nu sarua, maranéhna geus turun, sanggeus ngahontal puncak di tujuh belas nagara Éropa jeung Amérika Serikat - nu Jumlah 28% tina émisi global. Nurun pangbadagna anu didaptarkeun di Britania Raya, Swédia atanapi Denmark. Perancis urutan ngeunaan rata, kalawan - 2,2% tina émisi per taun antara 2005 na 2015. Hiji fenomena anu geus mantuan mun ngalambatkeun Pace tina naékna internasional.

Ieu mimiti ayeuna urang dirékam panurunan sustained di emisi pikeun dasawarsa

"Émisi sempet fallen di kali saprak 1960, alatan éta watesan tina batubara, crises minyak, ngembangkeun kakuatan nuklir atawa ukuran kadali kualitas hawa, Catetan Corinne Le Quéré, a climatologist di University of East Anglia (UK) jeung panulis munggaran pangajaran. Tapi ieu téh mimiti ayeuna urang dirékam panurunan sustained di emisi pikeun dasawarsa. "

efisiensi énergi ningkat pakakas

Pikeun kahiji kalina, ilmuwan ti Project Karbon Global - hiji konsorsium internasional yén susunan stock taunan émisi global gas rumah kaca - geus dianalisis nyababkeun turunna ieu. Dumasar inohong ti Badan Tanaga Cibeureum, aranjeunna dicindekkeun yén watesan tina émisi téh alatan 47% kana turunna di dibagikeun énergi fosil dina campuran énergi final jeung ka 36% handap pamakéan énérgi (ngeunaan 0,5% per taun).

Mun nu dalapan belas nagara kurang tanaga, éta utamina alatan efisiensi énergi fasilitas maranéhanana - insulasi wangunan hadé atawa konsumsi minyak handap kandaraan - tapi ogé alatan tumuwuhna diréduksi ngaliwatan dékade ékonomi (GDP tumuwuh ku ngeunaan 1% per taun), utamana jeung 2008 krisis finansial. Corinne Le Quéré observasi:

"Efisiensi énergi, lamun éta kuat kitu, teu ngaronjat dibandingkeun dekade sateuacanna. Bari PDB mangrupa deui dina naékna sakuliah dunya saprak 2015, éta bakal pariksa yén ngurangan pamakean énergi dijaga ngaliwatan jangka panjang. "

Catetan yen, nurutkeun élmuwan, relokasi bagian tina émisi urang di nagara berkembang - anu ngahasilkeun barang sarta jasa kami ngimpor - tetep stabil sarta henteu maén keur ngajelaskeun turunna tina Kaluaran.

Langkung kawijakan iklim jeung énergi

Sanajan kitu, dalapan belas nagara anu dibédakeun ti nagara séjén, kayaning Cina, India, Brazil sarta Indonésia (nu nempo paningkatan dina émisi numbu ka ngaronjat pamakéan énérgi), ku ngalaksanakeun langkung kawijakan iklim sarta énergi. Nu nulis ulikan jeung accounted rata-rata per nagara, kawijakan 35 promosi efisiensi tanaga, énergi renewable na 23 10 robah mitigating iklim. Corinne Le Quéré nyebutkeun:

"A korelasi ieu observasi antara Jumlah kawijakan di tempat sarta nurunkeun duanana emisi, pamakéan énérgi jeung proporsi suluh fosil. Tapi bakal nalungtik, nagara ku nagara, upami aya hiji kausalitas nyata. "

Luhureun sadaya, anu pinding pérak ieu faltering. CO2 anu rising deui saprak 2016 18 di sababaraha nagara bagian di pangajian. "The panurunan dina émisi antara 2005 na 2015 teu cukup jero atawa gancang tetep pemanasan handap 2 ° C." Lucile Dufour hakim, manajer proyék di Iklim Network Aksi. The tujuan Amérika ieu mun 2030 anu sauyunan jeung perjangjian Paris tur ngakibatkeun dunya ka pamanasan tina sahanteuna 3 ° C, manehna recalls. sajaba ti "Ukuran Nasional anu mindeng sorangan teu cukup ambisius pikeun ngahontal tujuan ieu, utamana di Prancis, di mana budgets karbon geus ngaleuwihan dina dua taun kaliwat"Nyebutkeun Lucile Dufour. The thinning nyata ngan baris datang kalayan hiji transformasi di-jero ékonomi.