Génder sarua di karya mungkin lamun lalaki sangkan leuwih betah

[Social_share_button]

Béda tina lalaki sareng awewe teu ningali panurunan nyata dina saparapat abad katukang sareng kaayaanana bakal ngan benten sabot lalakina bakal ngiringan pagawean di imah, saur Kemis UN.

Organisasi Buruh Internasional (ILO) ngungkabkeun dina laporan anyar yén celah di antara tingkat damelan ka lalaki sareng awewe ngan kakurangan ku kurang tina dua titik persentase dina taun 27 anu terakhir.

nutup
volume_off

Dina 2018, kamungkinan awewe anu padamelan di handap ieu tina lalaki di titik persentase 26 najan, sanajan jajal anu nuduhkeun yén 70% tina awewe bakal leuwih milih dianggo batan tetep di bumi.

Dina laporan na diterbitkeun samemeh International Day Poé Awéwé 8 March, ilo nunjukkeun yén aya sababaraha faktor anu meungpeuk sarimbag dina padamelan sareng aya "anu beurat nu paling beurat nyaeta perawatan anak" .

"Ieu taun 20 pangahirna, wanci pagunungan ku awéwé pikeun ngurus barudak jeung pagawéan doméstik teu dibayar ngahalangan parantos turun sareng seueur tina lalaki ngaronjat ngan dina dalapan menit per dinten," nyarios Manuela Tomei , Diréktur Dinas Kerjasama ILO sarta Dinas Sarua.

Dina laju ieu, manehna ditambahkeun, "éta bakal nyambakeun sataun langkung ti 200 pikeun ngahontal waktos anu sami dina kagiatan perawatan henteu mayar".

Numutkeun laporan, 647 yuta awéwé berpungsi kerja (atawa 21,7%) di dunya sadunya, pinuh caregivers perawatan anu sanés kana batur, sarta persentase ieu naék ka 60% di nagara Arab.

Dina ngabandingkeun, ngan 41 juta lalaki (1,5%) kalibet dina kagiatan ieu.

"PENALIZZAZZJONI PROFESSJONALI"

Kateusaruaan Hal ieu ngabalukarkeun ibu sangsara teras ngalaan "ngalukungan profésional di maternitas" dina tempat padamelan di pendekuran, samentawis sareng bapana ngadamel premium upah, laporan lanjut.

Dina waktos anu sareng, celah di bayar génder ieu nyaimbangkeun kira-kira 20% di sakuliah dunya, atanapi méh ganda di nagara-nagara kawas Pakistan sareng Saudi Arabia.

"Lamun lalaki jadi leuwih aub dina miara henteu mayar, aya langkung awéwé dina posisi kapamimpinan," saur Tomei.

"Kami moal ngahontal masa depan gawé ku kaadilan sosial urang kedah kajaba kami ngagancangkeun lampah anu tiasa ningkatkeun kamajuan léngkah génder dina karya," disimpulkeun Diréktur Jéndral ilo dina , Guy Ryder. "Urang geus terang kumaha kedah dilakukeun."

Sumber: https://www.cnews.fr/france/2019-03-07/legal-men-women-to-work-possible-on-the-men-have-more-the-house