Koréa Kalér

[Social_share_button]

prajurit Korea kalér di hareup stasiun peluncuran satelit rokét Unha-3 Sohae mun Tongchang-Ri (2012)

Copyright gambar
AFP

gambar caption

Sohae éta situs tina peluncuran satelit kontroversial di Koréa Kalér

Gambar satelit anyar Koréa Kalér nyarankeun yén restores situs peluncuran roket éta sempet pledged ka ngabongkar, nurutkeun analis.

Gambar dicandak dua poé sanggeus ahir ceramah antara pajabat AS sarta Koréa Kalér tanpa perjangjian jangkauan maranéhanana dina denuclearization.

Situs Tongchang-ri geus dipaké pikeun ngajalankeun satelit sarta mesin test kantos ka ballistics. ngajalankeun rudal.

Karya mesék mimiti taun ka tukang, tapi anu interrupted ku blocking hungkul AS.

komitmen pikeun ngabongkar éta ieu dianggap minangka ukuran tina kapercayaan diantara Pyongyang sarta Washington.

Samentara éta, Amérika Serikat warned Koréa Kalér bisa nyanghareupan langkung sangsi lamun Pyongyang nyandak euweuh léngkah denuclearize.

Copyright
Reuters

gambar caption

Gambar satelit némbongkeun yén situs ieu diwangun deui.

Bukti satelit ti sababaraha AS pikir tanghi sarta kecerdasan Koréa Kidul, nunjukkeun kamajuan anu pesat geus dilakukeun dina rekonstruksi strukturna dina Pad peluncuran roket dina loka di Sohae Tongchang- laughed.

Sohae teh instalasi utama peluncuran satelit di Koréa Kalér saprak 2012. Ieu ogé dipaké pikeun nguji mesin rudal sanggup ngahontal Amérika Serikat.

Tapi geus kungsi dipaké pikeun nguji misil ngamuk judged teuing provokatif.

"Bedana ieu penting," manehna ngawartoskeun BBC Jenny Town redaktur group 38 watchdog Kalér .

"The Koréa Kalér meureun nganggap yén rekonstruksi teu mangrupa bagian aktif tina program rudal maranéhanana, tapi program spasi sipil maranéhanana - hiji bedana aranjeunna geus dipigawé sababaraha kali nu geus kaliwat," ceuk Ibu Town.

struktur dina loka bisa sinyal kurangna kapercayaan dina prosés negosiasi.

Analisis: "nguji sabar Trump"

Laura cekcok, BBC News, Seoul

Karya rekonstruksi rada ngirimkeun sinyal pikahariwangeun. Tapi Kami salawasna ati mun extrapolate arah gambar satelit. Simkuring teu tiasa ngadamel sagala asumsi ngeunaan naon keur dibahas di koridor sahiji kakuatan dina Pyongyang dina dasar karya pangwangunan dina stasiun peluncuran pikeun satelit jauh.

aktivitas renewed Ieu bisa jadi cara pikeun Pyongyang nyorong Washington mun pindah ka nagara lain sarta nyicing di ditu saukur reminding administrasi Trump yen eta boga téhnologi pikeun ngawangun pakarang sarta anjeunna moal gampang nyerah.

Paling analis yakin éta leuwih gampang dina tahap ieu, Mr. Kim geus nguji watesan sarta kesabaran of Mr. Trump, tinimbang Nyiapkeun pikeun nguji hiji misil ngamuk.

Mun Koréa Kalér indit salajengna ti keur nyieun taneuh nguji pikeun rokét jeung lamun eta henteu hormat komitmen na eureun nguji misil, éta resiko nalangsara murka ti hiji Presiden unpredictable AS.

nagara depleted bisa pencét sangsi ékonomi malah heavier. Kim dijual di ceramah denuclearization ka anjeunna sarta mertahankeun kaayaan gambar mancanagara lalaki anak - anjeunna bener siap nahan eta dina bahaya?

playback Media teu dirojong dina alat Anjeun

Media caption BBC urang Laura cekcok naha Trump, anu "Loser pangbadagna" gempungan

Ancaman ti sangsi tambahan

Gempungan kadua antara Présidén AS Donald Trump na pamimpin Korea North Kim Jong-un ieu réngsé dina Bandung minggu panungtungan tanpa perjangjian atanapi perjangjian.

Copyright gambar
Reuters

gambar caption

The ceramah di Bandung nya éta sakabéh mesem tapi masihan sababaraha hasil.

Dua pamingpin éta bisa satuju dina jarak di mana Koréa Kalér kedah ngadamel kamajuan dina denuclearization saméméh narima hiji easing tina sangsi.

Dina hiji wawancara dina televisi Salasa, anu panasehat Amérika ka Nasional Kaamanan John Bolton ceuk Koréa Kalér bisa kénéh nyanghareupan sangsi lianna.

Cenah Washington bakal neruskeun ngawas naha Pyongyang ieu ditangtukeun pikeun nyerah program pakarang nuklir na "jeung sagalana dikaitkeun kalayan eta."

"Lamun maranéhna teu daék ngalakukeun, jadi Jigana Présidén Trump geus jelas pisan. Éta moal salega tina sangsi ékonomi crushing nya éta ditumpukeun dina aranjeunna sarta kami bakal mertimbangkeun strengthening sangsi dina kaperluan praktis. "

Pengamat, kumaha oge, ngingetkeun yen ditambah sangsi anyar lengkep bisa meungpeuk usaha katengtreman.

"Koréa Kalér salawasna meta jeung imposition tina sangsi anyar dina cara nu sarua: kalawan tantangan," ceuk Ibu Town.

"Neguaan sangsi anyar ayeuna ngan bakal negate nu political will neruskeun ka hungkul."

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-47465082