10 mangpaat jahé dina kaséhatan ... na resiko!

[Social_share_button]

Mangpaat jahé mangrupakeun leuwih ti sababaraha. Ngajalajah mangpaat endah kaséhatan pangan ieu, tapi oge resiko na bahaya.

1 / 11

Jahé, resiko na kauntungan: relief of bloating.ISTOCK

Jahé: mangpaat pikeun ngagentos bloating

Lamun kakurangan tina bloating tea sip jahé atawa nyapek dina salembar leutik atah jeung peeled. Anjeun oge bisa nambahkeun hiji atawa dua daun di masakan legume Anjeun pikeun ngurangan flatulence anjeun sarta ngarareunah. Nangtukeun ngabalukarkeun bloating anjeun diantara 10 panyabab paling umum.

Mangpaat kaséhatan jahé seueur. Mun konsumsi jahé jeung resiko kasalahan sarta lamun rasa lada na ulah unanimous, sababaraha virtues na masih bisa ngayakinkeun anjeun ngahijikeun plat Anjeun.

2 / 11

Jahé, resiko na kauntungan: relieves nyeri.ISTOCK / Courtney Keating

Jahé jeung virtues -na pikeun ngagentos nyeri

Studi nyarankeun yén nyokot jahé dina tanda mimiti sirah a tiasa ngabantu nyeri counter ku blocking hormon radang. Mun jahé anu henteu cukup, salah sahiji ieu remedies alam lianna bisa nulungan anjeun.

studi séjén ngajawab yén jahé bisa ngabantu nulungan nyeri pakait sareng rematik. Dina salah sahiji studi ieu, subjék kalawan osteoarthritis atanapi rematik rheumatoid nyandak tipung jahé unggal poe. Maranehna nyeri kirang na bareuh nu pamilon anu teu meakeun bubuk jahé.

3 / 11

Jahé, resiko na kauntungan: nyegah kanker.ISTOCK / PEPELAGUARDA

Mangpaat ngajangjikeun jahé jeung hadé nyegah kanker

Numutkeun sababaraha studi, jahé bisa mibanda pasipatan anti kanker. Peneliti geus kapanggih yén jahé sempet ngaleungitkeun sél kanker indung. Ulikan sejen ogé kapanggih yén suplemén jahé bisa mantuan ngurangan peradangan titik éta.

meakeun pangan anti kanker ieu keur hadé nyegah panyakit.

4 / 11

Jahé, kauntungan na resiko: resiko nalika kakandungan tur breastfeeding.ISTOCK / SANYASM

Resiko tina jahé: dahareun a anu bisa ngabalukarkeun komplikasi kakandungan

studi ilmiah geus ngusulkeun tumbu antara konsumsi jahé jeung kaluron. Sababaraha peneliti geus pakait sareng komplikasi kakandungan, sedengkeun nu sejenna teu kauninga masalah naon maké ka ngagentos seueul. Salawasna konsultasi dokter Anjeun saencan nyandak suplemén atawa maké éta pikeun ngubaran panyakit isuk. Pastikeun ogé ulah ieu jenis 6 pangan nalika kakandungan.

Leuwih ti éta, nurutkeun WebMD, aya kénéh euweuh data ilmiah cukup disimpulkeun yen konsumsi jahé geus aman salila breastfeeding. Dina ieu rasa, éta niatna disarankan pikeun nyingkahan jahé salila breastfeeding ulah resiko teu perlu.

5 / 11

Jahé, resiko na kauntungan: kamungkinan ignition.ISTOCK / DELIHAYAT

jahé résiko lianna: eta tiasa ngabalukarkeun radang lisan jeung ngaganggu anjeun

Jahé kamungkinan ngabalukarkeun radang sungut jeung mémbran mukosa, nu bisa ogé ngabalukarkeun ngarareunah and inflammation dina sungut lamun dikonsumsi di bubuk, alami, atawa ku infusion contona.

Bisi seuneu atanapi sungut maag, remedies ieu bisa nulungan anjeun.

6 / 11

Jahé, kauntungan na resiko: relief seueul.ISTOCK / IZABELA Habur

Jahé mantuan ngagentos seueul

Dina waktos salajengna basa Anjeun gaduh virus atawa panyakit, coba jahé jeung nenangkeun burih Anjeun. Hiji studi kapanggih yén jahé éta salaku éféktif jadi scopolamine, a nginum obat resép pikeun nyegah gerak panyakit tanpa efek samping tina drowsiness.

Dina 2011, dina ulikan laboratorium kana farmasi, Free Universitas Berlin Institute, ilmuwan manggihan yén sababaraha sanyawa jahé anut ka sél reséptor dina peujit leutik, blocking peta ngeunaan kimia ngainduksi awak nu ngakibatkeun seueul, kaasup serotonin.

Jahé mangrupakeun di luhureun daftar nu pangalusna remedies grandmothers ngalawan kesel burih.

studi séjén on jahé jeung épék na on seueul:

Ngabayangkeun ngabogaan dahar beurang, blindfolded bari korsi Anjeun rotates on sorangan, rising sarta ragrag kawas gelombang! Ieu sapuk pikeun ngajalanan 36 sukarelawan macul, 1982, salaku bagian ti hiji ulikan aslina tina Pennsylvania State University, nu dilayanan ka demonstrate efek mangpaatna tina jahé ngalawan panyakit. Numutkeun panalungtik Daniel B. Mowrey, tipung capsules jahé garing leuwih éféktif batan pangobatan ayeuna kayaning Dramamine atanapi Gravol (duanana dimenhydrinate dumasar) dipaké pikeun panyakit gerak.

Panalungtikan dipigawé di 2003 di Universitas Michigan sigana ngarojong mangpaat ngajangjikeun jahé pikeun merangan seueul. waktos ieu, sukarelawan 13 ate sandwiches kalawan Bacon jeung kéju saméméh diuk di jero tong puteran, dihias ku stripes hideung bodas pikeun ngagedékeun malaise nu! Salila pangajaran, aranjeunna nyandak 1 000 mun 2 000 capsules mg root jahé garing: nu turun seueul of 40%. Leuwih ti éta, inténsitas seueul murag dua kali gancang, lima menit tinimbang sapuluh, dina grup éta nyandak jahé dibandingkeun grup placebo.

Tungtungna, jahé ogé geus bungangang éta heaviness pencernaan di 25% kasus dina ulikan dilakukeun dina 2011 ku Médis College of Chang Gung Universitas di Taiwan. Sumber: lelembut Kaséhatan