Albert Einstein: hiji dokumen unpublished emerges ti jaman baheula.

[Social_share_button]

Kaca tulisan leungeun tina fisikawan Albert Einstein kakeunaan ka Ibrani Universitas Yerusalem on March 6 2019 kaca tulisan leungeun tina fisikawan Albert Einstein kakeunaan ka Ibrani Universitas Yerusalem on March 6 2019

Ampir 140 taun sanggeus kalahiran Albert Einstein, nu Ibrani Universitas Yerusalem geus dibeuli saurang fisikawan ratus kaca tulisan leungeun, kaasup hiji dokumen unpublished kana karya na dina téori médan hasil ngahijikeun Tatar.

Universitas Ibrani, nu Einstein éta salah sahiji the founding fathers na nu nahan dana panggedena dina dokumén dunya on anjeunna Rebo diumumkeun ka pers sababaraha 110 Kaca naskah manehna narima eta dua minggu ka tukang sanggeus sanggeus kaala tina hiji kolektor Amérika.

Ieu lolobana lembar kerja math ti tungtung 40 taun, tapi ogé hurup pikeun pagawé sarta tulisan salaku mail leuwih pribadi dikirim ka salah sahiji putrana, Hans Albert.

Ampir sakabéh dokumén ieu geus dipikawanoh peneliti sarta sadia dina salinan varying kualitas, ceuk Hanoch Gutfreund, panaséhat ilmiah kana Archives Einstein di Universitas Ibrani.

Tapi di antara naskah kaasup kaca nu peneliti geus awas tanpa sanggeus kungsi katempo.

Ieu mangrupa bagian ti dalapan kaca lampiran ka artikel tanggal 1930 dina usaha tina élmuwan pikeun ngamekarkeun téori médan hasil ngahijikeun Tatar, ceuk Mr. Gutfreund, profesor fisika jeung urut Presiden ti Universitas.

Ieu dalapan kaca anu pernah diterbitkeun tapi peneliti tadi di salinan na.

"Iwal di salinan nu kami leungit kaca, ieu masalah, hiji teka (...) Ka heran urang jeung keur delight urang, kaca ieu téh ayeuna didieu" lamun is- anjeunna congratulated.

Einstein éta patih non-nyicingan ti Ibrani Universitas Yerusalem dugi pupusna taun 1955.

Dina will, manéhna bequeathed ka Universitas sakabeh tulisan sarta warisan intelektual, kaasup hak pamakéan gambar na, kaasup nu di poto kawentar ti fisikawan firing basa.

Sumber: HTTPS: //www.france24.com/fr/20190306-document-inedit-dalbert-einstein-emerge-passe