ngimpina Macron di Aljazair

[Social_share_button]

Destabilization of Aljazair di handap pupusna Présidén Bouteflika atanapi berontak boga anguish lila mimiti tina Elysee sarta jasa kaamanan Perancis.

Ieu mimiti Pébruari. Urang tanya saurang resmi Perancis senior naon hariwang paling Emmanuel Macron. A krisis finansial anyar? A cyberattack masif Rusia? AS panarajangan di Iran? "Anjeun teu keur," ceuk karakter sentral of macronie nu. "The ngimpina sahiji Presiden Republik, éta Aljazair. Ieu oge nu tina ngaheulaan Na. otoritas pangluhurna Nagara urang anu terrified ku prospek of a destabilization serius ngeunaan urut jajahan urang sanggeus pupusna Bouteflika [Présidén saprak 1999]. "

kapercayaan ieu sababaraha dinten sateuacan Démonstrasi nonoman Aljazair ngalawan hiji istilah kalima Présidén bedridden. Sangkan bisa gampang ngabayangkeun yén kiwari Aljazair mangrupakeun leuwih ti kantos subyek jumlah masalah Elysée. A krisis serius pulitik di nagara anu kitu nutup - handap mangrupa berontak nonoman jeung / atawa leungit Presiden anak - resiko, kanyataanna, masalah considerable di Perancis.

Dina 2014 geus mangrupa dokumen rahasia ngeunaan Center pikeun Analisis, forecasting tur strategi sahiji Departemen Luar éta kabetot dina "prospektif papait" (sic) anceman pikeun Perancis: "Pupusna pamingpin ieu eta ditulis dina catetan ieu Désémber 2 2014 ka Mentri Laurent Fabius na nu urang tadi aksés, teu merta sumber krisis, tapi sababaraha nagara nu utamana rapuh lamun maranéhna minuhan tilu faktor di handap: umur maju pamimpin; konsentrasi kaleuleuwihan kakuatan; henteuna mékanisme suksesi ".

Aya dituturkeun daptar lima pamingpin anu maot bisa nyieun hiji krisis serius: Paul Biya di Kamerun ; Idriss Déby di Chad ; Nursultan Nazarbayev di Kazakhstan; Isaias Éritréa na Hun Sen di Kamboja; sahingga mimiti na foremost Abdelaziz Bouteflika.

Opat alesan:

  • Aljazair mangrupakeun salah sahiji panyadia énergi ngarah di Perancis (10% gas diimpor);
  • bisi tina destabilization profound nagara, ratusan rébu tina jalma ngora (kirang ti 20 taun 42 ngagambarkeun satengah juta Algerians) bisa nyoba ngahontal Perancis ku sadayana hartosna, kaasup jeung parahu makeshift, ieu nu, kalawan nyata, bakal janten tantangan kawijakan utama ka pamaréntah Perancis;
  • utamana salaku imigrasi Aljazair di Perancis sarta turunanana nya badag tur attentive naon anu lumangsung dina sisi séjén tina Tengah;
  • Tungtungna, krisis pulitik Aljazair saméméhna dina 1980 taun telat geus diaspal jalan pikeun jihadists anu terrorized nagara pikeun dasawarsa sarta kaancam Perancis sababaraha kali. Saloba prospek nu écés hariwang Emmanuel Macron dina titik pangluhurna. Sumber: HTTPS: //www.nouvelobs.com/chroniques/20190224.OBS0735/l-algerie-le-cauchemar-de-macron.html