Alkohol Bako: cara 10 meunang salah

[Social_share_button]

Anjeun ngaleupaskeun kecanduan anjeun ka bako atawa alkohol: Di dieu tips 10 nu bisa nulungan anjeun.

1. Jieun hiji inventory

Cara panggampangna nyaéta pikeun catetan di notebook a naon haseup / inuman bener. koran ieu dua kauntungan: assessing kaayaan obyektif, saha sangka udud tilu rokok bisa ngarasa yen sapuluh smokes kalana, sarta ku evaluating eta, urang ngawitan ngubaran eta.

"Anjeun oge bisa nyieun sababaraha kolom jeung nulis naon mikir saméméh nyokot inuman atawa roko hiji, kumaha anjeun nyandak na naon dirasakeun nalika jeung sanggeus"advises Mary Noailles, psikolog.

2. Identipikasi kaayaan résiko

"The konsumsi inventory ogé ngamungkinkeun pikeun identifying situasi jeung alesan naha anjeun ngaroko atanapi inuman lajeng manggihan cara sejenna pikeun ngabales" ceuk Prof Lejoyeux.

  • Identipikasi persis mun anjeun ngaroko atanapi inuman: di imah, dina gawe, dina break, nyalira atanapi sareng batur anu salila kagiatan naon baé (ku gawe, phoning ...).
  • Lajeng, ngaganti watek ieu. Sababaraha baris ngalakukeun sababaraha olahraga fractionally, batur ngaleupaskeun kopi atawa buka leumpang lima menit saatos tepung, batur nyandak mandi sanggeus karya tinimbang hiji appetizer, balanja nalika aranjeunna sunda ' moal moral, maca lamun aya bosen ... Sarerea baris digambarkeun dina daya sorangan.

konstan: "Salila soré, éta pangalusna pikeun nangtukeun sateuacanna naon baris kami meakeun, inuman alkohol alternatif alkohol jeung non, teu inuman sanggeus sejen, sarta dahar, warns Dr. Karila. Lamun ieu téh teuas nyandak, cuti hadé. "

Baca ogé: Magrib, kumaha carana nolak dedi mun ngaroko?

3. gagasan nangtang

Sabalikna naon anu mindeng dipercaya, quitting roko atawa nginum ngajadikeun hirup leuwih geulis. Hiji studi panganyarna dituduhkeun yen moral geus hadé quitters sakali spent minggu mimiti kurangna, anu bisa offset ku NRT. Sedengkeun pikeun alkohol, eta bisa boga pangaruh anti stress dina mimitina, anjeunna pamustunganana depress lamun minum loba tur panjang.

4. Baca pangalaman batur

Anjeun nyebut maneh pernah gé meunang aya? Baca pangalaman jalma anu geus suksés kaluar kituna pisan mangpaatna, " dengekeun kana kamiripan teu béda, insists Mary Noailles. Ku akang dina panglawungan ngeunaan jalma anu geus dieureunkeun nginum atawa udud, urang mindeng ngakuan. Ieu ngabantuan, méré kawani, anjeun ngarasa kirang nyalira, sareng aya tips. "

5. Antosan 7 menit sateuacan cracking

"The craving, nu mangrupakeun ngomong, pangjurung kana dahar, teuas neurologically tujuh menit. Exceeding waktos jauh ngamungkinkeun kahayang saharita " ceuk Mary Noailles. Atawa poho deui.

Kabéh anu alus pikeun ieu: inuman sagelas cai, meunang surat dina kotak surat teh, maén jeung anjing nya, ngamimitian hiji Solitaire on smartphone Na, pacilingan kosong ...

6. wani nolak

Aranjeunna ngagoda maneh sakumaha maneh coba meunang? "Jawab ku seuri jeung saloba kali sakumaha diperlukeun: Ulah ngaroko. Ieu téhnik catetan nu pegat " Michel advises Lejoyeux.

Nampik inuman anu leuwih hese.

« Mun anjeun teu ngaroko, taya sahijieun bakal keukeuh. Sanajan kitu, lamun teu inuman alkohol di dinner, manéhna gé kudu membela diri. Anjeunna anu inuman anu normal, salah saha inuman teuing mangrupakeun hirup alus, hiji nu teu inuman téh gering, warns Professor Lejoyeux. Hadé nyiapkeun, sarta ngulang: "No hatur nuhun, wengi ayeuna abdi teu inuman," tanpa ngabogaan menerkeun sarta méré katerangan sahenteuna mungkin. "

7. Ngandelkeun babaturan

"Ku manéh batur saha anguish hadé maranéhanana masih di kecanduan, nyebutkeun Prof Lejoyeux. Éta leuwih hade, mangsa ieu, ningali sabagian babaturan anu teu ngaroko, teu inuman atawa teu nyorong anjeun. "

8. Nulis pikeun kecanduan dirina

Dear rokok, alkohol mirah ... "Dimimitian surat anjeun kawas nulis ka batur unik, hayu diri ngagem naon ngarasa, nawarkeun Mary Noailles. Keu hal dina kertas, nu tarung teh bagian irasional anjeun anu nyoba ku produk. " Sering kami nyadar yén kami ambek ngalawan anjeunna. Nalika asa siap, eta oge tiasa surat pamitan.

Baca ogé: Alkohol, bako, ubar Dupi anjeun siap pikeun robah?

9. Ngajalajah pleasures séjén sarta robah pikaresepeun

Pikeun ngarobah pamendak anjeun, janten imajinatif tur kandel! Ngubaran diri, masihan diri sapertos parahu lalampahan, program bioskop atawa dinner nice, neangan efek kana kahirupan sex anjeun, anjeun reliving! "Pasangan anjeun bakal resep mun gaduh hubungan sareng batur anu teu ngarasa alkohol jeung bako" ceuk Michel Lejoyeux.

10. Setel ka gawang realistis

Beuki anjeun dina kasuksésan éta, beuki anjeun percanten abilities Anjeun. Keur kitu, eta kudu dijadikeun panggampangna lamun resep pikeun ngurangan pamakean batan ukur eureun, ogé, panurunan munggaran. Mun fix
tanggal hiji mantuan anjeun, ngalakukeun eta.

« Ieu ngarupakeun matéri antara muka diri jeung muka diri " ceuk Prof Lejoyeux. "Ieu bodo, tapi gawéna, confirms Marie de Noailles. Di imah, meuli botol tunggal tur nyetel diri gol,
contona, eta lasts tilu poé. Inuman unggal inuman beuki laun, dina sips leutik ... Kanggo bako, éta pangalusna pikeun ngeureunkeun sapeuting, tapi ngurangan kana waktu bisa nenangkeun kahariwang saméméh weaning. "

Tungtungna, ulah sieun kambuh. "Anjeunna nu relapsed ngembang. Eta geus teu aya dina panolakan ti kuring boga masalah. Éta mana leuwih hadé ti salah saha teu diusahakeun eureun " insists Prof Lejoyeux. Diajar congratulate anjeun!

Sumber: https://www.santemagazine.fr/sante/addictions/alcool/alcool-tabac-10-facons-de-decrocher-seul-173678