Anyar dugaan Loba teuing Child contre Michael Jackson ngabalukarkeun sajumlah stasiun radio pikeun neundeun Musik Na

[Social_share_button]

Stasiun radio di Australia, Kanada sareng Selandia Baru nampik maénkeun musik Michael Jackson dina hudang dugaan seger ngalawan anjeunna ngeunaan nyiksa kelamin anak.

Sydney urang Nova Entertainment on Kemis parantos janten grup radio panguménna pikeun ngumumkeun aranjeunna ngajanten "King of Pop" angkatan udara dina respon kana pamadegan umum.

Pindahna sanggeus panyilidikan di dokumenter AS "Leaving Neverland" dipintonkeun dua lalaki anu ngaku sacara abused séksual

"Dina cahya anu ayeuna, SmoothFM ayeuna henteu diputerkeun lagu na Michael Jackson," média lokal dicutat saurang diréktur program Nova urang Paul Jackson.

Di Selandia Anyar, béntang anu ampir sagemblengna bolos tina gelombang udara, saurna ditarik ku dua jaringan radio pangbadagna, MediaWorks sareng NZME di nagara urang.

Dua pausahaan di antara maranehna ngadominasi radio komérsial.

"Kami henteu mutuskeun naha Michael Jackson jadi salah sahiji pedofilia, urang nuju leres mastikeun stasiun radio urang bade maénkeun musik anu urang hoyong ngadangu," ngawartoskeun MediaWorks diréktur eusi, Leon Wratt, ngawartoskeun Magic FM.

Cenah éta kaputusan nyaéta "pantulan panongton urang jeung préferénsina".

Sutradara hiburan di grup NZME, Dean Buchanan, negeskeun bahan anu Jackson sareng ngaluarkeun hawa, padahal anjeunna shied jauh tina omongan larangan.

Samentara éta, penyiar publik NZ Radio ceuk lagu Jackson henteu acan maén dina playlist maranéhanana.

Dokumén HBO, anu dipiceun di Amérika Serikat dina Minggu, salami gaduh patarosan rekindled anu panjang dina hubungan Jackson urang jeung barudak.

Dua lalaki, Wade Robson sarta James Safechuck, nyebut abused séksual Jackson nalika aranjeunna yuswa tujuh sareng 10.

Aya gosip nu aya dina nyiksa nalika hirupna, tapi aya sangkaan anu kungsi diucapkeun.

Dua-bagian dokumén anu dibérésan opat jam - anu premiered di Festival Film Sundance taun ayeuna - ngayakinkeun sangkaan maranéhanana tetep dasawarsa saatosna anjeunna maot tina overdose.

Estate Jackson urang parantos dosa sareng ngalamar gugatan $ 100 juta ngalawan HBO.

Kahumandeuar ka 53-halaman, anu dikirimkeun dina punjul di Los Angeles Superior Pangadilan, klaim HBO ngalanggar perjanjian "no-leungit" ku ngalebetkeun "Leaving Neverland."

"Sapuluh taun sanggeus lulus, masih aya kénéh kaluar tina kauntungan dunya sareng kasuksésan saendenganna," tanya jasna.

- Ti hawa di Kanada

Kaputusan henteu pikeun muterkeunana musik musik Jackson mamang moal ngaalsuk brand na sareng anu nyababkeun leungitna karajaan.

Tapi tétéla henteu étéh yén panongton digital bakal ngaramalkeun penyanyi éta dina cara nu sarua, sareng "The Essential Michael

Jackson "masih albeum anu paling didamel 65th di Australia.

Saméméhna, ranté puluhan stasiun Kanada nyarios aranjeunna henteu bakal maénkeun megahits Jackson sapertos "Billie Jean" sareng "Bad" ayeuna.

Christine Dicaire ti Cogeco nyarios dina pernyataan ka AFP, "Kami sapinuhkeun koméntar ngeunaan panongton kami, sarta dokumenter anu dirilis dina Minggu sore.

"Simkuring resep ningali kaayaan anu miceun lagu tina stasiun ayeuna, salami ayeuna."

Di Inggris, dimana "Leaving Neverland" disalabarkeun pikeun Rebo sareng Kemis, laporan ngomong BBC ogé ngalangkungan musik na.

Spiker pikeun jaringan anu nyarios AFP Organisasi nyarios dina peringatan: "Kami nganggap saling dina kontéks anu berharga sarta kaputusan. ".