Trump dikritik pikeun defending Kim dina maot tragis tina hiji Amérika

[Social_share_button]

Washington. di Koréa Kalér.

Saatos puncak na aya dina Hanoi jeung pamimpin Koréa Kalér, anu anjeunna ngajelaskeun salaku "sobat", présidén AS éta dikanyakeunkeun ku tempat pamawa Otto Warmbier, anu paeh dina Juni, kapaksa aya dina diskusi. dina yuswa 2017 taun.

Kim Jong Un "ngawartoskeun kuring anjeunna henteu sadar pisan sareng abdi percanten deui," ngawartoskeun Donald Trump konferensi pers.

Para pamingpin Koréa Kalér "ngarasa bad ngeunaan éta, kuring bébéja anjeunna ngeunaan éta, anjeunna sanés-leres goréng. Anjeunna terang kasus pisan saé, tapi anjeunna diajar ngeunaan langkung seueur, "émboh anjeunna.

kecap na provoked réaksi indignant di Amérika Serikat, Demokrat nyieun perbandingan jeung pernyataan saméméhna ku Présidén, nu geus sided kalayan pamingpin kontroversial séjén -the Saudi Putra Mahkota Mohammed bin Salman jeung Présidén Rusia Vladimir Poutine- di kontradiksi tina jasa kecerdasan sorangan.

Dina rujukan thinly veiled kana pernyataan ti Donald Trump, tapi tanpa criticizing eta langsung, kapala minoritas Republik di DPR Kevin McCarthy, cenah teu nganggap Kim Jong un "salaku sobat".

"Simkuring terang kumaha kajantenan Otto, urang terang naon anu nerangkeun nagara ieu," cenahna dina konferensi pers. "Kuring ngadukung usaha ti Présidén (Trump) pikeun nyusahkeun" Koréa Kalér, "tapi henteu kapendak kapribadian ieu" Koréa Kalér ".

Theta pamimpin pihak pangluhurna pikeun jarak anu nyalira ti Presiden Republik.

"Amerika nyaho cruelty exerted on Otto Warmbier ku rezim Korea North," direspon keur bagian na di AS urut Duta ka PBB sarta ngaran badag ti pihak Republik, Nikki Haley, tanpa ngaran Donald Trump.

Urut Sénator sareng calon 2012 pikeun primér Republik, Rick Santorum, indit ka anu langkung tebih ku nyarios CNN "reprehensible" komentar milyar.

- "Autocrats" -

Dina sisi Démokratik, Speaker DPR Nancy Pelosi nyarios yén "aneh" anu ngadamel Donald Trump "percanten Putin, Kim Jong Un, saha panon kina".

Sénator Démokratik ti Ohio, nu éta ti Otto Warmbier jeung calon calon presiden, Sherrod Brown, ditambahkeun: "Presiden The sigana gravitate arah autocrats kawas Putin, Saudi Putra Mahkota jeung diktator kalér Koréa, tinimbang defending HAM ".

Siswa ti Universitas Virginia, Otto Warmbier ditéwak di Pyongyang. Anjeunna parantos dihukum lima belas taun buruh paksa pikeun maok poster propaganda dina mangsa datangna sarta diayakeun pikeun bulan 18.

Dina Désémber 2018, pangadilan Washington ngahukum Koréa Kalér mayar 501 juta kanggo tanggung jawab na ka pupusna murid, manggihan yén anjeunna ngalaman korban panyiksaan. Pyongyang waras.

Geus Presiden, Donald Trump parantos tweet dina bulan Séptember 2017: "Otto disiksa ngalampahkeun anu imaginable". Anjeunna parantos ngajak kolotna kana ucapan badagna tina Nagara Union tina 2018, dimana aranjeunna nampi ovation anu nangtung.

Lajeng Wapres-Na, Mike Pence, ngondang bapana murid Fred Warmbier pikeun marengan manehna ka rombongan AS pikeun Olimpiade di Pyeongchang, Koréa Kidul.

sumber: https://fr.news.yahoo.com/trump-critiqué-avoir-défendu-kim-mort-tragique-dun-221652567.html