Pangajaran a présidén: Macky Sall acclaimed, Sonko nasib "jaringan sosial", Idy resists Issa Sall ngaheéat jati teh, Madicke Niang sponsor valid

[Social_share_button]

The undian Komite Census Nasional chaired ku Hakim Demba Kandji, Presiden mimiti Pangadilan sahiji daya tarik ngadéklarasikeun hasil samentara tina Pemilu Présidén. Macky Sall dibéré samentara Tien Juara polling of 24 Pébruari pending putusan ahir Déwan Konstitusi.

Kalawan 58,27%, calon ti koalisi tennō Bokk Yaakaar geus dibere ku reins nagara keur lima taun salajengna. Hiji skor menak pikeun Presiden incumbent anu geus ditangtukeun istilah kahijina éta dina ahir hiji babak kadua di 2012 sanajan anjeunna ngagaduhan 65% tina sora éta. Éta henteu kaleuleuwihan bisa disebutkeun yen anjeunna acclaimed.

Tukangeun manehna, ngarah Idrissa Seck. Urut walikota Thies teh Tien Juara utama sponsorships ieu credited kalawan 20,50%. Loba ngarojong anjeunna geus miboga geus visibly ditarjamahkeun kana undian keur 4 383 879 Senegalese anu undian anu disahkeun, éta bisa ngayakinkeun 898 674. Crowned kalawan skor ieu, Idy anu dicoo survival pulitik di Pemilu Présidén ieu, boga alesan mun datang deui kuat. Disadiakeun di Rewmi hibah anjeunna leungeun gratis.

Pikeun bagian anak, Ousmane Sonko bisa dibere salaku wahyu tina Pemilu Présidén. Diantara beneficiaries naon sababaraha nerangkeun sakumaha sésana pangbadagna, pamingpin Pastef ngan mupus tempat di landerneau pulitik Senegalese. Di sirah tina koalisi SonkoPrésident anjeunna ngagaduhan 15,67% tina undian valid, 678 065. Anjeunna sahingga nasib "jaringan sosial" nu kungsi "dipaku" kritik-Na. Masa depan pulitik Sénégal moal lumangsung tanpa anjeunna.

Saha anu bisa retire saméméhna ti ekspektasi, éta Issa Sall PUR. Komputer geus pasti ngalobaan (178 533 sora), tapi tetep modest dibandingkeun skor na pamilu législatif panungtungan, nyaéta sora 148 934 (5,10%). Acan Serigne Mansour sy Jamil, Hakim Hamidou Deme sarta walikota koalisi Dakar Taxawu milih dina murni présidén.

Pikeun bagian anak, Madicke Niang geus kabuktian leuwih ti hiji nu teu usurped sponsor na keur 65 002 bisa ngangkat undian sanggeus Pemilu Présidén.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.dakaractu.com/Enseignement-d-une-presidentielle-Macky-Sall-plebiscite-Sonko-sort-des-%C2%A0reseaux-sociaux%C2%A0–Idy-resiste-Issa-Sall_a166547.html