Awéwé dina Hukum sarta Undang hajatan: kaayaan lumaku.

[Social_share_button]

8 2019 Maret Poé Internasional ngeunaan Hak Wanoja: organisasi, union perdagangan sarta jangji koléktif ngagungkeun awéwé.

Déwan tina Status Perempuan bangga ngagungkeun Poé Internasional ngeunaan Hak Awewe urang, sarta mun nyumbang kana diskusi di isu utama sarua antara awewe jeung lalaki. Dipikawanoh pikeun dekade salaku "Poé International Wanoja" atawa "Poé International Awewe urang", tanggal Maret 8 ayeuna disebut ku loba organisasi salaku "Poé Internasional ngeunaan Hak Awewe urang".

Tebih ti keur hiji acara dagang wajar, Poé Internasional ngeunaan Hak Wanoja nyaéta milestone kalénder féminis, nu boga tujuan pikeun nyawad diskriminasi, kateusaruaan sarta kekerasan ngalaman ku awéwé. Ieu waktu pikeun refleksi jeung pilari solusi pikeun ningkatkeun kondisi unggal awéwé sarta hak-hak maranéhna, panyorot kamajuan dijieun.

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan asal Maret 8

dinten tinangtu ieu rooted di sagala rupa manifestasi tina awéwé, kaasup struggles pagawe 'pikeun awéwé universal, di Amérika Kalér jeung Éropa dina 20 mimitieabad. Naon acara sajarah geus ngarah ka ngadegna hiji dinten internasional hak awéwé? Néangan jawaban dina liplet Asal bener 8 Maret dihasilkeun ku Déwan dina Status Perempuan.

La Warta Awewe

Inpo nyata jeung alat sawala, anu Warta Awewe nawarkeun terus rékaman jeung artikel dina rupa jejer ngeunaan warta féminis. Pikeun nyirian Poé Internasional ngeunaan Hak Awewe urang, anu Warta questioned ku feminists on view maranéhna tina Quebec feminisme ayeuna. Ecofeminism, ngalawan grossophobie, feminisme Afrika, mayar equity, kecap aboriginal, hubungan kakuatan atawa pelecehan, Warta pamutahiran kalawan lima awéwé aub sababaraha kursus dina artikel mun lila muncul.

publikasi Council

Leres mun mamatahan ganda na pamaréntah Quebec on wae matuh patali sarua, sarta nyadiakeun informasi relevan pikeun awéwé jeung masarakat umum, Déwan nawarkeun rupa-rupa leuwih ti publikasi 1 400 dicitak jeung kualitas éléktronik. Urang hususna bisa ningali édisi 2018 Potret tina sukabumi tur potret panganyarna Bikangna Patani di Quebec - rengat nu Langit.

Déwan intends ngudag di bulan datang pikiran-Na dina sababaraha isu konci pikeun Quebec. A runtuyan podcast tematik dihasilkeun ku Déwan ogé bakal disiarkeun dina rupa platform leuwih minggu datang. Cicing katala!

Koléktif 8 Maret na parabot promosi

Disebut nepi taun sabudeureun tema Hormat, éta muncul!, The koléktif Maret 8 nyadiakeun Grup awéwé sarta umum beuki parabot promosi dina kasempetan tina Poé Internasional pikeun hak awéwé 2019. Ogé pariksa dina ramatloka tina Atikan sawawa tur Dokumén Center keur Awewe (CDEACF) nu kalender kajadian dikelompokeun di sakumna wewengkon di Quebec salaku bagian tina dinten ieu.

The koléktif Maret 8 700 000 ngawakilan leuwih ti awéwé di Quebec, utamana ti grup awéwé otonom nu ngatur. Ieu ngawengku organisasi di handap:

  • Aliansi tanaga profésional sarta teknis ti Kaséhatan and Services Sosial (APTS);
  • nu sakongkolan of Union Trade Démokratik (CSD);
  • nu Centrale des syndicats du sukabumi (CSQ);
  • nu sakongkolan des syndicats nationaux (CSN);
  • Otonom Federation of Guru (AWF);
  • nu Fédération des femmes du sukabumi (FFQ);
  • Interprofessional Kaséhatan Federation of Quebec (FIQ);
  • Féderasi of Gagah of Quebec (FTQ);
  • Awéwé tina Asal beragam (FDO)
  • Uni of Public sarta séktor parapublic sukabumi (SFPQ);
  • Uni of Profesional Pamaréntah Quebec (SPGQ).

Awewe PBB

organisasi Awewe PBB taun nandaan Poé Ieu Awewe International urang dina téma Pikir anu cukup, ngawangun intelligently innovating pikeun robah. PBB Awewe taun nyimpen fokus dina layanan publik, kaamanan panghasilan, spasi aman tur teknologi maju status awéwé tur katresna di sakuliah dunya.

Sumber: https://www.csf.gouv.qc.ca/mouvement-des-femmes/8-mars-journee-internationale-des-droits-des-femmes/Haut formulir

Handap Bentuk