Somalia: 19 maot dina waktu nyerang IN MOGADISHU Shebab

[Social_share_button]

Salapan belas urang tiwas dina Islamist Shebab serangan utama radikal dina Mogadishu, dimimitian ku ledakan bom mobil di deukeut hiji hotél badag sarta dituturkeun hiji korsi deukeut jam gaya 22 kaamanan ngalawan commando a motong dina wangunan anu tangtu.

Nganut hiji operandi modus ayeuna kabuktian, Shebab, anu geus ngaku serangan nu, detonated Kemis sabudeureun 21H00 (18H00 GMT) bom mobil disetir ku ngebom bunuh diri deukeut hotél, teras deployed hiji commando pakarang.

commando ngawasa ngungsi di réstoran gigireun hotél tempat maranéhna ngayakeun kaluar pikeun jam lila gaya kaamanan anu nyoba neutralize aranjeunna.

Teu lila saméméh 19h Ismail Muktar, kapala Distrik Hamar Jajab nu ngawengku industri hotél, ngumumkeun ka pers anu ngepung ieu leuwih.

"The téroris panungtungan tiwas nalika pasukan kaamanan ancur kamar dimana manehna sempet dibawa ngungsi sarta markas ayeuna lengkep," cenahna. "Pohara gancang, operasi clearing baris dimimitian," manehna ditambahkeun.

Rescuers ngévakuasi korban tina ledakan bom mobil di Mogadishu on Pébruari 28 2019 Somalia [Abdirazak Farah Hussein / AFP]
poto luhur
Rescuers ngévakuasi korban tina ledakan bom mobil di Mogadishu on Pébruari 28 2019 di Somalia

manajer The teu nyebut dipariksa. Nurutkeun Abdikadir Abdirahman, diréktur di layanan ambulan swasta di Mogadishu, Aamin sahenteuna 19 urang maot dina waktu nyerang.

"Urang pulih 14 awak leuwih dina puing wangunan rubuh, bringing mun 19 jumlah total korban," ceuk Abdikadir Abdirahman ngawartoskeun AFP Jumaah soré.

Saterusna, sahenteuna 112 luka anu ngaku ka tilu rumah sakit utama dina kotana (33 ka Rumah Sakit Madinah, rumah sakit 24 Daru Shifa sarta al-55 Erdogan di lembaga), nurutkeun sumber rumah sakit.

blast nu parah ruksak Grand Hotel Maka Al-Mukarama, udagan ngaku Shebab anu hayang maéhan pajabat Somali.

"Aya bunuh diri nyukcruk nembak, dimana para pajuang mujahid gaduh commanders sasaran jeung pajabat pamaréntahan Somali anu cicing di hotél," ceuk hiji pernyataan ti grup gawe bareng Al Qaeda.

pencét Amérika

Saksi ka ngabeledug di digambarkeun AFP adegan tina rusuh di jalan ti ibukota sibuk, kaasup dina malem mimiti, nalika urang geus beres pagawean jeung ngarasakeun tiis peuting.

"Nu sakabeh aréa éta dina seuneu," diringkeskeun AFP Abdsamed Mohamed, ngajéntrékeun adegan lila sanggeus ledakan anu. Sababaraha kandaraan diparkir di jalan bray seuneu.

Abdullahi, supir tuk-tuk anjog kana pamandangan lila sanggeus ledakan, keur bagéan na ngawartoskeun kaayaan sieun dirina: ". Kuring sumpah ku Alloh yén kuring teu bisa nganyatakeun kumaha atuh ieu guligah tur ngajempolan"

Shebab rutin ngalaksanakeun serangan utama ngalawan hotél di ibukota. Dina 2018 Nopember, ledakan dua bom mobil di hareupeun a hotél geus sasaran 2015 miboga sahenteuna 40 maotna.

Dina jaringan sosial, Somali, disgusted ku raja pati gegedean anyar, nya éta ngeposkeun poto dina "sisi séjén Mogadishu," némbongkeun brand anyar wangunan jeung undak sibuk laut, bosen ningali ibukota maranéhanana mindeng diréduksi jadi gambar serangan Shebab karuksakan.

Disetir ti Mogadishu di 2011, anu Shebab geus lajeng leungit lolobana strongholds maranéhanana. Tapi maranéhna masih ngadalikeun padesaan vast dimana maranéhna ngalaksanakeun operasi gerilya sarta serangan bunuh diri kaasup di ibukota ngalawan target pamaréntah, kaamanan atawa sipil.

Aranjeunna geus disumpah ngancurkeun pamaréntah Somali, dijieun ku komunitas internasional jeung lalaki 20.000 tina gaya Uni Afrika di Somalia (AMISOM).

Amérika Sarikat, operasi migawé bareng kalayan Uni Afrika jeung pasukan kaamanan Somali, geus ningkat Jumlah panarajangan udara ngalawan grup nu: di 35 2017, 47 2018 mun 13 na geus sahanteuna sataun ieu nurutkeun sirah paréntah Afrika AS.

Dina Senén, militer AS geus ngumumkeun sanggeus dipigawé hiji jurus dina wengi 35 anu tos maot di Shebab urutan di wewengkon Beledweyne (puseur).

sumber: https://www.cnews.fr/monde/2019-03-01/somalie-19-morts-dans-une-attaque-des-shebab-mogadiscio-817805