tips 7 ngalawan bulu leungitna - Ngaronjatkeun Kaséhatan Anjeun

[Social_share_button]

Leungitna bulu kurang biasa di awewe tibatan awewe. Processta nyaéta prosés alami anu dipidangkeun kana waktos, sawatara sanésna ti batur.

Tapi, aya sababaraha cara pikeun ngeureunkeun leungitna rambut. Kami baris ngécéskeun sadayana engké di Artikel ieu.


Anjeun salah sahiji jalma jalma anu parantos perhatoskeun yén rambutna beuki sering? Upami ieu kasus anjeun, kami nyarankeun anjeun nyandak tips handap pikeun ngajawab masalah ieu.

Leungit rambut

Dina mangsa nonoman urang, urang tiasa kaleungitan antara parambut bulu 50 sareng 80 sapoé. Ieu kajadian kusabab siklus kahirupan unggal bulu nyaéta ti 2 ka 7 taun. Sakali siklus ieu réngsé, unggal follikel buuk siap ngawangun buuk anyar di kira-kira tilu bulan.

Diet goréng, panyakit sareng perlakuan anu dicaan pangan, saraf, tekenan, Parobahan hormon sareng genetika tiasa janten sababaraha alesan pikeun rambutna.

Sababaraha agén éksternal, sapertos iklim panas, bahan kimia, dryers na straighteners, ogé nyumbang kana masalah ieu.

Saatos rambut rugi, pangeusina anyar anu langkung seueur, sareng siklus kahirupan nu pondok. Nalika aranjeunna gugur, prosés anu sarua lumangsung nepi ka follik nutup éta pinuh sarta henteu deui tumuwuh.

7 tip éféktif

1. Peuting kulit sirah di

leungitna rambut dina awéwé
Mangsa kulit sirah mantuan nyegah kaleungitan rambut.

Thingta paling gampang pisan anu anjeun tiasa ngalakukeun pikeun nyegah leungitna rambut. Ieu ngawengku henteu expense ékonomi. Ngan upami anjeun hoyong, anjeun tiasa ngalakukeun hal eta ku cara nerapkeun minyak almond atawa minyak atsiri anu sanés.

Mangpaat poean kulit sirah ngamajukeun sirkulasi getih sareng ngaktifkeun fungsi nu follik rambut. Alsota ogé mangrupakeun téknik anu reureuh.

2. Jus bawang bombay rub

Scrubbing jus bawang bombay on kulit sirah saméméh jalan bobo sareng ngantep sadayana kalakuant mangrupa metodeu éféktif pikeun nyegah bulu rambut. Cabut dina isuk-isuk kalawan cuci anu saé pikeun nyegah ambeuna. Préparasi na basajan pisan.


bahan

  • 1 bawang
  • 1 sagelas cai (200 ml)

siap-siapna

  • Pikeun ngamimitian, dina Blénder, gaul 1 peeled bawang bombay sareng sarimbag sagelas cai. Campur sababaraha menit nepi ka rata.
  • Cara ieu ogé berpungsi sareng bawang bodas sareng jus jahé. Persiapan duanana sarua jeung jus bawang bombay. Paké ngan ukur hiji jus dina hiji waktu, ulah gaul.

Baca ogé: Loze herbal 5 pikeun ngalawan sacara efektif ngalawan patrut

3. Bilas rambut sareng cai kentang

Pilihan séjén anu bakal nulungan urang ngeureunkeun rambut leungitna teh nyaeta cai béntang na Rosemary. Hal ieu kacida ekonomis sareng basajan nyiapkeun. Anjeun tiasa ngumbah buuk ku anjeun tanpa kudu sakali éta.

bahan

  • 3 pommes de Terre
  • Daun Rosemary (rasa ka)
  • 4 gelas cai (1 liter)


siap-siapna

  • Potong kentang kana keureut. Dina panci anu, gaul éta sareng daun Rosemary sareng kulub dina hiji liter cai. Ngayak sareng hayu nangtung.
  • Ngumbah rambut anjeun sakumaha biasa sareng anggo campuran ieu salaku dasawara dina suhu kamar unggal dintenna. Jumlah bahan gumantung kana panjang rambut.

4. Larapkeun lidah buaya

nyegah rambut rambut
Lidah buaya ngandung kauntungan anu luar biasa pikeun nyegah rambut rambut.

Ngadamel jus sareng lidah buaya sareng minyak kalapa pikeun nguatkeun rambut anjeun. Larapkeun kana buuk, leutkeun satengah jam, tuluy ngumbah ku sampo na conditioner tina pilihan anjeun.

bahan

  • 1 Lidah buaya daun
  • 3 pakait tina minyak kalapa

siap-siapna

  • Pikeun ngamimitian, cokot lambar lidah, mesek ka miceun kristal sareng ngumbah eta ogé.
  • Saterusna, dina Blénder ieu, tuang kristal sareng tilu tetes minyak kalapa. Sakali campuran homogén kabentuk, panawaran tina akar pikeun kiat.
  • Anjeun tiasa ngagantikeun minyak kalapa jeung minyak zaitun atanapi minyak almond, gumantung kana kahoyong anjeun. Entong hariwang ngeunaan ambeu lidah buaya sabab minyak masker eta.
  • Tungtungna, malikan aplikasi sakali saminggu.

5. Tuang langkung protéin

Tambahkeun langkung pangan beunghar-protéin kana diet dinten sapopoé pikeun eureun rambut. Kaseueuran pangan anu nyepeng protéinna ogé ngandung vitamin B12, anu strengthens aranjeunna.

Inget yén fungsi anu aya pikeun awak kami gumantung kana diet kami. Ieu ngawengku ngaronjatna produksi kolagén sareng sanyawaan séjén penting pikeun rambut jambut.

6. Turunkeun tingkat stress

Setrés tiasa ngirangan rambut. Latihan pikeun kagiatan fisik sapertos leumpang, ngojay, Sauran atanapi olahraga anu anjeun pilih pikeun sahenteuna satengah jam sapoé unggal poe. Praktek yoga ogé mantuan ngurangan tingkat stres.

Ngobrol ka jalma atanapi saurang ahli anu dipercaya nalika anjeun nyanghareupan kaayaan anu langkung saé kanggo ngabantoskeun réduksi. Pilihan séjén pikeun nenangkeun tingkat kahariwang anjeun, kaayaan saraf sareng setrés nyaéta inuman teas herbal atanapi infusions herbal kayaning chamomile.

Anjeun bisa jadi kabetot: 5 Pengetahuan Alam Pangémat Dumasar Valerian pikeun Ngubaran Insomnia

7. Candak vitamin

Mindeng urang eureun nyandak vitamin nalika kami déwasa. Najan kitu, Vitamin A mangrupa antioksidan anu ngarangsang kelenjar sebaceous tina kulit sirah.

Vitamin B nyumbang kana produksi melanin, anu dina tonggong ngarangsang sirkulasi getih. Vitamin E ogé nyorong sirkulasi getih sareng ngajaga follikul bulu séhat sareng aktip.

Teu aya perlu investasi seueur duit jeung waktu pikeun ngeureunkeun rambut rambut. Diaku, aya seueur produk komérsial anu kualitas anu saé. Tapi kami nganjurkeun milih pilihan anu disawarkeun ka anjeun ku alam.

Ku nuturkeun tips ieu sareng nyiptakeun kabiasaan anyar, anjeun tiasa nampi tiap buuk na di tempatna. Ku cara kieu, aranjeunna bakal katingalina hebat pisan pikeun panjang.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/7-conseils-contre-la-chute-des-cheveux/