Numutkeun studi Jerman, euro dina menyakiti utamana Perancis

[Social_share_button]

Nurutkeun kana Center Sarat jeung Kaayaan Éropa, Perancis jeung Italia mangrupakeun nagara nu kurangna reformasi cukup geus ngalaman paling ti nyoko euro teh. Unggal Perancis geus leungit euro 56.000 leuwih periode 1999-2017. Jeung winners téh Jérman jeung Walanda.

Hiji tanki mikir Jerman pisan serius keur nyalametkeun Eurosceptics intuitions ... atanapi pembela of euro teh, nurutkeun nempo. nurutkeun ka ulikan Acép, Center Sarat jeung Kaayaan Éropa, dijudulan "Euro 20 taun: losers na winners, hiji panalungtikan empiris", mata tunggal sakitu legana bakal dicokot pikeun nagara tangtu eta geus dibawa ka batur, saprak bubuka na.

pusat aya dina tradisi sahiji SMP negeri anu Friborg, inspirasi liberal. Metodeu dipake nyaeta keur ngabayangkeun hiji évolusi GDP tiap nagara, dina asumsi yen euro teh moal bakal aya. The projections Tembok diwangun ampir recreating trajectories ékonomi maké algoritma sorangan dumasar kana data ti nagara luar Eurozone nu. Bak kira nyebutkeun yen pangaruh acara ékonomi bebas ieu neutralized.

A leungitna euro 56.000 Perancis

Numutkeun Acép, nya eta Jerman yén teh Tien Juara bubuka euro, kalawan 1893 milyar leuwih pikeun GDP, periode 1999-2017, a gain tina euro 23.116 kapita. Walanda geus meunang ampir saloba (euro 21.003), jeung heran kahiji, Yunani bakal moal geus ngalaman ti euro (+ 190 euro per kapita saprak 2001). Dipenta pikeun netelakeun hasil aneh ieu, ékonom Matthias Kullas Acép emphasized ka maot Presse sakumaha keur Yunani, euro geus memang dibawa gain karaharjaan di awal, nu ieu salajengna annihilated ku krisis ékonomi tina 2010. Pikeun Jerman, euweuh heran: nagara geus relied dina stabilitas tina euro, anu kontinuitas ti Deutsche Tandaan, ekspor produk tinggi-nilaina.

"Oge maca - Euro: a petikan kana mata uang single ka itungan

Lajeng dimimitian daptar losers. Mun Spanyol jeung Belgia geus teu katempo GDP teuing handap per kapita (-5031 na -6370 euro), Portugis langkung niatna ngalaman ti mata uang tunggal (-40.604 euro per jalma). Jeung dua kapangaruhan paling négatip nu Perancis jeung Italia, anu masing-masing leungit 3591 na 4325 milyar euro 20 taun, euro 55.996 ku euro Perancis sarta Italia 73.605. Kasaimbangan sakabéh Sigana, dina skala ékonomi Éropa, rada négatip.

Nepi ka tungtun taun pamakéan perkara nurunkeun peunteunna duit

Ngeunaan dua lampion beureum tina rankings, anu Center Sarat jeung Kaayaan Éropa nyebutkeun pentingna hiji maot alat kawijakan ékonomi kalawan nyoko tina perkara nurunkeun peunteunna duit euro. Kusabab ahir Perang Dunya Kadua, Perancis jeung Italia sempet memang geus sababaraha kali Resort ka perkara nurunkeun peunteunna duit tina franc na lira, nepi ka ngarojong saing maranéhanana. A prakna kalawan loba kaunggulan tur setbacks, dipaké pikeun panungtungan waktu di Perancis di 1986, ngan saimbang nilai franc ngalawan tanda Jerman sarta membela eksportir. Ti pamakéan alat tukeur tunggal, nu pamaréntah tina dua nagara euweuh miboga kamampuh nurunkeun ajenana, sarta dumasar kana Acép, teu komitmen reformasi nu bakal ngaktipkeun aranjeunna sangkan leuwih efektif ékonomi, sarta manfaat nu euro.

Gantina panasehat pikeun Perancis pikeun meunangkeun deui kadali mata uang na sahingga hasten tungtung mata uang tunggal, bak mikir rada nekenkeun pentingna ngalakonan perbaikan struktural dina ékonomi jeung kaayaan " reformasi struktural anu diperlukeun ayeuna. " Méré pendapat pribadi dina kawijakan ékonomi Perancis "pikeun ngamangpaatkeun euro teh, Perancis kedah rigorously nuturkeun jalur reformasi Présidén Macron," studi cik.

The ngagambarkeun kurva GDP Perancis saprak 1999, dina bulao jeung euro, sarta oranyeu, a proyéksi tanpa euro teh.
The ngagambarkeun kurva GDP Perancis saprak 1999, dina bulao jeung euro, sarta oranyeu, a proyéksi tanpa euro teh. mobile

Vanik Berberian, "Daya purchasing tops daptar klaim di notebooks of keluhan. "
Vanik Berberian, Présidén pakaitna of walikota désa Perancis (FDMA) decrypts isu ngeunaan polemik nasional.

sumber: http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2019/02/27/20002-20190227ARTFIG00101-selon-une-etude-allemande-l-euro-aurait-particulierement-nui-aux-francais.php