Kamerun: Maurice Kamto na nya ko-defendants di ditahan berkepanjangan dugi Maret 7 - JeuneAfrique.com

[Social_share_button]

Le leader du Mouvement pour la renaissance du Cameroun (MRC) et ses alliés politiques, interpellés dans le cadre des marches blanches du 26 janvier dernier, devront attendre jusqu’au 7 mars pour le verdict de leur demande de liberté provisoire. La garde à vue de Michelle Ndoki a été prolongée de 48 heures.

Hal ieu di sabudeureun 23h30 nu 28 Pébruari Kamto Maurice na nya ko-nuduh balik ka panjara utama Kondengui, dimana maranéhna geus ditahan ti dakwaan maranéhna nu 13 Pébruari di handapeun hambalan bodas tina 26 Januari. Sababaraha menit saméméhna, presiden pangadilan sidang disebut nu rapper Yaoundé Valsero - panungtungan dituduh ngabela - sarta ko-nuduh di 7 Maret hareup pikeun musyawarah lianna.


>>> maca - Kamerun: Maurice Kamto rebel sanajan diri


A rujukan nu nempatkeun hiji tungtung ka saga légal lila dimimitian dina 11h03, salila Maurice Kamto Christian Penda Ekoka Celestin Djamen Alain Fogue, Paul-Eric Kingue na Valsero geus successively dibere saméméh hakim. "Urang ménta hakim habeas korpus kana catetan nu pelanggaran-terusan tina hukum dina ieu cara ngagawe légal jeung kana tatanan hiji release saharita konsumén kami", ceuk Jeune Afrique Bapak Emmanuel SIMH, anggota ahli hukum pertahanan kuliah.

The arrests of klien kami Tembok diwangun di sela tina hukum Cameroonian

Hiji "ditahan haram"

Ahli hukum pikeun Maurice Kamto sarta sekutu pulitik sarta shelled sababaraha defects dina bentuk jeung prosedur éta, nurutkeun kana éta hal, geus marred prosedur ayeuna. "The arrests of klien kami Tembok diwangun di sela tina hukum Cameroonian. ditahan maranéhanana éta sawenang lantaran manehna teu nurut kodeu tina prosedur kriminal na malah ditahan maranéhanana éta ilegal saperti enacted ku hakim militer boga yurisdiksi leuwih sipil. Bapak Djamen anjog di dieu kalawan alat keur nunjang a lantaran tatu na kénéh muka. Sanajan kitu, éta panjara teu di rumah sakit, "ceuk salah sahiji ahli hukum inohong MRC.

Dina hiji aparat kaamanan impressive diwangun ku pulisi henteu kaetung massed sabudeureun kawentar "Cameroonian Guantanamo" - kantor presiden urang tina pangadilan dina nu dalil diayakeun - ahli hukum Pertahanan competed alamat pikeun meunangkeun hakim aranjeunna mudahan nyieun kaputusan dina ni'mat klien maranéhanana. "Of hukum na kanyataan Alesan anu kitu konsisten yén éta téh unthinkable mun boga kaputusan négatip," ceuk Mr. Emmanuel SIMH.

ditahan berkepanjangan pikeun Michelle Ndoki

Dina dinten anu sami, anu Wawakil Présidén kahiji tina Eksekutif Awewe of MRC Michelle Ndoki pengacara, ieu uninga dina jasa tina Grup Special Operasi (GSO), dimana manehna geus ditahan ti Pébruari 27. Salila sidang-Na, pangacara nungtut yen anjeunna jadi ditémbongkeun judul ku nu manehna geus ditempatkeun di kandangan. "Judul ieu teu acan dibere. Ku kituna eta refrained mun nyarita rupa pikeun penyidik ​​"wangsit pangacara na Meli Hippolyte.

dijagaan nya éta pamustunganana ngalegaan jam 48. "Manéhna ditahan di Idenau [kulon Kamerun, catetan]. Anjeunna ditaros teu meuntas wates. Kuring nempo anu aya perdebatan a sabudeureun, tapi éta henteu haratis, kawas warga wae, mun balik dimana wae manehna hayang? Teu dugi kadatangan na di wates manehna diajar manéhna dina daptar pondok tina "aktivis politik" ngalarang tina ninggalkeun nagara, disaluyuan ku departemen pulisi régional di South West. For ayeuna urang rek uninga naha éta aya, "ditambahkeun Mr. Meli Hippolyte.

Dikabarkan, anu pendamping Michelle Ndoki, ditahan dina waktos anu sareng, dirilis Atang. Dina hiji pernyataan, bar Association Nasional denounced kaayaan ditahan tina batur sapagawean maranéhanana, hususna kusabab distribusi hiji gambar tina ditewak Na. "The Law Society of Kamerun dicatet yén gambar ngalanggar harkat na salaku mahluk manusa," ceuk eta di communiqué ieu disaluyuan ku Mr. Charles Tchakoute Patie, Présidén Bar.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique