Kamerun: krisis ANGLOPHONE 1,4 juta urang dina dahareun kerawanan (USAID)

[Social_share_button]

Ngeunaan 1,4 juta jalma nu aman pangan dina bagian Inggris diomongkeun di kaler jeung kidul-kulon sarta di wewengkon diomongkeun Perancis of Kamerun barat, mangka hiji survéy ku Badan AS pikeun Development Internasional (USAID) nu APA diala salinan a Rebo.

Salian jalma ieu handapeun ancaman kalaparan, USAID kapanggih yén ampir jalma 500.000 ceuk wewengkon Kamerun bakal kakeunaan krisis pangan ti bulan Maret hareup lamun ukuran urgent teu dicokot.

Dina raraga nyadiakeun solusi mimiti masalah ieu, anu agénsi AS, ngaliwatan Kantor Pangan pikeun Peace (FFP), ngagabung Program Food Dunya (WFP) kana ngadistribusikaeun jatah dahareun jalma malarat.

Ieu lampah kamanusaan anu di rojongan ti inisiatif pamaréntah Cameroonian dibuka dina Méi 2018, hiji rencana kamanusaan darurat ampir 13 miliar francs CFA pikeun mantuan rahayat di bagian ieu nagara oge bruised ku kekerasan sosial alatan klaim secessionist nu panungtungan pikeun tilu taun.

Sajaba ti éta, sababaraha inisiatif masarakat sipil ogé bakal nyadiakeun bantuan kamanusaan kana pamadegan merlukeun, kawas Garéja Katolik liwat Episcopal Konférénsi Nasional Kamerun (NECC) jeung Lutung Kasarung gerakan Vatikan anu dikalikeun di bulan panungtungan dirojong kapentingan warga na lunta kaler jeung kidul-kulon.

Sumber: CAMER.be