uteuk anjeun damel kaputusan malah saméméh anjeun terang eta - BGR

[Social_share_button]

Anjeun butuh unggal kaputusan countless dinten mimitian ti mundane mun incredibly penting, tapi naon bagian tina bener ngajadikeun kaputusan ieu? Urang sadaya nganggap yén otak urang keur fokus kana tugas wae nu kami aya alamat, tapi hiji ulikan nu anyar nunjukkeun yen uteuk anjeun ilaharna jalan sababaraha léngkah di hareupeun manehna jeung manehna nyokot kaputusan anjeun ogé saméméh anjeun ngalakukeun pikir ngeunaan eta sadar. [19659002] Ulikan The diterbitkeun dina Laporan ilmiah mangka éta urang mindeng nyandak keur bakal gratis jeung kamampuhna nyieun kaputusan dina laleur nu teu ampir salaku jerky. uteuk anjeun, sigana, sugan sakitu legana ngarahkeun acara di tukang.

pangalaman ieu cukup basajan, alatan diperlukeun dina sukarelawan pikeun milih antara dua pola tina kelir sarta orientations béda. brains maranéhanana anu diawaskeun dina mesin fMRI bari Gambar diarak saméméh panon maranéhanana, sarta peneliti éta bisa peta nu pola aktivitas uteuk jeung pilihan dijieun ku subjek. Urang terang yen struktur otak repeatable bisa correlated kalawan kaputusan. Tapi naon anu metot ngeunaan panalungtikan téh nya éta tim kapanggih yén kagiatan otak tina pamilon bisa ngaduga pilihan maranéhanana mungkin malah méméh kami ménta individu nyieun pilihan.

geus aya pikiran ngambah non-sadar, kawas halusinasi pingsan, "ceuk Professor Joel Pearson, ko-panulis nalungtik, dina hiji pernyataan . "Waktu keur mutuskeun naon pikir, wewengkon otak eksekutif milih lagu pikiran yén anu kuat. Kalayan kecap séjén, lamun hiji aktivitas uteuk pre-nu aya pakait jeung salah sahiji pilihan anjeun, uteuk anjeun bakal leuwih gampang milih pilihan ieu sabab geus disetir ku aktivitas uteuk pre-aya. "

Dina istilah basajan, jalan nu rék milih mun anjeun nyieun kaputusan kadangkala predetermined saméméh anjeun malah aktip mertimbangkeun pilihan Anjeun. Para panalungtik kapanggih maranéhna bisa ngaduga hasilna dugi 11 detik sateuacan poko mimiti beuratna putusan-Na.

"Ieu bakal ngajelaskeun, contona, naha kanyataan mikir ngeunaan hiji hal ngabalukarkeun beuki loba ngeunaan eta. lumangsung dina loop eupan balik positif, "ceuk Pearson.

sumber gambar: Cultura / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR