Kamerun: Perang Salib ngalawan desecration tina kuburan na trafficking tina tulang manusa dina Lom na Djerem (nusa tenggara timur)

[Social_share_button]

Kota Bertoua, Garoua-Boulaï sareng Mandjou aya dina posisi kutub fenomena bahaya ieu anu aparat satempat ngan parantos mutuskeun tarung jeung énergi anu terakhir.

"Kanggo sababaraha waktos, waktos ageung tina tulang manusa anu diserang ku manca nagara geus nyita di Lom sareng Djerem sareng urang nyatet yén fenomena ieu beuki loba perhatian". Ieu salah sahiji préparasi préfek departemen Lom sareng Djerem, 6 Maret 2019 ieu di Bertoua.

Sanggeus pasamoan quarterly mimiti panitia koordinasi operasional keur taun kiwari, Yves Bertrand Awounfac Aliénou mangka eta fenomena kasebut babandingan alarming di wewengkon-Na yurisdiksi dibéré sababaraha denunciations jeung tulang manusa saham geus nyita .

"The lokalitas Garoua-Boulaï, Mandjou sareng Bertoua aya di luhureun réngking na. Sareng anu astana komunitas Islam anu dipisahkeun dumasar kana inpormasi anu diilikan kami, "saur otoritas préféktur.

Ta anu dipikanyaho kabéh yén dina tradisi Muslim, urang nemahan mayit pas-gancang sareng urang henteu ngagali cukup taneuh. Jalma anu iman macet tos kapendak, kituna nguntungkeun pikeun ngagenturkeun sésa-sésa saatos kulawarga dipiceun. Sababaraha dinten ka tukang, dina anteneu Terusan 2 Internationale, laporan némbongkeun dua padagangan ngora tulang manusa.

Ti kota Mandjou, aranjeunna tos murag kana bubu penegak hukum di lokalitas Foumban di nagara kulon. Sahiji dua penjahat ieu angkat ku gaya intelegensi, saurang batur anu sanésan ngejahanana-buatan di nagara nagara éta.

Tapi fénoména éta. Nyanghareupan jahat ieu, préfek Lom sarta Djerem boga niat ngarambat ku prakték ieu anu narik katingali. Sumber anu saé, rorongkong manusa hargana sahenteuna 18 juta FCFA di pasar hideung. Urut terminal beus sareng pasar bawang beunang anu aya fief tina padagangan ieu anu kedah netepkeun kumplit knowledge tina sababaraha inohong sareng inohong masarakat.

"Bisnisna juicy sareng nguntungkeun, narik beuki loba ngora naif anu henteu patuh hukum. Henteu aya saminggu anu bade dipanggihan tanpa kuburan éta sareng awak almarhum dibawa ka kota Mandjou sareng sakurilingna. Di astana Muslim tina Bertoua, fénoména ieu anu bencana, sareng rantay tanggung jawab anu parantos panjang, "ditaroskeun distrik Abdoulaye Baba Monou 1.

kituna kaula geus jam lila tina diskusi salila rapat panitia koordinasi nu operasional chaired ku préfek Lom na Djerem kalawan samping na 8 sub-pangawas, jaksa nu nutup pangadilan conto munggaran jeung Lom na Djerem, sarta sakabeh kapala rupa unit kaamanan lokal.

"Urang bisa nyebutkeun yen Unit bisnis urang geus ngalakonan ogé tina segi kaamanan tapi kami hayang reiterate komitmen urang tarung istilah neneng teh rising kajahatan urban, banditry, konsumsi obat na luhur tur utamana pakuburan fenomena desecration na nu trafficking tina tulang manusa, "ceuk custodian tina otoritas kaayaan.

Sareng profanation tina pakuburan sareng perdagangan tulang manusa, Yves Bertrand Awounfac badé mencet akselerator dina perang sareng énergi anu terakhir.

"Pihakna badé ngamimitian kampanye kasadaran jaringna populasi urang ku inohong-pamingpin pamimpin tradisional sareng inohong masyarakat masarakat pada -euni leuwih waspada sareng kolaborasi kalayan otoritas administratif sareng pasukan supados urutan sareng katengtreman. Kami parantos ngusulkeun sadaya séktor henteu ngaleuleuskeun pikeun ngahalangan fénoména ieu di antara Dedemit anu ngahususkeun masyarakat urang, "saur anjeunna.

tara Crepin Bissoli Bertoua | Actucameroun.com

sumber: https://actucameroun.com/2019/03/07/cameroun-croisade-contre-la-profanation-des-tombes-et-le-trafic-des-ossements-humains-dans-le-lom-et-djerem-est/