Dibuka di Amérika Serikat, anu kapsul Naga ieu pos ka Stasion Angkasa Internasional

[Social_share_button]

Dibuka di Amérika Serikat, anu kapsul Naga ieu pos ka Stasion Angkasa Internasional

Kusabab 2011, pamawa ekslusif ka ISS teh agénsi spasi Rusia, sarta astronot Amérika kudu nyandak kaluar ti Baikonur Cosmodrome di Kazakhstan.

Diterbitkeun kamari di 18h38, diropéa 12h20

waktu Maca 2 mnt.

Roket SpaceX Ukay 9, dina nu dewan spaceship Naga Awak, nyandak kaluar Sabtu Maret 2 Cape Canaveral, Florida.
Roket SpaceX Ukay 9, dina nu dewan spaceship Naga Awak, nyandak kaluar Sabtu Maret 2 Cape Canaveral, Florida. Terry Renna / AP

NASA jeung SpaceX gaduh hasil off rokét ku kapsul anyar pikeun astronot Naga Awak Sabtu Maret 2. Mesin, nu boga on dewan a mannequin ngaranna Ripley, nyandak kaluar salaku dijadwalkeun dina 2 49 h (8 49 pm di Paris) ti Kennedy Spasi Center di Cape Canaveral, Florida.

kapsul geus dipisahkeun tanpa rokét kajadian anu ditempatkeun di orbit, SpaceX ngumumkeun. Hal ieu dijadwalkeun dok Minggu di Stasion Angkasa Internasional (ISS) saméméh balik Jumaah Maret 8 di Bumi, dimana sakuduna digolongkeun kana Samudra Atlantik.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé astronot Amérika otonom pas anyar

penerbangan manned méméh ahir taun?

The NASA administrator, Jim Bridenstine, sarta nu boga SpaceX, Elon kasturi, salila konferensi pers dina Maret 2 2019.
The NASA administrator, Jim Bridenstine, sarta nu boga SpaceX, Elon kasturi, salila konferensi pers dina Maret 2 2019. John Raoux / AP

"Kuring saeutik exhausted psikologis", Dropped sajam engké Elon kasturi, kapala SpaceX, salila konferensi wengi pencét sababaraha kilometer ti Pad peluncuran. "Ieu memang stres, tapi digawé, sahenteuna nepi ka kiwari. "

"Urang kudu tujuh belas taun ka ngahontal titik ieu. Kami geus henteu acan dibuka hiji, tapi kami baris, abdi miharep ieu th ", Anjeunna ditambahkeun. jadwal nu nyandak ngeunaan tilu taun telat. Penerbangan manned mimiti SpaceX masih resmi dijadwalkeun pikeun Juli, tapi ahir taun sakumaha deadline ogé mindeng disebut di luhur. misi dimimitian Sabtu dirancang husus pikeun nguji dina kondisi real reliabiliti tur kasalametan kapsul nu.

Léngkah salajengna bakal docking paling hipu jeung ISS dina Minggu ka 12 05 pm (waktos Paris), sarta terjun di atmosfir balik ka Bumi dina Maret 8. Insinyur SpaceX jeung NASA hoyong mastikeun yén wahana geus dipercaya jeung aman pikeun manusa. Éta ogé hayang pikeun ngonfirmasi yén opat parachutes, geus diuji sababaraha kali, ngalambatkeun tumiba di Atlantik. Modél, ngaranna Ripley ku SpaceX keur ngahargaan ka nu karakter pilem alien dicoo ku Sigourney Weaver, geus eta dilengkepan sensor pikeun ngukur kakuatan nu bakal astronot tunduk kana takeoff.

Milyaran dollar di kontrak

"Dinten ieu ngagambarkeun jaman anyar tina spaceflight"Exclaimed administrator NASA, Jim Bridenstine, anu nilik hambalan mimiti "Privatisasi" orbit Bumi low.

Ayeuna anjeunna terus-terusan, NASA bakal uing deui ngawangun kandaraan peluncuran atanapi shuttles tapi mundut jasa a, ngurangan ongkos miboga aksés ka ISS, sakumaha manehna hayang bakti leuwih investasi pikeun balik deui ka Bulan dina dékade saterusna.

Kusabab 2010, NASA geus dileler leuwih 3 miliar kontrak ka SpaceX ngamekarkeun layanan taksi ieu, sarta 4,8 miliar Boeing grup, anu geus ngembang kapsul sorangan, anu CST-100 Starliner - test keur dijadwalkeun pikeun April. Sarerea baris nyieun genep perjalanan babak ka ISS, kaasup nguji. kontrak badag Tanggal deui 2014.

Kusabab 2011 jeung ahir spaceflight manusa AS, pamawa ekslusif ka ISS teh agénsi spasi Rusia, sarta astronot Amérika kudu nyandak kaluar ti Baikonur Cosmodrome di Kazakhstan. "Balik ka dieu, eta téh ngarupakeun matéri kareueus nasional"Dipedar Jumaah Tandaan Geyer, boga Adang Spasi Center di Houston, nu dumasar astronot Amérika.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Ti Bumi jeung Bulan

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/sciences/article/2019/03/01/lancement-crucial-samedi-d-un-nouveau-vehicule-spatial-par-la-nasa-et-spacex_5430282_1650684.html?xtmc=etats_unis&xtcr=1