AS: The pilot awéwé bajoang heula ngaklaim geus diperkosa di tentara

[Social_share_button]

Manéhna nu awéwé Amérika munggaran ngapung bajoang tempur. Dina 26 taun di Angkatan Udara, éta naros ka pangkat Kolonel. Sénator Martha McSally ceuk Rebo manehna geus diperkosa ku senior nalika manéhna di tentara, nyebutkeun anjeunna ngalaman teu denounced lawan dirina sabab manéhna geus "teu percaya diri dina sistem". Dinten, manéhna speaks mun nyawad "wabah diam".

video study

BPS News

@CBSNews

"Kuring Panginten I Ieu kuat, gawang dirasakeun kakuatanana". Sen. Martha McSally, anu pilot bajoang bikang mimiti ngapung di ngempur, wangsit dina dédéngéan Sénat emosi Éta manéhna diperkosa ku perwira punjul dina Angkatan Udara https://cbsn.ws/2NKVR1h

Martha McSally, a Republik ti Arizona, dikirimkeun hiji kasaksian poignant ka awal sidang Panitia Pertahanan di Sénat, anu uninga korban nyiksa seksual di militer. tarung Ieu "deeply pribadi," ceuk kapilih tina 52 taun. "Kami ogé mangrupa survivor tina narajang seksual di militer, tapi kawas kitu loba salamet wani, abdi teu dilaporkeun ngalaman" narajang ieu, manéhna ceuk. "Kuring teu percanten ka sistem wanoh. Kuring éta isin na mah disoriented ".

Kecap nu ngalayang

Manehna teu nembongkeun nami lawan dirina, atawa tanggal on mana fakta disangka lumangsung. "Kuring ieu chased na diperkosa ku perwira senior," manehna terus, nyebutkeun anjeunna mutuskeun ngobrol ngeunaan trauma hijina taun engké. Wanoh, nu skandal nyiksa seksual akumulasi di ABRI, nu, nurutkeun Sénator, éta dibawa "respon pisan inadequate".

Manéhna "horrified" ku cara tentara diréaksikeun jeung kasaksian na, sarta assured gagal mundur "desperation" sanggeus 18 taun spent di seragam. "Resep korban lianna, Teu sangka Sistim ieu raping kuring deui," ceuk Martha McSally, visibly dipindahkeun. Manehna tungtungna milih "teu nyerah" sarta jadi "hiji sora pikeun awéwé" dina militer sarta pulitik.

"Akuntabilitas"

Sanggeus ninggalkeun tentara kalawan pangkat Kolonel di 2010, Martha McSally kapilih DPR, saméméh keur ditunjuk telat 2018 ngeusian jok of Sénator John McCain, anu maot sababaraha bulan samemehna. Manehna stressed tanggung jawab hirarki militer, requesting parobahan budaya di lembaga.

Dina entri ka sakola teh Angkatan Udara, dina 1984, "narajang sarta pelecehan seksual éta umum jeung korban ngalaman lolobana aya dina tiiseun," manehna recounted. "Urang kudu cara lila eureun (serangan), tapi kami masih boga jalan panjang pikeun buka," warned Sénator. "Kuring teu hayang para perwira commanding kabur tanggung jawab maranéhanana, aranjeunna kedah nyieun akun pikeun masalah ieu."

A laporan dileupaskeun ku pentagon dina Méi 2018, jumlah tina assaults seksual dilaporkeun ngaronjat 10% antara bulan Oktober jeung September 2016 2017. Militer AS boga 1,3 juta jalma di tugas aktif.