DRC: isu gajih jeung kaayaan gawé ti aparat kapulisian

[Social_share_button]

Di Républik Démokratik Kongo, anu kapersidenan geus jangji 1er Jumaah Maret sacara manual mayar gaji sadaya perwira jeung prajurit, ngantosan mun regularize kaayaan jalma anu éta teu mechanized, éta téh ngomong, pikeun sakabéh jalma anu teu meunang bayar maranéhanana sacara otomatis ngaliwatan sistem perbankan. Tujuanana nya éta pikeun nenangkeun discontent nu dina layanan kaamanan.

Di kota sakuliah nagara di poé panganyarna, pulisi dipecat dina hawa ngaku pembayaran ti balances maranéhanana, kaasup jalma anu geus deployed keur pamilu. Sirah anyar tina kaayaan Congolese geus dipénta sangsi tapi ogé renewed jangji-Na pikeun ngaronjatkeun nyawa gaya kaamanan Congolese. Ku kituna naon nu kudu pikeun ngaronjatkeun kaayaan kerja maranéhanana?

Dinten, gaji ti perwira pulisi panghandapna-ranking moal bakal ngahontal dollar 80, nurutkeun pulisi, sareng eta bakal utamana teuas kusabab laju bursa leuwih handap laju pasar diatur ku hukum anggaran. Ku kituna, ti waktu Laurent Kabila, teu ngan bayar teh nyaeta low, tapi kakuatan purchasing maranéhna bakal greatly didegradasi.

Unusually, anu juru carios pulisi, nu ngabagéakeun nu pernyataan ti Presiden anyar, spoke dina subjek. Pikeun Kolonel Mwanamputu, urang moal ukur ngaronjatkeun Upahna aparat kapulisian, tapi ogé méré eta mangpaat disadiakeun ku hukum 2013.

« Salian tunjangan kulawarga, aya tunjangan perumahan alatan patugas pulisi teu dipasrahkeun. Aya biaya kasehatan sarta farmasi. Sarta saprak ngasupkeun jasa, pulisi ogé boga fee setelan. Salami ieu kaasup dina Act Keuangan, tapi teu katempo awal pendidikan, éta masalah. tinimbangan ieu dijieun, tapi aplikasi nu teu datang. »

Pikeun juru carios pulisi, mamang teu yen ngaronjatkeun kaayaan hirup tina aparat kapulisian baris ngaronjatkeun kualitas karya maranéhanana. Dina Januari PBB, gaya kaamanan anu kaliru ngeunaan leuwih 70% tina pelanggaran HAM komitmen dina wewengkon ieu, di pulisi aya diantara jasa paling maligned.

sumber: http://www.rfi.fr/afrique/20190302-rdc-conditions-travail-police-salaires-avantages-sociaux