remisi HIV 'penderita London', hiji hambalan ngadeukeutan ka cageur

[Social_share_button]

Hiji jalma kadua di remisi sustained ti HIV-1, virus nu nyababkeun AIDS, Ceasing sanggeus-pengobatan sarta geus kapok dipikaresep, Panalungtik Muji disetel ka ngembarkeun di konferensi médis Salasa.

Sapuluh taun sanggeus kasus dikonfirmasi mimiti hiji jalma HIV-kainféksi mahluk bodas leupas tina panyakit deadly, hiji lalaki Dipikawanoh wungkul salaku "London sabar" geus ditémbongkeun euweuh tanda virus pikeun bulan Méh 19, Éta HR dina jurnal Alam.

Kadua pasien narima Cangkok sungsum tulang kapaksa ngubaran kangker getih, narima sél stém ti donor sareng mutasi genetik ilahar Éta nyegah HIV ti Nyandak ditahan.

"Ku achieving remisi dina sabar kadua ngagunakeun pendekatan sarupa, urang-geus ditémbongkeun que la Berlin sabar teu hiji anomali," ceuk kalungguhan panulis Ravindra Gupta, jadi profesor di Universitas Cambridge, ngarujuk kana cageur hanca Dipikawanoh munggaran.

Jutaan jalma kainfeksi HIV sabudeureun dunya tetep kasakit di pariksa ku disebut terapi antiretroviral (ART), gawang perlakuan henteu leupas penderita tina virus.

"Di momen, hijina cara pikeun ngubaran HIV téh kalawan pangobatan ngurangan éta virus Éta, qui urang kedah nyandak pikeun kahirupan sakabéh Maranéhna," ceuk Gupta.

"Ieu penah hiji tantangan Tinangtu di nagara berkembang," dimana jutaan kénéh teu narima ngirim perlakuan nyukupan, anjeunna ditambahkeun.

Tutup jeung 37 juta jalma nu hirup kalawan HIV sakuliah dunya, Tujuan ukur 59 persen anu narima ngirim ARVs. Ampir hiji juta urang maot unggal taun ti sabab HIV nu patali.

A formulir ubar-tahan anyar HIV geus Est tumuwuh perhatian.

Gupta sarta timnya emphasized Éta cangkok sungsum tulang - prosedur bahaya sarta nyeri - henteu mangrupa pilihan giat pikeun pengobatan HIV.

Tapi hiji conto kadua remisi sarta cageur dipikaresep Nuturkeun Saperti cangkok baris mantuan para élmuwan ngahususkeun jajaran strategi treatment, anjeunna jeung nu lianna cenah.

- 'A cageur nya meujeuhna' -

"The kotak kadua strengthens pamanggih Éta cageur nya meujeuhna," Sharon Sunda Lewin, diréktur di Peter Doherty Institute pikeun Inféksi sarta kekebalan sarta universitas Melbourne, ngawartoskeun AFP.

"Urang tiasa ngusahakeun ngagoda kaluar dibagikeun qui of cangkok nu bisa-geus dijieun bédana a di dieu, tur diwenangkeun lalaki ieu eureun ubar antiviral-Na."

Boh London tur Berlin penderita narima Cangkok sél sirung ti mutasi genetik mawa donor Éta nyegah Babasan tina hiji reséptor HIV, katelah CCR5.

"Pananjung cara keur Ngaleungitkeun virus nu mangrupa prioritas global sagemblengna mencet, gawang sabagian kasusah Kusabab The virus integrals kana sél getih bodas tina host ICT," Gupta dipedar.

nalungtik Ngagambarkeun hiji sabar jalu anonim di Britania Saha didiagnosis kalawan inféksi HIV di 2003 sarta geus-geus salah terapi antiretroviral saprak 2012.

Engké Taun Éta, Anjeunna didiagnosis kalawan canggih Hodgkin urang Lymphoma, kangker deadly.

Anjeunna underwent a cangkok sél sirung haematopoietic disebut ti donor di 2016 dua salinan nu CCR5 varian gén, kombinasi nu dibawa ku ngeunaan hiji persen tina populasi dunya.

CCR5 nyaeta The loba dipaké ku 1 HIV-reséptor.

Jalma Saha-gaduh dua salinan mutated of CCR5 anu tahan ka galur virus HIV-paling 1, frustrating virus 'nyoba nuliskeun sél host.

Salaku kalawan kanker, kémoterapi tiasa éféktif ngalawan HIV salaku eta maéhan sél Éta téh ngabagi.

Tujuan Gantikeun sél imun jeung Jalma Éta henteu avez la CCR5 reséptor Munjul janten konci dina Nyegah HIV ti rebounding pasangan sanggeus perlakuan.

Sanggeus cangkok sungsum tulang, sabar London tetep hiji ARVs pikeun 16 bulan, dina qui dimekarkeun perlakuan ARV Ieu dieureunkeun.

nguji biasa geus dikonfirmasi que la viral beban tetep sabar urang undetectable saprak lajeng.

Timoteus Brown, nu "Berlin sabar", dibéré dua Cangkok na underwent irradiation awakna total pikeun ngubaran leukemia, bari sabar Britania ditampi ngan hiji cangkok na kémoterapi kirang intensif.

"Kuring teu hayang jadi hijina jalma di dunya kapok HIV," wrote Brown dina jurnal médis di 2015, dijelaskeun naha anjeunna mutuskeun pikeun nembongkeun identitas-Na.

"Kuring rék ngahaturanan hirup abdi ka ngarojong panalungtikan pikeun neangan hiji cageur atanapi cures pikeun HIV".

Tim panalungtikan pikeun sabar London baris hadir papanggihan Maranéhna di Konférénsi taunan on rétrovirus na Opportunistic inféksi (CROI) dina Seattle, Washington.