Sababaraha pihak anu panggero katuhu Éropa pikeun pangaluaran of Viktor Orban

[Social_share_button]

Loba voices dina katuhu Éropa disebut Jumaah mun ngahukum Hungaria Perdana Mentri Viktor Orban. Tilu bulan saméméh pamilu Éropa, anggapan ngeunaan pangaluaran na ti grup katuhu dina Parlemén Éropa geus strengthened.

Perdana Mentri populis Hungaria Viktor Orban ieu beuki cornered di pihak pikeun Parlemén Éropa. Asup ka ngahukum balikeun Jumaah 1er Maret di Jalma Éropa urang Partéi (EPP).

"Sadaya pilihan anu dina méja. Urang ayeuna ngawangkong ngeunaan eta di EPP, "ceuk Manfred Weber, pamingpin grup katuhu pikeun pamilu Éropa, Der mingguan Jerman Spiegel.

"Sahanteuna dalapan pihak (milik ka EPP) dikedalkeun niat maranéhna pikeun ngajalankeun prosés hukuman ngalawan Orban ditandatanganan hurup tapi teu kabeh arrivals to date," manehna ngawartoskeun AFP sumber a nutup kana kapamimpinan tina PPE.

Perdana Mentri Hungaria geus diatur seuneu ka bubuk eta sapuluh hrs ago ku launching kampanye virulent ngalawan Présidén Komisi Éropa Jean-Claude Juncker - a anggota sasama tina EPP, formasi panggedéna di DPRD Éropa - ku tuduh Brussel tina ngarojong imigrasi.

"Kalayan pernyataan (na) jeung kampanye poster Viktor Orban geus greatly kapangaruhan EPP. Éta naha kuring nyangka manehna keur ngahaturkeun jeung ngeureunkeun aksi ieu, "ceuk Manfred Weber, Anggota nu CSU, adina pihak Bavarian tina CDU sahiji rektor Angela Merkel.

kampanye ngolesan ngalawan Juncker

"The kampanye ti pamaréntah Hungaria ngaruksak bebeneran jeung nyiar cet gambar poék plot nambahan hijrah ka Eropa. Kabeneran aya nu euweuh konspirasi. Klaim ti pamaréntah Hungaria téh, di awon, downright lepat factually atawa, di pangalusna, pisan nyasabkeun, "ceuk Kemis dina jaringan sosial komisiDina argumen di respon kana tuduhan ku pamaréntah Hungaria.

Pihak Finlandia Kokoomus, pihak Swedia tina Kristen Demokrat jeung enya Moderaterna, Kristen Demokrat Belgian (CDV Flemish sarta Francophone HRC) jeung Kristen Rahayat Sosial Partéi Luksemburg (CSV) éta jelas yen aranjeunna miharep hiji kaasup Fidesz, dipingpin ku Viktor Orban.

Jean-Claude Juncker geus diucapkeun sababaraha kali di ni'mat ukuran ieu, tapi nyaeta ngalawan Manfred Weber.

Pikeun pemicu proses exclusionary sahiji pihak anu PPEMerlukeun tujuh pihak ti sahenteuna lima nagara resmi ngadamel pamenta a.

deadline ragrag dina Jumaah tanggal 1er pikeun nempatkeun masalah ieu dina agenda anu assembly pulitik ti EPP, dijadwalkeun pikeun Maret 20.

kalawan AFP

sumber: https://www.france24.com/fr/20190301-europe-hongrie-orban-parlement-juncker