Masturbasi: pro jeung kontra

Leuwih ti sakali kami kabeh latihan di kahirupan urang, paling lalaki utamana tapi teu maréntah kaluar awéwé nanaon. The masturbasi kawentar kalawan kami kalayan ngaran "ahoco"Dupi rusiah. The rumaja ngora ka senior, prakték ieu perpetuated ti generasi ka generasi ka titik mana teu saurang ogé bakal yakin anjeun lamun ngomong pernah sanggeus latihan. di pancuran, dina ranjang jeung kadang malah ruang tamu, poé jeung peuting téh haté maranéhanana yén kami indulge dina prakna ieu, nu mana waktu moal tanpa bahaya. Paling narik dina prakna ieu nyaeta nu aya pasti nyieun asih batur bener kawas nu geus, anjeun malah. Hanjakal, sakumaha wae praktekna masturbasi boga épék positif jeung negatif.

efek positif

Di dieu aya sababaraha alesan nu sae pikeun indulge eta:

- promotes sare: Idéal pikeun jalma anu boga kasusah sia bobo. Lalaki ngaleupaskeun endorphins sanggeus ngahontal orgasme nu meta salaku hiji bantuan sare alam.

- nyegah kanker prostat: Studi geus ditémbongkeun yén beuki lalaki éjakulasi antara 20 na 50 taun iwal maranéhna boga résiko tina ngamekarkeun kanker prostat. masturbasi ngurangan akumulasi cairan dina Saluran prostatik mani. pangungsian cairan ieu alam jadi naha lalaki hudang jeung boxers sagala baseuh isuk-isuk.

- ngurangan setrés: Endorphins dileupaskeun sanggeus ngahontal orgasme ngurangan nervousness hasilna mangrupa rélaxasi otot nu accentuates rarasaan tina rélaxasi.
- ngaronjatkeun seksualitas jalu: Masturbasi bisa dipaké pikeun ngadalikeun pikagumbiraeun na nu efektif baris nyegah éjakulasi prématur.
- ngarangsang sistim imun: Lamun anjeun masturbate awak anjeun ngahasilkeun hormon disebut stéroid kortisol. hormon ieu ngatur sistim imun jeung ngaronjatkeun produksi sél getih bodas.

THE éfék négatif

Saperti dina sagala hal alus, kaleuwihan wengi. masturbasi:
- tumuwuhna ieu: Pikeun tumuwuh lalaki kuat perlu sababaraha elemen kayaning énzim, protéin, lésitin, kalsium, fosfor, Glikosida, uyah organik, jsb spérmatozoa ngandung sakabéh unsur ieu, maranéhanana ogé ngandung DNA (Deoxyribonucleic acid) jeung RNA (asam ribonukléat). masturbating budak nimba sakabeh komponen awak na nu nyegah tina gaduh tumuwuh normal sabab wastes sakabeh elemen ieu memang naon maranéhna kudu ka garap.
- ngabalukarkeun peluh: Aya véna nu brings getih kana organ séks ti lalaki. A prakték umum tina masturbasi ngabalukarkeun drying bertahap tina véna nu. Kituna awak teu leres kairigasi. urat jaminan leutik butuh leuwih, ngabareuhan na deteriorate. fenomena kieu ngakibatkeun kurangna cacakan na powerlessness.

- depletion spérma: Lamun anjeun masturbate, anjeun ngévakuasi a stock badag spérma ngabalukarkeun overactivity dina téstés mun replenish stok. Tapi pikeun saham anu leres ngarekonstruksikeun diperlukeun dorongan tanaga, protein jsb .. Hanjakal, elemen kasebut henteu hadir dina kuantitas cukup pikeun minuhan paménta tinggi ieu. kituna spérma nu dihasilkeun dina kuantitas jeung kualitas nyukupan. spérma téh kualitas goréng, éta barudak tina masturbator hiji moal jadi persiapan alus, maranéhna bakal loba masalah sabab produk cikal pohara lemah.

- deterioration sahiji fungsi testicular: Testicles boga peran pabrik spérma, teuing sering naek masturbasi dina fungsi testicular hasilna mangrupa aktivitas kakurangan nu bisa ngahasilkeun sterility. Sumber: mikaresep kuring