Kamerun: Professor Maurice Kamto dédéngéan di tribunal Militér Yaoundé

[Social_share_button]

Professor Maurice Kamto na saratus aktivis tina Gerakan pikeun revival of Kamerun (Mrc) balik deui ka pangadilan militér dina Kemis di sambungan jeung hal ngalawan aranjeunna pikeun aksi insurgency.

aktivis Mrc ditahan di panjara Tengah Yaoundé lulus dina dédéngéan tanggal saméméh hakim nalungtik Mahkamah Militér of Yaoundé. Aranjeunna bakal ditanya ngeunaan biaya dibawa ngalawan aranjeunna ku Komisaris pamaréntah, nyaéta: insurgency nu, mumusuhan ngalawan nagara urang, grup pemberontakan, incitement ka berontak, disrupting aliran barang jeung jalma.

Mangsa nu sipatna poko kudu dilaksanakeun dina bulan Pebruari 22, ngan eta coincided jeung sataun yudisial di Mahkamah Agung. hakim ieu diperlukeun keur meunang kituna aya balik kasus kana Kemis. Professor Maurice Kamto sarta para sahabatna kudu ngajelaskeun alesan yén dipingpin aranjeunna pikeun ngatur léngkah tina 26 Januari salaku bagian tina fase panalungtikan lumangsung. Ieu kedah ngaktipkeun mun nangtoskeun éta relevansi tina beban. Sumber: JOURNALDUCAMEROUN.COM