Sidang gagal kudéta di Burkina: nu kasaksian di Kolonel Mayor Coulibaly

[Social_share_button]

Dina Burkina Faso, handap sidang ngeunaan kudéta dina Séptémber 2015. Prajurit ti urut Kaamanan resimen Présidén (RSP) ditéwak sarta diculik ti pamaréntah peralihan. Handap mangrupa gerak urang, prajurit ti garrisons lianna kungsi datang ka Ouagadougou ngalawan kudeta teh. indictees 84 kaasup Umum Diendéré Gilbert, urut lulugu tina staf pribadi di Blaise Compaore, sarta Djibril Bassolé, urut kapala diplomasi Burkinabe. Jumaah 1er Maret urut Kepala Staf di Gendarmerie geus dibikeun kasaksian ka pangadilan militér.

Skirmish antara Kolonel Mayor Tuandaba Coulibaly, urut Kepala Staf di Gendarmerie sarta General Gilbert Diendéré. Disebut minangka saksi, urut kapala gendarmerie nu nyebutkeun yén hirarki militér sakuliah sempet categorically nampik Umum Gibert Diendéré salila kudeta teh.

« Urang ngawartoskeun Umum eureun aksi sabab teu bisa makmur, tapi Diendéré umum nyoba menerkeun "Recalls urut lulugu tina staf ti pulisi Burkinabe.

Tapi nurutkeun Umum Gilbert Diendéré nyaeta Kolonel Mayor Tuandaba Coulibaly nu diusulkeun yén pulisi mastikeun dina kapanguruasan tina urutan na éta dina titik ieu yén Kapala Umum Staf tina Angkatan brandished kurangna bahan. " Ieu Arch palsu "Retorted Kolonel Mayor Coulibaly, anu nekenkeun yén anjeunna pernah ngabalukarkeun sagala bahan masalah keur ngajaga urutan dina dinten anu ditewak di otoritas peralihan.

Sataun sanggeus sidang mimiti, master Guy Hervé Kam, salah sahiji ahli hukum korban, ngemutan nu fakta anu ngadegkeun tur yén pamingpin militér séjén anu dipegatkeun tina palaku kudeta teh. Olivier Yelkouni, salah sahiji ahli hukum General Gilbert Diendéré, aya nanaon héran dina kasaksian inohong militer, anu sadayana dugi ka biaya ngalawan aranjeunna ku klien na.

sumber: http://www.rfi.fr/afrique/20190301-burkina-faso-reprise-proces-diendere-temoignage-chef-gendarmerie